Skocz do zawartości

Czemu wybrałem Onkyo RZ50 zamiast Arcama AVR390 :-)

tomw

Recommended Posts

6 minut temu, tomw napisał:

Nie chcesz to nie chcesz, Twoja wola, ale nie opowiadaj tych bajek i glupich wymowek, ze Ci przyjde i kino okradne

Znasz takie przysłowie? Wolnoć Tomku w swoim domku. Więc u siebie rób sobie co tam sobie chcesz, ja nie mam zamiaru obcych wpraszać.

Edytowano przez Butler

17 minut temu, Butler napisał:

Znasz takie przysłowie? Wolnoć Tomku w swoim domku. Więc u siebie rób sobie co tam sobie chcesz, ja nie mam zamiaru obcych wpraszać.

Szczerze ? Mysle ze po prostu nie chcesz zeby ktos kto sie zna posluchal czy tym bardziej pomierzyl Twoj system, bo "czar" moze prysnac 🙂 Ale jest dokladnie jak mowisz, wolnosc Tomku w Swoim domku, wiec jak juz wspominalem Twoja wola to Twoja wola i nikt nikogo nie bedzie przecie do niczego zmuszal 🙂 Acz nieco dziecinnym jest wpieranie swoich teorii, a jak ktos poprosi aby owe udownodnic i zrobic porownanie i zaoferuje sie ze przyjedzie i w oogole i jeszcze nawet zaplaci ewentualnie, to potem wymyslanie jakichs dziwnych wymowek aby z tego wybrnac jest takie hm.......no wiesz 🙂 Albo czyjes  slowo (nawet pisane) cos znaczy, albo nie, po prostu 🙂

Edytowano przez tomw

Przyjmij do wiadomości że nie muszę nikomu niczego udowadniać. Absolutnie. Nie jestem osobą publiczną, cenię sobie prywatność, nikomu nic do tego. Niezrozumiałe jest dla mnie jak ktoś może mieć tupet by to podważać dając za argument "że się boję że czar pryśnie". Ja mam to w nosie. Rozumiesz? Cwaniakujesz, nie dość że garaż z audio masz poza domem, to audio było/jest elementem Twojego zarobku. To są inne realia i Ty masz cele by komuś coś udowadniać czy przekonać. I ja mam Ciebie do domu zapraszać Bo co? Bo kumplem moim jesteś czy co? Weź się ogarnij z takim podejściem do obcych.

Uparłeś się że wpływ dobrze zgranej kalibracji Dirac sprawia że różnice między ampli znikają. Piszesz na podstawie Arcama i Onkyo RZ30, RZ50 jakby nie było siły że inne marki mogą jednak takie różnice wykazać. Wierzę Ci na słowo że różnice były tu pomijalne. Sprawdź jednak Marantz 50, sprawdź NAD, zagraj mi na nosie i napisz że one też zagrają tak samo. Porównaj same procesory jeśli tak bolą Cię różnice klas wzmacniaczy.

Mam najsłabszego Pionka z Dirac oraz JBL który jest bliskim krewnym Arcam AVR31, bym z chęcią zrobił porównanie ale brak pre Pionka stawia go na przegranej pozycji.

Edytowano przez Butler

4 minuty temu, Butler napisał:

Sprawdź jednak Marantz 50, sprawdź NAD...

A moze masz chec jakies porownanie zrobic razem ? :D :D

Nie jestes "moim kumplem", ALE jak cos mowisz/piszesz, to badz gotow to udowodnic, inaczej ma to wartosc papieru toaletowego, zuzytego czy tez nie 🙂 Taka tam ogolna zasada, ktorej ja np. uzywam, a wszyscy powinni 🙂

Edytowano przez tomw

2 minuty temu, tomw napisał:

Nie jestes "moim kumplem", ALE jak cos mowisz, to badz gotow to udowodnic, inaczej ma to wartosc papieru toaletowego, zuzytego czy tez nie 🙂 Taka tam ogolna zasada, ktorej ja np. uzywam, a wszyscy powinni 🙂

Udowadnianie ma polegać na tym że mam do domu sprowadzać obcych Januszy z forum internetowego? No nie, sorki, ja tu odpadam.

Zrobiło się BARDZO ciekawie. Dyskusja jak o przewodach głośnikowych 😅

Chętnie mogę użyczyć swojej pary uszu, jak i RZ50 jeżeli taki test odbędzie się u @tomw bo mam blisko.  

Fajnie gdyby temat znalazł finał w takiej właśnie formie, z porównaniem jak największej liczby Amplitunerów najczęściej polecanych na forum, z różnych przedziałów finansowych oraz z udziałem najbardziej zaangażowanych użytkowników @Piotr Sonido, @Butler.  

Jesteście najbardziej "osłuchani" 

Szkoda by było aby kolejny ciekawy wątek skończył jak to na typowym polskim forum (o każdej tematyce). Bez rozwiązania i 31637 argumentami o nic.... 

2 minuty temu, Butler napisał:

Udowadnianie ma polegać na tym że mam do domu sprowadzać obcych Januszy z forum internetowego? No nie, sorki, ja tu odpadam.

No wiem ze odpadasz, wspominales juz z 5 razy 🙂 Na tym chyba wiec mozna zakonczyc, no chyba ze @Piotr Sonido podejmie watek i zapragnie udowodnic Swe opinie i zrobimy jednak to zaklado-porownanie :-)

6 minut temu, tomw napisał:

A moze masz chec jakies porownanie zrobic razem ?

Poza domem chętnie. Ale jak pisałem, są przeciwności.

2 minuty temu, Konrad Grzybowski napisał:

No to ciekawa alegoria. Jedni słyszą kable, inni temu zaprzeczają. Teraz teoria grania tak samo apmlitunerów kina. hehe

13 minut temu, Konrad Grzybowski napisał:

Chętnie mogę użyczyć swojej pary uszu, jak i RZ50 jeżeli taki test odbędzie się u @tomw bo mam blisko.  

Fajnie gdyby temat znalazł finał w takiej właśnie formie, z porównaniem jak największej liczby Amplitunerów najczęściej polecanych na forum, z różnych przedziałów finansowych oraz z udziałem najbardziej zaangażowanych użytkowników @Piotr Sonido, @Butler.  

Jesteście najbardziej "osłuchani" 

Szkoda by było aby kolejny ciekawy wątek skończył jak to na typowym polskim forum (o każdej tematyce). Bez rozwiązania i 31637 argumentami o nic.... 

No ja jestem jak najbardziej chetny na takie porownanie i mozna to zrobic u mnie, tym bardziej jak z tysiaczek czy dwa PLNow by w tym jeszcze byly do uzyskania 🙂 Acz ja ze swej strony moge zaoferowac jedynie wspomniane Onkyo, jako ze wedle mojej tezy ze nie ma sensu nic drozszego ("lepszego") kupowac (w mych w miare tradycyjnych warunkach) i sam owa teze zastosowalem 🙂

Edytowano przez tomw

PS. wspomne jeszcze, skoro juz o tych odsluchiwaniach piszemy, ze jak ktos chce poprzecierac uszy ze zdumienia po uslyszeniu prawidlowo zestrojonego systemu za 12 000zl (slownie : dwanascie tysiecy zlotych) to tez zapraszam 🙂 Jestem do polowy Marca mniej wiecej w PL, a reakcje typu: "kurna, slyszalem kina za 2 czy 3 razy tyle, ktore dawaly tyle frajdy" nie beda niczym zaskakujacym :D

Edytowano przez tomw