S!N! Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października @no_i_fajniePrzecież masz jak byk wyjaśnione w podsumowaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października 37 minut temu, S!N! napisał: @no_i_fajniePrzecież masz jak byk wyjaśnione w podsumowaniu. A to sorry, pewnie wylaczylem przed, bo ciekawily mnie glosy „klientow”, a nie podsumowanie sprzedawcy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) Dnia 12.10.2024 o 08:32, S!N! napisał: Byłem w tym salonie i chyba jedna z najlepszych w jakich gościłem - bez spięcia dupy i bez audiofilskiego bełkotu, ogólnie bardzo fajna inicjatywa na filmie . Fajny test i powiem Ci ze mam takie wnioski oczywiscie czysto teoretyczne.Ostatnio czytalem porownanie elac 407 z gold 300 i tam wiecej bylo za gold 300 te z kolei na tym filmiku przegraly z diamond 30mk2 wiec sprawa jest jasna co wezme na odsluch.Oczywiscie nie sugeruje sie tym jako pewniak bo to kwestia indywidualna. Edytowano 13 października przez ufo27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Diamondy 30 Mk2 wygrały bo dla nas zwykłych słuchaczy muzyki jak ci Panowie w tescie na pierwszym miejscu jest BASIOR 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października 36 minut temu, Sławomir Unknown napisał: Diamondy 30 Mk2 wygrały bo dla nas zwykłych słuchaczy muzyki jak ci Panowie w tescie na pierwszym miejscu jest BASIOR Cos w tym jest ja tez te pasmo uwazam za fundament muzyki oczywiscie musi byc tez jakosc i ilosc przez przesady.Srednica na miejscu czytelna i delikatna gladka gora czy to tak duzo i tak wiele ? Okazuje sie ze tak.I własnie tacy zwykli sluchacze sa milion razy bardziej wartosciowi dla mnie niz ci pseudo nadmuchani audioświrusy !!! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) Ja za młodego chlopaka kiedy najwięcej słuchałem techno, trance czy electro też miałem tak z basem. Z czasem jednak kiedy zacząłem słuchać więcej rocka, soft rocka czy jazzu zmieniło mi się. Zbyt obszerny bas mnie zaczął męczyć. Przykrywa sporo smaczków w średnicy i ogólnie przekaz jest dla mnie za ciężki i męczący. Wszystko zależy od słuchacza i muzyki której słucha. A tak na marginesie to autor kupił już jakiś wzmacniacz do tych D30?🙂 Edytowano 13 października przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października No ja to samo za młodego Slipknot, Slayer, Metallica ,Pantera ,Black Sabbath, Deep Purple ale i Hardstyle, Trance, Handsup,Rap a teraz na starość Jazz , Blues, King Crimson, Pink Floyd . Za młodego bas był najważniejszy teraz inaczej podchodzę do muzyki i raczej detal sie liczy a bas tylko tam gdzie musi być 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Sławek a Caspian M2 to nie najpierw bas a na samym końcu detal? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Wszyscy macie racje to nie ma byc bas ktory zakrywa reszte pasma i spowalania cala reszte.No ale ma byc obecny moce szybkie impulsy a nie kijem w karton o to tylko chodzi !!! Tylko teraz bardzo czesto mamy kartonowy bas poprzez jazgot konczac na ostrej nie przyjemnej gorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października 3 minuty temu, ufo27 napisał: Tylko teraz bardzo czesto mamy kartonowy bas poprzez jazgot konczac na ostrej nie przyjemnej gorze. W salonach audio z dobrą akustyką też tak odbierasz brzmienie współczesnych głośników ? Przecież jest tak ogromny wybór różnie grających paczek, że każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Prędzej ciężko będzie się zdecydować na te jedyne bo często kilka się spodoba. @ufo27 A miałeś okazję posłuchać coś z tej serii od SVS? https://audio.com.pl/aktualnosci/sprzet/30757-ultra-evolution-nowa-flagowa-seria-glosnikow-svs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października 35 minut temu, kaczadupa napisał: W salonach audio z dobrą akustyką też tak odbierasz brzmienie współczesnych głośników ? Duza wiekszosc gra gowianie po calosci a nie ktore maja jakas czesc pasma fajna tylko.... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) 57 minut temu, kaczadupa napisał: W salonach audio z dobrą akustyką też tak odbierasz brzmienie współczesnych głośników ? Oczywiście, jeden wielki jazgot na górze i suchotniki na basie i wokal wywalony na twarz. Stopa jak z kartonu albo wykastrowana. Panowie bez obrazy, ale nie należy do osób najmłodszych i jeśli uda mi się dożyć starości to na pewno nie będę słuchał jakiś smętów dla audioświrusów, pasmo basowe w rapie jest, było i będzie jednym z najważniejszych fundamentów tak samo jak dla większości gatunków muzyki elektronicznej bez tego muzyka nie żyje, a utwory brzmią jakby nie posiadały jaj i były wykastrowane.Nie wyobrażam sobie tego jak można w rocku nie poszukiwać dobrej stopy. Współczesne kolumny nie są w stanie ukazać poprawnego basu z pełnym jego detalem, brzmią jak jakieś kartonowe popierdółki lub przegną z dolnym basiskiem, które zamaże resztę i tyle , byle jakie słuchawki lepiej definiują to pasmo, nie rozumiem dlaczego tak ciężko to przenieść na głośnik, jak na razie tylko dowalają wysokie lub wokal, które zabijają przyjemność z muzy.Nie słuchałem tych kolumn z linku, ale nauczyłem się, że iż bardziej wyglądowy wybryk to gorzej gra. Edytowano 13 października przez S!N! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Kiedyś to był bas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października @kaczadupaWieżyczki nie potrzebują przetworników wielkości traktora czy sztucznej protezy w postaci suba , super kabli oraz trójdrożnej konstrukcji, a jednak potrafią bardzo ładnie zdefiniować bas, który nie jest przeładowany z super barwą i słychać w nim detal, nieosiągalny dla kolumn w salonach ( nie słyszałem jednak produktów powyżej 50tys, więc o tym pułapie się nie wypowiadam ) dodatkowo wokal podają w formie takiej w jakiej został nagrany bez żadnych przerysowań, nie przeszkadza muzyce oraz grają wysokie, które w żaden sposób nie są sztucznie podkreślone, jak na moje to właśnie te sprzęty grają naturalnie muzę. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października A może potrzebujesz gramofonu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Kolega z pracy ma w samochodzie radyjko pioneera oraz 4 glosniki tez tego producenta takie owalne.Kurde jak to ladnie gra! Nie ma jakiegos duzego basu to ja w domu mam 2x mocniejszy ale jego jakosc taka piekna sprezystosc miesistosc no tak to fajnie gra nic nie jazgocze nie denerwuje idealne proporcje.Wystko brzmi super stacje radiowe bajka.Czasami siedzimy na parkingu on cos tam puszcza kurde az nie chce sie wychodzic. Aha a w domu ma magnaty i yamaha ampli stereo i tez mowi ze woli w aucie sluchac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Dnia 12.10.2024 o 08:32, S!N! napisał: Byłem w tym salonie i chyba jedna z najlepszych w jakich gościłem - bez spięcia dupy i bez audiofilskiego bełkotu, ogólnie bardzo fajna inicjatywa na filmie . Ja tam 3miesiace temu kolumny kupowałem, bo mam 30 minut, choć ostatnio trochę więcej, bo strasznie im tam rozkopali rondo i okolice domków jednorodzinnych. Dobry salon I bez takiego audiofilskiego spinania ,ja bardzo polecam . 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Kiedyś to był bas Dzis też robią duze suby może nie aż takie ale 50 cali 914d24c1a04af58181a53a8628488c13.mp4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Dnia 13.10.2024 o 16:02, kaczadupa napisał: Sławek a Caspian M2 to nie najpierw bas a na samym końcu detal? Bas nie jest jakiś potężny a od kolumn też zależy, detali jest wystarczająco, lepszego wzmacniacza mi juz nie trzeba ten zostanie aż sam padnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Przed chwilą, Sławomir Unknown napisał: Bas nie jest jakiś potężny a od kolumn też zależy, detali jest wystarczająco, lepszego wzmacniacza mi juz nie trzeba ten zostanie aż sam padnie No to na 20 lat masz spokój z piecem. Takiego drugiego trana jak Caspian M2 już nigdy nie będzie. Klasyk. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października (edytowany) Za pól ceny jaką dałem to ok . Myslałem Nad 356 na 375 zmienić ale znalazła sie okazja i Caspian (udało mi sie wyklepać wgniecioną obudowę i jest jak nowa )to nic lepszego nie kupie. Chyba ze używkę z lat 80/90 Ale poruszałem tasme od potencjonometru i teraz na pilocie nie moge zwiekszać mocy tylko obnizanie działa na gałce ok Edytowano 14 października przez Sławomir Unknown Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Dnia 13.10.2024 o 20:27, ufo27 napisał: Kolega z pracy ma w samochodzie radyjko pioneera oraz 4 glosniki tez tego producenta takie owalne.Kurde jak to ladnie gra! Nie ma jakiegos duzego basu to ja w domu mam 2x mocniejszy ale jego jakosc taka piekna sprezystosc miesistosc no tak to fajnie gra nic nie jazgocze nie denerwuje idealne proporcje.Wystko brzmi super stacje radiowe bajka.Czasami siedzimy na parkingu on cos tam puszcza kurde az nie chce sie wychodzic. Aha a w domu ma magnaty i yamaha ampli stereo i tez mowi ze woli w aucie sluchac Akustyka... 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października 4 godziny temu, stach_s napisał: Akustyka... Niekoniecznie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października 18 minut temu, ufo27 napisał: Niekoniecznie.... Raczej tak. Sam znam z autopsji taką samą sytuację jak opisana 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października 48 minut temu, stach_s napisał: Raczej tak. Sam znam z autopsji taką samą sytuację jak opisana Akustyka faktycznie to bardzo wazna sprawa i ma ogromny wplyw na brzmienie glosnikow ale jak sprzet jest gowniany to nic nie pomoze.... Ja jestem bardzo rozczarowany jak brzmi dzisiejszy sprzet.....oczywiscie nie wszystko ale duza czesc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Ale gó..o + gó..o = 2 gó..a 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts