Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam! 

Jestem od ponad 3 mięsięcy posiadaczem R-N 2000 A i chcę przedstawić moją opinię na temat tego urządzenia. Ten  model wizualnie zachwyca lub też nie to rzecz gustu natomiast wykonanie i dopracowanie jest  perfekcyjne takie są fakty. Jak to gra ? zacznijmy od tego, że na początek do smietnika należy wyrzucić wraz z workiem kabel zasilający, który jest dołączony chyba tylko po to żeby sprawdzić czy urządzenie sie odpadla bo słuchać nikomu na tym nie polecam ( dramat !!!!! ). Wystarczy kupić kabel Taga Harmony TPC-TS (całkowicie wystarczajacy i stosunkowo tani) plus listwa PD 1000 równiez tej firmy. Gra to u mnie z nisko budżetowymi Klipschami RF 28 skuteczność 98 db połączone kablami dali BI wring:  góra miedź doł posrebrzane. Pomieszczenie około 40 m kwadratowych. Rozstaw kolumn  około 3 m miejsce odsłuchu około 4,30m. A teraz do rzeczy! radze porównywać RN2000A raczej do A-S 2200 a nie do A-S 1200 to po pierwsze Sprawdzałem, posłuchałem, porównałem  u mnie w domu  w identycznych warunkach a zatem mam prawo o tym napisać ! RN2000A ma wbudowanego daca i to jest GIGA rozwiazanie, które Yamaha wprowadziła. Co porównywałem ?  do A-S 2200 był podłączony ROSE RS 250 dobrym kablem z wyjscia analogowego a w RN 2000 A korzystałem z wbudowanego stremera. Według mojej oceny RN2000A na własnym procesorze zagrało ciekawiej a co najwazniejsze bardziej szczegołowo ale nie nachalnie !!!!  SCENA i detale jakie daje RN2000A są niewyobrazalne to trzeba  usłyszeć i nawet z Klipsachami nie napisałbym ze to gra jasno !!!!!!  Płyty CD oraz SACD odtwarzane  ze złącza analogowego odtwarzacza PIONEER PD 50 AE  kablem analogowym na A-S 2200 oraz RN 2000  graję IDENTYCZNIE !!!! Ja nie słyszę róznicy !!! Po miesiącu zachwycajacych udsłuchów stwierdziełm ze to co bym chciał poprawić to srednie pasmo i wypożyczyłem kolumny ELAC 409 i o zgrozo te kolumny za prawie 16 tys według mojej oceny zagrały gorzej niz moje stare Klipsche !!!!! Kolumny których chciałbym posłuchać to PYLONY D MK  II  30  i Heko Revolution 9  Do testowania polecam płytę : Dr. Chesky Sensional Fantastic, and Simply Amazing. Koncząc temat Polecam z pełną odpowiedzialnością RN2000A ten kto posmakuje nie odda a za te kasę życzę powodzenia zeby kupić Wzmacnaicz ze sreramerem który zagra tak jak Yamaha !

Napisano (edytowany)

Wybacz, że zarówno treść jak i forma mojego wpisu nie przypadła Ci do gustu 🤣🤣😂

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano (edytowany)

Sprawdź samodzielnie,  posłuchaj , porównaj, dokonaj własnej oceny po czym dokonaj wpisu na forum 😄 

Edytowano przez RoRo
Napisano

Też m i się to dziwnie czytało.

Zastanawiam się, dlaczego piszesz, że należy porównywać granie do AS2200, a nie do 1200, jeśli RN2000 zbudowana jest na bazie AS1200 właśnie.

Poza tym większych różnić w dźwięku pomiędzy 1200, a 2200 nie ma, bo wyższy model różnią głównie wejścia zbalansowane. No i trochę większe kondensatory, regulator wyjścia słuchawkowego i przełącznik rodzaju wkładki, zlokalizowany na panelu frontowym - miast panelu tylnego, jak to mam miejsce w 1200.

Napisano (edytowany)

Masz rację. Tak naprawdę to zasadnicza róznica pomiędzy A-S 1200 oraz A-S 2200 polega na tym ze 2200 ma wyjscie zbalansowane ( z którego nie korzystałem i nie mam pojęcia jak na tym gra ) . Dzwięk na analogowym wyjsciu jest jednak rózny pomiędzy 1200 a 2200 na korzyść 2200. ( Słuchałem i porównywałem )Moim  zdaniem dzwięk RN2000A jest barzdziej bliski A-S 2200 i to miałem na mysli, scena tez jest czytelniejsza w RN2000A w stosunku do A-S1200 i  dzwiek nazwałbym bardziej aksamintnym. Zaznaczam to sa moje wrazenia odsłuchowe i nie mam pojęcia od strony technicznej na czym one polegają. RN2000A nie posiada mozliwosci podłaczenia gramofonów z róznymi wkładakmi ale ja osobiscie nie korzystam z gramofonu w tej materii As 1200 i AS 2200 jest lepsza jesli ktos tego potrzebuje. Dla kazdego cos innego i wybór będzie dyktowany innymi kryteriami.

Widze ze masz WXC-50 tez go posiadam ale od czasu zakupu RN2000A juz go nie uzywam. Zapewniam w tym tez jest róznica Sprawdziełm !  W RN jest Sabre ES9026Pro  w WXC tez sabre ale duzo starszy procesor. Sabre ES9026PRO jest tez wykorzystywany w Rose RS250 

Edytowano przez RoRo
Napisano

@Kris2024

proszę nie cytuj całej wypowiedzi poprzednika (ewentualnie fragment do którego się odnosisz).

A w innym wątku również dotyczącym RN-2000 usunąłem 2 Twoje puste posty -w których nic nie napisałeś.

Przez kwadrans po napisaniu postu możesz go edytować i usunąć błędy (albo coś napisać...). Później już nie ma takiej możliwości.

Pozdrawiam

Napisano
21 godzin temu, Kris2024 napisał:

( dramat !!!!! )

A teraz do rzeczy!

mam prawo o tym napisać !

nie nachalnie !!!!

gra jasno !!!!!!

graję IDENTYCZNIE !!!!

Ja nie słyszę róznicy !!!

zagrały gorzej niz moje stare Klipsche !!!!!

ten kto posmakuje nie odda a za te kasę życzę powodzenia zeby kupić Wzmacnaicz ze sreramerem który zagra tak jak Yamaha !

Krzysiu, witaj w naszych skromnych progach. 
My tu jak Rodzina. Wysłuchamy, doradzimy. Fajnie, że jesteś.

Jedno ALE.

Gdy będziesz krzyczał, to my wszyscy usłyszymy. Gdy powiesz ciszej/spokojniej, to wszyscy zrozumiemy. 

Adam

Napisano
19 godzin temu, Kris2024 napisał:

Wybacz, że zarówno treść jak i forma mojego wpisu nie przypadła Ci do gustu 🤣🤣😂

A nie spoko. Nie obrażam się :P

14 godzin temu, AudioTube napisał:

Gdy będziesz krzyczał, to my wszyscy usłyszymy. Gdy powiesz ciszej/spokojniej, to wszyscy zrozumiemy. 

Ale kolega jest jeszcze w euforii przy posiadaniu tej Yamahy. no trzeba zrozumieć :D

Ale wracając do tematu. Jeśli Twoim celem bylo zrobienie reklamy temu modelowi to tak średnio to wyszlo.

• 1 year later...
Napisano
Dnia 22.01.2024 o 19:04, Kris2024 napisał:

Witam! 

Jestem od ponad 3 mięsięcy posiadaczem R-N 2000 A i chcę przedstawić moją opinię na temat tego urządzenia. Ten  model wizualnie zachwyca lub też nie to rzecz gustu natomiast wykonanie i dopracowanie jest  perfekcyjne takie są fakty. Jak to gra ? zacznijmy od tego, że na początek do smietnika należy wyrzucić wraz z workiem kabel zasilający, który jest dołączony chyba tylko po to żeby sprawdzić czy urządzenie sie odpadla bo słuchać nikomu na tym nie polecam ( dramat !!!!! ). Wystarczy kupić kabel Taga Harmony TPC-TS (całkowicie wystarczajacy i stosunkowo tani) plus listwa PD 1000 równiez tej firmy. Gra to u mnie z nisko budżetowymi Klipschami RF 28 skuteczność 98 db połączone kablami dali BI wring:  góra miedź doł posrebrzane. Pomieszczenie około 40 m kwadratowych. Rozstaw kolumn  około 3 m miejsce odsłuchu około 4,30m. A teraz do rzeczy! radze porównywać RN2000A raczej do A-S 2200 a nie do A-S 1200 to po pierwsze Sprawdzałem, posłuchałem, porównałem  u mnie w domu  w identycznych warunkach a zatem mam prawo o tym napisać ! RN2000A ma wbudowanego daca i to jest GIGA rozwiazanie, które Yamaha wprowadziła. Co porównywałem ?  do A-S 2200 był podłączony ROSE RS 250 dobrym kablem z wyjscia analogowego a w RN 2000 A korzystałem z wbudowanego stremera. Według mojej oceny RN2000A na własnym procesorze zagrało ciekawiej a co najwazniejsze bardziej szczegołowo ale nie nachalnie !!!!  SCENA i detale jakie daje RN2000A są niewyobrazalne to trzeba  usłyszeć i nawet z Klipsachami nie napisałbym ze to gra jasno !!!!!!  Płyty CD oraz SACD odtwarzane  ze złącza analogowego odtwarzacza PIONEER PD 50 AE  kablem analogowym na A-S 2200 oraz RN 2000  graję IDENTYCZNIE !!!! Ja nie słyszę róznicy !!! Po miesiącu zachwycajacych udsłuchów stwierdziełm ze to co bym chciał poprawić to srednie pasmo i wypożyczyłem kolumny ELAC 409 i o zgrozo te kolumny za prawie 16 tys według mojej oceny zagrały gorzej niz moje stare Klipsche !!!!! Kolumny których chciałbym posłuchać to PYLONY D MK  II  30  i Heko Revolution 9  Do testowania polecam płytę : Dr. Chesky Sensional Fantastic, and Simply Amazing. Koncząc temat Polecam z pełną odpowiedzialnością RN2000A ten kto posmakuje nie odda a za te kasę życzę powodzenia zeby kupić Wzmacnaicz ze sreramerem który zagra tak jak Yamaha !

Skąd jesteś ? Mam Pylony Diamondy 30 mk II i rozważam Yamahę R-N2000A ;-). Możemy sprawdzić empirycznie czy to dobre (z)granie jest 🙂