Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, alzawada napisał:

Chyba że polecacie coś ładnego i w cenie Isotica.

Ładny kabel ?

Przecież zazwyczaj kabli nie widać za sprzętem, nie muszą być ładne 😉

1 godzinę temu, alzawada napisał:

A gdzie? Możesz zacytować? Nie moge znaleźć...

Mogę,  masz tutaj w ostatnim zdaniu. 

https://forum.audio.com.pl/topic/96120-przewód-zasilający-do-wzmacniacza-luźna-wtyczka/?do=findComment&comment=632945

Napisano

Wiesz dopóty będą wymijajace bądź brak odp. na pytania mniej wiecej takie jak zadałem kilka postów wczesniej, to mogą być właśnie takie zakupy "oczami" prowadzone, tak myślę 🤔

Ps: "U nas" nawet zasilające sa sprzedawane w komplecie z bezpiecznikami... takie "eldorado" proszę Pana tutaj mamy ;)

Napisano
32 minuty temu, DiBatonio napisał:

Jak ktoś słucha oczami, a do tego kupuje oczami, to pewno tak.

Jest taki wątek na tym forum 🤭

Cóż. Jak napisałem, kabli nie słysze, a jednak wystaja czasami, więc o ile spełniaja podstawowe normy, kupuje oczami.

Napisano (edytowany)

Jako ciekawostkę dodam jeszcze że bezpiecznik w torze audio w UK , znajduje się przeważnie w dwóch miejscach zasilania  Wzmacniacza, czyli... w wzmacniaczu i w... wtyczce kabla zasilajacego, ktory to ów bezpiecznik, usadowiony jest tuż obok (wewnatrz tejże wtyczki) pinow z "lepszych materiałów" - piękne... 😇

Ps: nie trzeba mieć dużej wyobrazni, by wyobrazić sobie, jak piękna jest to opcja do testow roznej maści w tym ABX

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
12 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

Nie muszą, ale mogą ;)

Dokładnie :) u mnie wszystkie na wierzchu to fajnie jak i ładnie wyglądają 😁

27 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Jako ciekawostkę dodam jeszcze że bezpiecznik w torze audio w UK , znajduje się przeważnie w dwóch miejscach zasilania  Wzmacniacza, czyli... w wzmacniaczu i w... wtyczce kabla zasilajacego, ktory to ów bezpiecznik, usadowiony jest tuż obok (wewnatrz tejże wtyczki) pinow z "lepszych materiałów" - piękne... 😇

To chyba nie tylko w audio ? ;) mam sporo gratów z UK (w sensie dużych narzędzi i tam zawsze jest dodatkowy bezpiecznik we wtyczce

Napisano
3 godziny temu, masiuss napisał:

To chyba nie tylko w audio ? ;) mam sporo gratów z UK (w sensie dużych narzędzi i tam zawsze jest dodatkowy bezpiecznik we wtyczce

To prawda, prawo wymaga tutaj bezpieczników w wtyczkach. Wyobraźmy sobie teraz te wszystkie sprzety- wzmacniacze, źródła, aktywne kolumny czy tez gramofony... itp. i to wszystko jest tu dodatkowo "obezpiecznikowane". 🙃