HTaudio Napisano 1 marca 2024 Napisano 1 marca 2024 W drugiej połowie marca planujemy zrobić kolejne wydarzenie i 2 tygodnie odsłuchów i porównań - tym razem najlepsze streamery/serwery muzyczne do 15 tys. zł. Na razie przewidujemy udział 2 urządzeń: Eversolo DMP-A8 i Melco N50-H60 ale chcemy rozszerzyć to jeszcze o 2 inne urządzenia. Jakie jeszcze urządzenia warto aby dołączyły do tego porównania? Dwa podstawowe wymogi to jakość brzmienia raczej już high-endowa i związana z tym cena (widełki 9-15 tys. zł) oraz aby to był jednocześnie streamer (obsługa serwisów Tidal, itd., zewnętrznych źródeł typu komputer czy serwer NAS) i serwer muzyczny (wewnętrzny dysk twardy lub możliwość jego zainstalowania, funkcja zgrywania płyt CD do tego dysku). Odpisz, cytując
Admiral Napisano 3 marca 2024 Napisano 3 marca 2024 Podbijam temat , właśnie kompletuję zestaw stereo , kolejnym krokiem będzie zakup streamera. Sam od kilku tygodni badam rynek . Chciałbym kupić dobrego DACa i otwarzacz strumieniowy ,nie zależy mi na urządzeniu all in one. Mam już dobry wzmacniacz więc zależy mi na dobrym źródle strumieniowym i intuicyjnym sofcie bez płacenia za kolejny wzmacniacz. Wymieniony tu odtwarzacz Cambridge audio CXN 100 wydaje sie by z interesujący , wcześniej brałem pod uwagę również COCKTAIL AUDIO X50 PRO. Jakie są obecnie serwisy , które dostarczają muzykę w formacie nie gorszym niż CD , czy serwis qobuz jest dostępy w Polsce, czy tylko Tidal i Spotify?Do jakiego gniazda podłącza się steamer? Czy ktoś może coś doradzić? Z góry dzięki. Odpisz, cytując
Spider Napisano 4 marca 2024 Napisano 4 marca 2024 też podbijam temat ale z nieco inne strony (tej tańszej ) a co z combo Eversolo A6 + DAC Eversolo Z8 - pieknie wyglądający komplet w cenie ok 7tys pln wiec taniej niz samo A8 a dźwiękowo powinno byc na porównywalnym bądź lepszym od A8 poziomie. Pisze powinno byc bo takiego combp nie odsłuchałem - porównywałem A6 z A6 ME i różnice na progu słyszalności na korzyść A6 ME są oczywiscie - ale nie jakies od razu mega zauważalne (po prostu minimalnie przestrzenniej, może nawet bardziej dokładnie / równo-liniowo / co niekoniecznie sie wszystkim podoba) no a drugie combo to Eversolo A6 + Chord Mojo2 - jeszcze taniej niż ww komplet od Eversolo (ale juz tak ładnie nie bedzie wyglądac ) nie słuchałem i bardzo ciekawy jestem jak w porównaniu do A8'mki a piszę jako mega zadowolony użytkownik A6 z góry dzieki Odpisz, cytując
HTaudio Napisano 5 marca 2024 Autor Napisano 5 marca 2024 Dnia 3.03.2024 o 23:47, Admiral napisał: Podbijam temat , właśnie kompletuję zestaw stereo , kolejnym krokiem będzie zakup streamera. Sam od kilku tygodni badam rynek . Chciałbym kupić dobrego DACa i otwarzacz strumieniowy ,nie zależy mi na urządzeniu all in one. Mam już dobry wzmacniacz więc zależy mi na dobrym źródle strumieniowym i intuicyjnym sofcie bez płacenia za kolejny wzmacniacz. Wymieniony tu odtwarzacz Cambridge audio CXN 100 wydaje sie by z interesujący , wcześniej brałem pod uwagę również COCKTAIL AUDIO X50 PRO. Jakie są obecnie serwisy , które dostarczają muzykę w formacie nie gorszym niż CD , czy serwis qobuz jest dostępy w Polsce, czy tylko Tidal i Spotify?Do jakiego gniazda podłącza się steamer? Czy ktoś może coś doradzić? Z góry dzięki. Zapraszamy do kontaktu z naszym specjalistą, może doradzi coś więcej: 791 350 440, 61 665 71 72, info@htaudio.pl W przypadku streamerów przedział cenowy jest ogromny, od 600 do 15000 + https://sklep.htaudio.pl/category/stereo-odtwarzacze-strumieniowe a już w obrębie tego samego modelu, po upgrade widoczne są ogromne różnice, jak chociażby przy porównaniu wspomnianej wyżej A szóstki z wersją Master Edition https://sklep.htaudio.pl/blog/test-i-porownanie-eversolo-dmp-a6-vs-eversolo-dmp-a6-master-edition także warto rzeczywiście poczytać, a przede wszystkim posłuchać i dobrać coś dla siebie. Co do gniazda - to zależy od streamera i wzmacniacza, do którego ma być podłączony, większość ma cyfrowe wyjścia. Tutaj ciekawy artykuł AV Test https://www.avtest.pl/artykuly/porady/item/1227-streaming-od-a-do-z Qbuz oficjalnie nie jest dostępny w naszym kraju ale... są VPN-y. wystarczy zmienić lokalizację na inny kraj. Odpisz, cytując
HTaudio Napisano 5 marca 2024 Autor Napisano 5 marca 2024 2 minuty temu, Chmarski napisał: Proponuję Auralic Altair G1.1 Bierzemy pod uwagę. Sprawdzamy dostępność stremeara do wypożyczenia na czas odsłuchów. 1 Odpisz, cytując
HTaudio Napisano 5 marca 2024 Autor Napisano 5 marca 2024 23 godziny temu, Spider napisał: też podbijam temat ale z nieco inne strony (tej tańszej ) a co z combo Eversolo A6 + DAC Eversolo Z8 - pieknie wyglądający komplet w cenie ok 7tys pln wiec taniej niz samo A8 a dźwiękowo powinno byc na porównywalnym bądź lepszym od A8 poziomie. Pisze powinno byc bo takiego combp nie odsłuchałem - porównywałem A6 z A6 ME i różnice na progu słyszalności na korzyść A6 ME są oczywiscie - ale nie jakies od razu mega zauważalne (po prostu minimalnie przestrzenniej, może nawet bardziej dokładnie / równo-liniowo / co niekoniecznie sie wszystkim podoba) no a drugie combo to Eversolo A6 + Chord Mojo2 - jeszcze taniej niż ww komplet od Eversolo (ale juz tak ładnie nie bedzie wyglądac ) nie słuchałem i bardzo ciekawy jestem jak w porównaniu do A8'mki a piszę jako mega zadowolony użytkownik A6 z góry dzieki Jak na razie robiliśmy porównanie Eversolo DMP A 6 i Master Edition: https://sklep.htaudio.pl/blog/test-i-porownanie-eversolo-dmp-a6-vs-eversolo-dmp-a6-master-edition Było też wydarzenie z odsłuchami Eversolo i kolumn Qualio: https://sklep.htaudio.pl/blog/jak-zabrzmialy-qualio-iq-i-mniejsze-qualio-quantum-recenzja-duetu-qualio-i-eversolo Teraz chcemy uderzyć w wyższą półkę cenową, co nie oznacza, że tańsze streamery uznajemy za gorsze. Wielokrotnie nasze testy i odsłuchy przeprowadzane w ramach cyklicznych wydarzeń pokazywały, że można się zdziwić, jeśli zakłada się, że cena zawsze idzie w parze z jakością. Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 (edytowany) Ja z kolei proponuję Auralic ARIES G1.1 no chyba że musi być z DAC to ALTAIR G1.1 , tak jak wcześniej przedmówca zaproponował. Jak w Polsce z serwisem wygląda temat Auraliców … ale w realu ? Pytam bo sprzęt super podobno gra!! Edytowano 5 marca 2024 przez Marek333 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 6 godzin temu, HTaudio napisał: Qbuz oficjalnie nie jest dostępny w naszym kraju ale... są VPN-y. wystarczy zmienić lokalizację na inny kraj. Qobuza odbierać można i bez VPN, mnie VPN nie jest do niczego potrzebny. Problemem może być zainstalowanie apki Qobuza na fonach z najnowszymi androidami. Ja na swoim z 13 wersją andka, apkę zainstalowałem będąc w Niemczech. Będąc w Polsce udało mi się bez problemów zainstalować apkę na starszym fonie z andkiem 11.Tu jeśli chodzi o najnowsze fony z pomocą może przyjść VPN. 2 Odpisz, cytując
Paweł Pawlik Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 14 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: VPN nie jest do niczego potrzebny. VPN moze być potrzebny żeby założyć konto. Większym jednak problemem ostatnio jest zapłacenie za usługę. Karty płatnicze zarejestrowane w PL nie są przyjmowane, nawet PayPal już nie jest akceptowany (przynajmniej ja miałem taki problem). Natomiast mając założone i opłacone konto korzystanie z usługi nie wymaga żadnych specjalnych zabiegów. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 1 minutę temu, Paweł Pawlik napisał: VPN moze być potrzebny żeby założyć konto. Większym jednak problemem ostatnio jest zapłacenie za usługę. Karty płatnicze zarejestrowane w PL nie są przyjmowane, nawet PayPal już nie jest akceptowany (przynajmniej ja miałem taki problem). Natomiast mając założone i opłacone konto korzystanie z usługi nie wymaga żadnych specjalnych zabiegów. To wszystko co piszesz też można ominąć. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 A może coś żze stajni Silent Angel? 1 Odpisz, cytując
rakozik Napisano 6 marca 2024 Napisano 6 marca 2024 19 godzin temu, Marek333 napisał: Ja z kolei proponuję Auralic ARIES G1.1 no chyba że musi być z DAC to ALTAIR G1.1 , tak jak wcześniej przedmówca zaproponował. Jak w Polsce z serwisem wygląda temat Auraliców … ale w realu ? Pytam bo sprzęt super podobno gra!! Serwis działa sprawnie, Znajomy miał problem z oprogramowaniem (jakiś błąd w trakcie aktualizacji) i naprawa przebiegła b. sprawnie Odpisz, cytując
Afgi Napisano 8 marca 2024 Napisano 8 marca 2024 Dnia 4.03.2024 o 12:55, Spider napisał: też podbijam temat ale z nieco inne strony (tej tańszej ) a co z combo Eversolo A6 + DAC Eversolo Z8 - pieknie wyglądający komplet w cenie ok 7tys pln wiec taniej niz samo A8 a dźwiękowo powinno byc na porównywalnym bądź lepszym od A8 poziomie. Pisze powinno byc bo takiego combp nie odsłuchałem - porównywałem A6 z A6 ME i różnice na progu słyszalności na korzyść A6 ME są oczywiscie - ale nie jakies od razu mega zauważalne (po prostu minimalnie przestrzenniej, może nawet bardziej dokładnie / równo-liniowo / co niekoniecznie sie wszystkim podoba) no a drugie combo to Eversolo A6 + Chord Mojo2 - jeszcze taniej niż ww komplet od Eversolo (ale juz tak ładnie nie bedzie wyglądac ) nie słuchałem i bardzo ciekawy jestem jak w porównaniu do A8'mki a piszę jako mega zadowolony użytkownik A6 z góry dzieki Myślę, że ważnym komponentem w tego typu zestawach powinna być też dostępność HDMI ARC. W tych zestawach A8 chyba jako jedyny to posiada Dnia 1.03.2024 o 14:43, HTaudio napisał: W drugiej połowie marca planujemy zrobić kolejne wydarzenie i 2 tygodnie odsłuchów i porównań - tym razem najlepsze streamery/serwery muzyczne do 15 tys. zł. Na razie przewidujemy udział 2 urządzeń: Eversolo DMP-A8 i Melco N50-H60 ale chcemy rozszerzyć to jeszcze o 2 inne urządzenia. Jakie jeszcze urządzenia warto aby dołączyły do tego porównania? Dwa podstawowe wymogi to jakość brzmienia raczej już high-endowa i związana z tym cena (widełki 9-15 tys. zł) oraz aby to był jednocześnie streamer (obsługa serwisów Tidal, itd., zewnętrznych źródeł typu komputer czy serwer NAS) i serwer muzyczny (wewnętrzny dysk twardy lub możliwość jego zainstalowania, funkcja zgrywania płyt CD do tego dysku). może PS Audio AirLens Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 8 marca 2024 Napisano 8 marca 2024 49 minut temu, Afgi napisał: Myślę, że ważnym komponentem w tego typu zestawach powinna być też dostępność HDMI ARC. Traktowałbym to jako funkcjonalny dodatek, a nie coś koniecznego. Przynajmniej w ramach testu. Jeśli to jest dla kogoś istotne na tyle, że bez tego sobie streamera nie wyobraża, to niech weźmie Bluenode lub Eversolo A8 i się innymi nie przejmuje. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts