Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, kaczadupa napisał:

A na weekend ma być 26 stopni! :) 

Super. Ja już jestem głodny jazdy, trzeba będzie pojechać do Ustki i pogapić sie na nielicznych już turystów 😀

Napisano
Dnia 9.08.2024 o 08:20, MMarek napisał:

Proponuję trzymać przysłowiową rękę na pulsie i nie przegapić okazji. Zainteresowanie może być tak duże, że nie dla wszystkich wystarczy. Kto pierwszy ten lepszy.

https://www.centrumrowerowe.pl/blog/dofinansowanie-do-roweru-elektrycznego/

Dnia 28.01.2025 o 21:00, MMarek napisał:

No i lipa. Zamiast dofinansowania 5000 zł zrobiło się 2500 zł, a i to jeszcze niepewne. 

A było tyle gadania, konsultacji społecznych i wuj wie czego jeszcze :) 
Program okazał się wielką żenującą kpiną i żadnych dopłat nie będzie, o czym można przeczytać w internetach.
Następny w kolejce to haniebny podatek Belki. Każdy rząd obiecywał jego zniesienie lub modyfikacją. Nie dość, że inflacja okrada oszczędności rodaków, to jeszcze rząd swoje dokłada w postaci podatku 19% od marnych odsetek z oszczędności.

Trzeba będzie głosować na tę opcję polityczną, która będzie miała w programie dofinansowanie klamotów AUDIO w wysokości 80% :) 

Napisano (edytowany)

Kto dzisiaj jeździł? 
Ja dzisiaj ze swoją w blasku fleszy wjechaliśmy na metę  niecałe 10 sekund przed ścigającym się peletonem zawodowców. :) 

Straż Miejska z Bornego Sulinowa wpuściła nas na zamkniętą na czas wyścigu trasę kolarzy bo strażnicy stwierdzili, że zdążymy przejechać przed zawodnikami.
Radośnie wracamy z trasy i zbliżamy się do mety wyścigu. Stoi sporo ludzi z jakichś lokalnych tv czy gazet, robią zdjęcia  i coś do nas krzyczą i machają rękoma. Jesteśmy coraz bliżej nich i nagle zaczynam rozumieć co krzyczą w naszym kierunku - szybciej! peleton!. 

Wpadamy na metę, ja z majtającą się na kierownicy reklamówką z bananami i wodą a widownia się śmieje i krzyczy - ale macie przywitanie. 
To nasz pierwszy, profesjonalny wyścig i do tego wygrany. :) 

Ps. Kurde, ale ci kolarze mieli maszyny.  Od samego patrzenia na te rowery chce się jeździć. 

Edytowano przez kaczadupa