Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
14 godzin temu, kaczadupa napisał:

Filmik nagrany jakieś dwa tygodnie temu - rozpoczęcie sezonu. Moja praktycznie codzienna (jak nie pada) trasa od teraz do końca października czyli Szczekocinek - Borneo. Żadne słowa nie oddadzą piękna widoków, które mnie czekają. 

IMG_7837.mov 103.95 MB · 11 downloads  

Steven Spielberg, nie zrobiłby tego lepiej :) 

Ja ze względu na pogodę, a także ból w kolanie chwilowo pauzuję. Mam nadzieję, że ból szybko minie. 

Edytowano przez MMarek
Napisano
27 minut temu, soberowy napisał:

Julin, w tyle Pałacyk Myśliwski. Dawna posiadłość Potockich. 

Nigdy tam nie byłem, a może powinienem się wybrać ze względów rodzinnych. Mój dziadek pochodził z Łańcuta, a jego matka - moja prababcia - przed ślubem była służącą u Potockich. Dziadek w czasie wojny ukrywał się przed Niemcami na terenie ich posiadłości. W dzieciństwie nasłuchałem się różnych historii z tamtych czasów i tamtych stron. :) 

Napisano (edytowany)

Koniecznie! W Zamku w Łańcucie jest Festiwal Muzyki Klasycznej. Jeśli lubisz muzykę organową to u mnie w Leżajsku jest Festiwal Organowy w Klasztorze. A na deser ATC SCM40 na Kraszewskiego 17, zapraszam :)

Edytowano przez soberowy
Napisano

Wyjeżdżałem dzisiaj z domu około 16:00 i było tak smutno i szaro a po godzinie nagle wyszło słońce i zrobił się przepiękny wieczór. Zimno ale zero wiatru, no i ten zachód słońca… Super. 

IMG_8048.jpeg

IMG_8051.jpeg

Napisano (edytowany)

Pojechałem po bociana ale do Bornego puste gniazda, za to fota żaby weszła. Wracam trochę rozczarowany i myślę - a pojadę przez Mosinę i bingo.! Rolnik mówi, że wczoraj przyleciał. 

IMG_8139.jpeg

IMG_8157.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Pomimo utrzymującego sie bólu kolana nie wytrzymałem i wybrałem sie na rower.

Cieszy serce budowana nowa ścieżka w kierunku jeziora Gardno, na którym w roku 1948 rozegrała sie niewyobrażalna tragedia.

Pałac w Bukówce. Nic się nie zmieniło  jak 5 lat temu  odwiedziłem to miejsce. Żenada.

PXL_20260322_114031899~2.jpg

PXL_20260322_120020628~2.jpg

Napisano

Moim zdaniem, totalna pomyłka w dętce rowerowej to zawór presta.
Odkryłem zestaw do konwersji tego zaworu renomowanej firmy Schwalbe. Wystarczy wymienić wkład i zaopatrzyć się w adapter do pompki, bez adaptera także można sobie poradzić. Teraz pompowanie kół to sama przyjemność, a nie jak poprzednio klątwy i złorzeczenia :) 

Z1.jpg

z3.jpg

Napisano
56 minut temu, kaczadupa napisał:

To co, po śniadaniu można się powoli zbierać na rower. :) 

Obowiązkowo. Na moim terenie pełne słońce, brak wiatru, temperatura około 10 stopni. 
Przyjemnej jazdy.