kaczadupa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Co roku mam jedną ale konkretną glebę na rowerze. Udaje się uchronić globus (bez kasku), gorzej z nadgarstkiem, palcami i barkiem. Dłuuuugo się to nie chce potem wyciszyć albo ciągle wraca. No ale żyję. Jak w końcu stracę zwinność kota w czasie upadku i pierdzielnę glacą to mogą mnie dopiero na drugi dzień znaleźć. Dobrze poczytać Wasze informacje na co zwrócić uwagę przy kupnie kasku. Okazuje się, że i w kasku na rower jest sporo ciekawych rozwiązań. Coś gadają o wprowadzeniu obowiązkowego noszenia kasku w czasie jazdy rowerem, to dobry pomysł na takich jak ja. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, MMarek napisał: Co to za kask? To jest kask firmy KASK 😀 https://www.kask.com/en-it/Urban-R/CHE00085-V-.html 3 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: 'To jest kask firmy KASK 😀 Fajny kask, a pani bardzo urodziwa 😀. Obawiam się, że na mój kwadratowy łeb byłby za ciasny. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 22 minuty temu, MMarek napisał: Fajny kask, a pani bardzo urodziwa 😀. Obawiam się, że na mój kwadratowy łeb byłby za ciasny. Jako że ja raczej nie jestem równie urodziwy, to zdjęcie przyciąłem 😉 A co do łba, to kupiłem rozmiar 60-63 i pasuje 🤔 Mierzyłem wiele kasków i jakoś mi żaden nie pasował. Albo za ciasne, albo zbyt luźne. I wreszcie, szukając w internecie miejskiego kasku z szybką, trafiłem na tę firmę. Zamówiłem w ciemno, bo u nas, nie ma problemów ze zwrotem. 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 30 minut temu, pairtick napisał: Jako że ja raczej nie jestem równie urodziwy, to zdjęcie przyciąłem 😉 A co do łba, to kupiłem rozmiar 60-63 i pasuje 🤔 Mierzyłem wiele kasków i jakoś mi żaden nie pasował. Albo za ciasne, albo zbyt luźne. I wreszcie, szukając w internecie miejskiego kasku z szybką, trafiłem na tę firmę. Zamówiłem w ciemno, bo u nas, nie ma problemów ze zwrotem. Jak to? Przystojny i piękny chłopak Jeszcze dzisiaj byłem w trzecim sklepie rowerowym (więcej w Słupsku już nie ma), wybór duży, niestety nic nie pasowało. U nas z towarem zamówionym w internecie, także nie ma problemu ze zwrotem. Eureka!!! Kask Bell, który przed chwilą dostarczył kurier pasuje jak ulał. Muszę przyznać, że w stosunku do poprzedniego to wyższa półka, a cena atrakcyjna. 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Dobrze poczytać Wasze informacje na co zwrócić uwagę przy kupnie kasku. Okazuje się, że i w kasku na rower jest sporo ciekawych rozwiązań. Adam bierz tego Bella, będzie pasował na Twoją głowę, bo z tego co pamiętam masz ją w rozmiarze...nie od parady https://www.centrumrowerowe.pl/kask-rowerowy-bell-falcon-xr-mips-pd45382/?v_Id=244677 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 1 minutę temu, MMarek napisał: Adam bierz tego Bella, będzie pasował na Twoją głowę, bo z tego co pamiętam masz ją w rozmiarze...nie od parady Mówisz, że nada na duży globus ? a kolor ma znaczenie ? A będzie to oddychało ? Żona nie zostawi jak w tym zobaczy ? 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Mówisz, że nada na duży globus ? a kolor ma znaczenie ? A będzie to oddychało ? Żona nie zostawi jak w tym zobaczy ? Nada się zdecydowanie. Żona jak Ciebie zobaczy to będzie miała wrażenie że z obcym mężczyzną obcuje 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Zapytam co o tym sądzi ale jak znam życie to ten kask nie tylko do rowerka będę musiał zakładać Odpisz, cytując
MMarek Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Zapytam co o tym sądzi ale jak znam życie to ten kask nie tylko do rowerka będę musiał zakładać Sado-maso jest o.k Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Jeszcze do tego etapu nie doszedłem, za delikatny z natury jestem Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 7 godzin temu, kaczadupa napisał: Co roku mam jedną ale konkretną glebę na rowerze. Udaje się uchronić globus (bez kasku), Za małolata jeździło sie bez kasku kiedyś bo to było mało popularne. Jednak jesli miałeś juz jakieś kontakty z podłożem, nie ryzykuj i koniecznie zainwestuj w kask. No i fajne rekawiczki też pomagają na zdarcia skóry. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Dobrych 7 lat wstecz wyszliśmy całą rodziną na rower, dokładnie to syn na hulajnogę. Przed wyjściem kłótnia bo Beata uparła się, żeby dla młodego nałożyć kask a ja oczywiście najmądrzejszy drę się, że co będziesz z dużego chłopaka (10 lat) placka w kasku robić. Syn jechał pierwszy a ja z żoną za nim. Młody trochę odjechał to mówię, dawaj go dogonimy. Doganiamy go rozpędzeni a ten fik i leży, ja po hamulcach, żeby na niego nie wpaść a moja Beata wypadła z roweru a jej rower całą przednią zębatką pojechał po kasku syna. Młodemu nic się nie stało (kask go uratował) a Beacie kość przedramienia wyszła na środku tricepsa. Wyglądało to makabrycznie, kość przemieściła się z jakieś 10cm od stawu łokciowego, potem nastawianie na trzy takie szarpnięcia i wygięcia przez dwóch chłopa w szpitalu. Najważniejsze, że tym razem kobieta była wyjątkowo uparta i zmusiła starego durnia, żeby założył kask dla młodego. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Nie byłaby kobietą, gdyby nie miała racji 😁 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Hulajnoga... tego ustrojstwa to sie "boję" 😅. Podziwiam wszystkich którzy zapierd....ą na tych mini kółeczkach z bardzo wąska kierownicą... chyba jestem za stary na to 🫣 Mowa oczywiście o hulajnodze elektrycznej. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts