Tweeter2016 Napisano 17 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2024 Dalej męczę pytaniami Orientujecie się czym się różnią Rotel RA-1572 i Rotel RA-1572 MK II? ....oraz czym się różnią Rotel RA-1592 i Rotel RA-1592 MK II? Co otrzymały odnowione wersje MK2? I czy Rotel to jest dobry kierunek w przypadku paczek: KEF R3 META lub MA Gold 100 ? Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 Cześć, a na ten moment rozważasz tylko te dwa modele, czy jesteś otwarty na inne marki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 18 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 Nie, po prostu się nimi zainteresowałem - sporo osób je poleca, zwłaszcza ten najdroższy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 W Audio opisali, trochę porównali no i posłuchali, ale nie doczytałem z jakimi kolumnami. Naturalne brzmienie, więc to dobrze chyba. Zapytałbym, dopłacił za gwarancję na 5 lat i sprzęcicho na lata. I szukamy kolumn😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2024 Powiedział bym że do Golda ten rotel byłby dobrym kompanem. Czym siędokładnie różnią to Top Hi Fi Ci pomoże. Do obu mozna dobrac tez inne ciekawe wzmacniacze. Roskan Caspian M2 teraz na promocji, Denon PMA 1600/1700 ne, Primare i15/25 które sa jasniejsze bardziej detaliczne, Arcam SA30, No jest tego troche. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2024 To ogółem opcji pod Goldy i KEFa jest trochę opcji w tym przedziale M.in. te wspomniane już przez Piotra, ale również Moon 240i, Rega Elicit MK5, Audiolab 9000A (pod MA bardzo fajna para moim zdaniem), warto też sprawdzić na pewno Vincenta SV-228 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 19 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2024 inny DAC (kość, aplikacja) są tacy co sobie chwalą starszą wersję a rotel wciąż umie we wzmacniacze, to dobry kierunek, gdy nie chce się przepłacić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 19 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2024 Dzięki! A znasz różnice między 1572 MK2 a 1592 MK2? Chodzi mi o rzeczy których nie ma w danych producenta, czyli takie sprawy które wychodzą jak się dopiero używa dany sprzęt? 3200 zł dopłaty to dla mnie sporo, mam za to jedną kolumnę Poza tym nie potrzebuje tyle mocy co ma do zaoferowania 1592, gdyby tańszy model nie różnił się wiele sygnaturą brzmienia i poradził sobie równie dobrze z kolumienkami, to oczywiście wolę tańszy 1572. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 20 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2024 oczywiście podstawowa różnica to wydajność końcówki mocy. na ile podobnie zbudowany jest przedwzmacniacz tego nie wiem. bo mam inne sprzęty rotela, np. rb-1582mk2. zastanawiając się nad tym czy warto przepłacać, kupić słabszą... doszedłem do wniosku że to zakup na lata. gdym miał w planach inne klocki i określony budżet zdecydowałbym się na słabszą. szukaj informacji na innych forach, jest dużo posiadaczy tego typu roteli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 25 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2024 Posiadaczy Roteli tak dużo nie widziałem, zresztą jakoś większość chwali 1592, o 1572 jakby mniej pozytywnych opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piciu1975 Napisano 25 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2024 6 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Posiadaczy Roteli tak dużo nie widziałem, zresztą jakoś większość chwali 1592, o 1572 jakby mniej pozytywnych opinii. Generalnie zmiana na MKII była poniekąd wymuszona, gdyż spłonęła fabryka AKM i trzeba było poszukać innego dostawcy. Zastosowano więc kość od Texas Instrument, dokonano kilku mniejszych zmian i tak powstała nowsza wersja. Mając jeszcze Rotela A14 słuchałem zarówno 1572 jak i 1592. Sygnatura dźwięku podobna, w wyższym modelu jest przede wszystkim większą moc, której ja do mojego 25 metrowego pokoju nie potrzebowałem i wybrałem 1572. Na tyle mi się podoba granie Rotela, że od niedawna mam dzielonkę RC-1572 MKII z RB-1552 MKII i na tym poprzestanę 😀 (niestety w podpisie nie mogę zaktualizować obecnego systemu). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts