witexus Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia (edytowany) Cześć, Jestem posiadaczem edifierow r2750db. postanowiłem zrobić jakis update tego zestawu. Czy mozna kupic cos grającego lepiej w cenie 2-2,5k? Fajnie jakby mialy bluetooth ale nie jest to must have. Wazne: kolor najlepiej czarny, ewentualnie biale. Moga miec wstawki drewniane, byle nie wpadajace w czerwien Raczej nie chce dorzucac wzmacniacza, wiec zależy mi na aktywnym zestawie. Z gory dzieki za pomoc Edytowano 20 kwietnia przez witexus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Cześć Na pewno warto rozważyć Argon Audio Forte A4 MK2, a także System Audio Saxo 3 Active Argony grają żywiej, a System Audio neutralnie i bardziej technicznie W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Dnia 20.04.2024 o 21:29, witexus napisał: Cześć, Jestem posiadaczem edifierow r2750db. postanowiłem zrobić jakis update tego zestawu. Czy mozna kupic cos grającego lepiej w cenie 2-2,5k? Fajnie jakby mialy bluetooth ale nie jest to must have. Wazne: kolor najlepiej czarny, ewentualnie biale. Moga miec wstawki drewniane, byle nie wpadajace w czerwien Raczej nie chce dorzucac wzmacniacza, wiec zależy mi na aktywnym zestawie. Z gory dzieki za pomoc Cześć, https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Dopisujemy takie Elac-i Connex. Fajny produkt, nie duży, dobrze wyposażony. Sądzę, że obowiązkowo powinieneś ich posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Jeżeli szukam w miarę liniowego grania z lekko podbitym basem to do około 15m2 polecę kolumny Triangle BR02BT , do pomieszczenia ponad ten metraż można iść większy model BR03BT. Natomiast jak lubisz podbite skraje pasma, mocniejszy bas i wysokie tony to do około 20m2 polecam wypróbowanie Klipsch Reference R-50PM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Magnat Monitor 220. Malo znane a graja lepiej od sporej ilości bardziej recenzowanych i droższych konstrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Magnat Monitor 220. Malo znane a graja lepiej od sporej ilości bardziej recenzowanych i droższych konstrukcji. Piotr, Możesz przybliżyć charakterystykę tych Magnatów? Chciałbym je od nieść do wcześniej zaproponowanych Elac Connex. Czasami pojawią się zapytania o te Magnaty, o których faktycznie jest bardzo mało informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Piotr, Możesz przybliżyć charakterystykę tych Magnatów? Chciałbym je od nieść do wcześniej zaproponowanych Elac Connex. Czasami pojawią się zapytania o te Magnaty, o których faktycznie jest bardzo mało informacji. Mało informacji i niesyety testu nie będzie. Akurat Connexy tez lubię. One tez nie mecza podobnie jak ELACi. Z tym że magnat ma wiekszy przetwornik i wykorzystuje to. Bas jest potężniejszy ale kontrolowany. Szybki. Góra jest delikatna ale słychać wszystko. Bardzo milo spędzony czas. Powiedział bym że rozrywkowe granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witexus Napisano 25 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia Dzięki za propozycje. Moje pytanie brzmi: czy zaproponowane dwudrożne monitory beda wyraźnie lepsze od trzydroznych r270db? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia Pod kątem jakości brzmienia, mogę wypowiedzieć się w o modelach wymienionych przeze mnie, to tak. Główne różnice to czystość odtwarzania wszystkich pasm, większa i precyzyjniejsza przestrzeń, lepiej kontrolowane niskie tony. Nie wynika ona z ilości dróg, a lepszych przetworników zastosowanych w kolumnach. Natomiast jak konkretnie model Tobie się spodoba, to najlepiej wybrać się do salonu na odsłuch, wymienione model mamy na miejscu, więc można porównać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia Drożność nie ma tu nic do rzeczy. Są konstrukcje 2 drożne znacznie lepsze niż 4 i tak dalej. Słuchałeś ktoryś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts