Skocz do zawartości

WiiM Ultra nadchodzi

pavello

Recommended Posts

Dnia 30.01.2025 o 10:37, ProjectPi napisał:

W tym wątku

https://forum.wiimhome.com/threads/ultra-max-bitrate-for-usb-dac.5940/

jest mowa o podobnym problemie, jednak kilku użytkowników sprawdzało zachowanie w tym tygodniu i raportują 192/24...

wygląda na to że aktualizacja z 22.02.2025 naprawiła problem.

Dzięki i pozdrawiam.

1 minutę temu, Tomasz S. napisał:

Spotify connect miało ostatnio problemy. W Spotify jak klikniesz na ten głośniczek do udostępniania , obok Wiim Ultra masz te trzy kropki. Kliknij tam i wybierz Chromecast.

No tak jest chromecast, nigdy tego nie wybierałem. Wczoraj tyle razy wyłączałem i włączałem aplikacje spoti i wiim i samo urządzenie że ... zatrybiło a dzisiaj dalej w spoti "łączenie" o i tyle... 

Będę testował zaraz - dzieki

Dnia 27.02.2025 o 17:06, Łukasz Kazalski napisał:

Cześć, mam problem z WIIMP Pro Ultra, nie chce mi się połączyć ze spotify, tidal bez problemów a spotify ma problem. Wimp podłączony kablem LAN. Ktoś ma rozwiązanie tego problemu może ?

Miałem ten sam problem, po połączeniu się poprzez WiFi problem zniknął. Co ciekawe w innym pomieszczeniu mam Bluesound Node i tam była identyczna sytuacja, więc to musi być coś nie tak ze Spotify.

Wiim zaczyna rozsyłać kolejną aktualizację dla Ultra ( pełny opis niżej ). Z nowych ciekawych funkcji jest możliwość symulowania systemu 5.1 :D , więcej info tutaj https://faq.wiimhome.com/en/support/solutions/articles/72000638917--beta-setting-up-a-wiim-dolby-5-1-surround-sound-system

3J2RdY3C4fmagv4L-E502GdcgPlLlSE66g.jpeg.fad3adb8566c40a621d789582dd36119.jpeg

5.2.709956 (In Progress)

Release date:

3 / 6 / 2025

What's New:

Dolby 5.1 Surround: Enjoy wireless, low-latency Dolby 5.1 surround sound for an immersive audio experience. Learn More

Recently Played Widget: Quickly access your listening history directly from your device screen.

Soundtrack SDK Enhancement: Upgraded for smoother performance and an improved listening experience.

Headphone Output Level Adjustment: Customize the headphone output level to match your headphones (requires an upcoming app update).

Device Discovery Improvements: Enhanced stability for WiiM Home, Spotify, and TIDAL apps, improving device detection and connectivity.

Wi-Fi Update: Updated Wi-Fi drivers for better router compatibility and improved connectivity stability.

USB Indexing Enhancements: Improved album indexing for a better browsing experience (requires an upcoming app update).

Clock Position Customization: Adjust the clock position on your device screen to suit your preference (requires an upcoming app update).

VU Meter Mode: Choose whether the VU Meter reflects the original signal or output signal level (requires an upcoming app update)

Bug Fixes & Performance Improvements:

Preset Playback Fix: Resolved an issue where playback stopped unexpectedly when selecting an empty preset.

Qobuz Login Fix: Fixed an intermittent issue preventing Qobuz logins.

USB Output Detection: Addressed a bug where the USB sound card was not being detected.

Deezer Alarm Fix: Fixed an issue where Deezer Mix alarms were not functioning properly.

General Enhancements: Improved overall stability, performance, and bug fixes.

Edytowano przez Tomasz S.

Dnia 5.01.2025 o 12:33, Wito76 napisał:

Ja zawsze stresuję się jak dwie moje przybłędy kręcą się obok lampowca - lampy świecą, grzeją, trafo zasilające też cieplutkie. 

Poważne OT. U mojej koleżanki lata temu,młodsza przybłęda ładowała się do terrarium i wygrzewała pod lampą na poduszce z żółwia,który tam mieszkał😁

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

No to teraz pytanie czy to będzie symulacja czy jednak nie i ma dekoder Dolby? Po aktualizacji. Dziwne.

Dolby ma od premiery ( i Amp Pro i Ultra ). 

W symulowaniu 5.1 chodzi o to ,że nie ma centralnego, czyli lewy / prawy przód, lewy / prawy tył i subwoofer. Czyli centralny jest symulowany :)