Kamil1507 Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Witam, proszę o pomoc w wyborze bo specyfikacja na papierze to jedno a chciał bym w miarę dobry sprzęt stoję przed wyborem sprzętu już można powiedzieć wiekowego bo Yamaha Ysp 4000 bądź Sony XF9000 i teraz moje pytanie co będzie lepszym wyborem Yamaha czy nieco nowszy Sony z Dolby Atmos? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Idź do sklepu i sobie posłuchaj. Tutaj raczej odradzamy grajbelki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Sony HT-XF9000 949zł i podobne w tej cenie to nie jest w miarę dobry sprzęt. Ogólnie tłuczemy ludziom że soundbar z definicji to nie jest dobry pomysł. Yamaha YSP-4000 to z kolei faktycznie dziadek technologiczny z 2007r. Serio bierzesz pod uwagę 17-letni soundbar? Pardon, cyfrowy projektor dźwięku haha. Dźwiękowo pewnie zagra lepiej jak ww Sony bo prezentuje wyższy level kosztując jako nowy ponad 5k (nie słuchałem), ale możesz mieć problem z odtworzeniem wszystkich treści. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 4 maja Autor Udostępnij Napisano 4 maja (edytowany) Ogólnie chciałem ulepszyć dźwięk fabrycznych głośników tv Sony Kd65x89j a oba z ww sprzętów mam okazję nabyć za ok 600zl każdy Edytowano 4 maja przez Kamil1507 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Jak chcesz tylko trochę ulepszyć fabryczne audio to faktycznie soundbar jest pierwszym wyborem jak budżet na więcej nie pozwala. Kup przez internet gwarantując sobie zwrot w 14 dni, w razie rozczarowania odeślij. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 4 maja Autor Udostępnij Napisano 4 maja 32 minuty temu, Butler napisał: Jak chcesz tylko trochę ulepszyć fabryczne audio to faktycznie soundbar jest pierwszym wyborem jak budżet na więcej nie pozwala. Kup przez internet gwarantując sobie zwrot w 14 dni, w razie rozczarowania odeślij. Ogólnie budżet ok 900/1000 zł więc wolę coś używanego bo nowe w tym budżecie to myślę że nic dobrego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja 3 godziny temu, Kamil1507 napisał: Ogólnie budżet ok 900/1000 zł więc wolę coś używanego bo nowe w tym budżecie to myślę że nic dobrego No to szukaj w okolicy żebyś miał szansę posłuchać. Możesz tez rozważyć podstawowe zestawy kolumn aktywnych. Pierwsze lepsze z brzegu (nowe) https://www.oleole.pl/glosniki-komputerowe/edifier-g-o-niki-2-0-edifier-r2850db-czarne.bhtml?from=ceneo&p=1049.00&cr=0&t=20240504-1223&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=ae409833-117d-fa18-0c2c-fbb68fbf652b Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 4 maja Autor Udostępnij Napisano 4 maja (edytowany) 56 minut temu, PanKlor napisał: No to szukaj w okolicy żebyś miał szansę posłuchać. Możesz tez rozważyć podstawowe zestawy kolumn aktywnych. Pierwsze lepsze z brzegu (nowe) https://www.oleole.pl/glosniki-komputerowe/edifier-g-o-niki-2-0-edifier-r2850db-czarne.bhtml?from=ceneo&p=1049.00&cr=0&t=20240504-1223&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=ae409833-117d-fa18-0c2c-fbb68fbf652b Ooo tu mnie zaciekawiłeś tą alternatywą... Aa np coś takiego https://www.q21.pl/argon-audio-fenris-a4-czarny.html?hash=887bb4c224b8399f5c50bfd0777bddf0&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwudexBhDKARIsAI-GWYU1CswdEPiEcWS7N8k6ggrUL2Sz0AnNvqE3PCtzXtwANhpZGHoocjoaAvLMEALw_wcB Edytowano 4 maja przez Kamil1507 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Najlepiej sobie posłuchać. Te z q21 może uda Ci się od chłopaków wypożyczyć na odsłuch. Pewnie po weekendzie ktoś się odezwie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Jak masz gdzieś blisko @Q21 to umów się z nimi. To aktywne kolumny, łatwe podłączenie i szybka akcja z odsłuchem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 5 maja Udostępnij Napisano 5 maja 22 godziny temu, PanKlor napisał: Idź do sklepu i sobie posłuchaj. Tutaj raczej odradzamy grajbelki. klor jak zwykle przesadza a ja taki konserwatywny nie jestem i zawsze zalecam tego denon : https://allegro.pl/oferta/nowy-soundbar-denon-dht-s517-3-1-2-bluetooth-dolby-atmos-z-subwooferem-15410771613 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 5 maja Autor Udostępnij Napisano 5 maja Tez brałem pod uwagę tego Denona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 5 maja Udostępnij Napisano 5 maja to opcja optymalna bo zestaw zawiera wszystkie kable ktore moga byc przydatne do podlaczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 5 maja Autor Udostępnij Napisano 5 maja Początkowo właśnie brałem Denon s517 i starszy model Sony XF9000 wybrałem co prawda Sony gdyż na papierze deklaruje większą moc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 5 maja Udostępnij Napisano 5 maja 1 godzinę temu, bora902 napisał: klor jak zwykle przesadza Z tym żeby poszedł do sklepu czy z tym że zazwyczaj odradzamy grajbelki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 5 maja Autor Udostępnij Napisano 5 maja Ok żeby nie ciągnąć tego w nieskończoność to co lepsze do codziennego użytku pod tv(głównie filmy, sporadycznie muzyka) soundbar typu Denon, Sony ww. czy może kolumny Polk Es15, Edifier? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
60d Napisano 5 maja Udostępnij Napisano 5 maja (edytowany) Jesli kolega nagnie troszkę budżet to może coś takiego? https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-uzywane-glosniki-edifier-s360db-CID99-IDYkHwu.html Bede szczery, nie miałem, nie wypowiem sie jak to gra. Ale mam dziwne przekonanie graniczące z pewnościa, ze ten zestaw zje na sniadanie kazdy uzywany soundbar do 1000 zl. Czy to w muzyce czy filmach. Edytowano 5 maja przez 60d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 maja Udostępnij Napisano 5 maja Dnia 4.05.2024 o 09:54, Kamil1507 napisał: Witam, proszę o pomoc w wyborze bo specyfikacja na papierze to jedno a chciał bym w miarę dobry sprzęt stoję przed wyborem sprzętu już można powiedzieć wiekowego bo Yamaha Ysp 4000 bądź Sony XF9000 i teraz moje pytanie co będzie lepszym wyborem Yamaha czy nieco nowszy Sony z Dolby Atmos? Cześć Model YSP4000 to urządzenie sprzed wielu lat wstecz. W obecnej ofercie Yamahy masz SRX50 z Dolby Atmos https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/zestaw-kina-domowego-yamaha-sr-x50a-2x-ws-x1a.html?tduid=93bbdf578a6016f506d81b7f1f9acb95 w tym linku masz jeszcze głośniki do extra surround WSX1a Zapraszamy Cię na odsłuch, ocenisz czy ten kierunek będzie dla Ciebie w porządku. Pytanie dodatkowe, czy nie chciałbyś rozważyć głośników aktywnych? gdyż mógłbyś mieć lepsze rezultaty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja Dnia 4.05.2024 o 15:56, Kamil1507 napisał: Ooo tu mnie zaciekawiłeś tą alternatywą... Aa np coś takiego https://www.q21.pl/argon-audio-fenris-a4-czarny.html?hash=887bb4c224b8399f5c50bfd0777bddf0&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwudexBhDKARIsAI-GWYU1CswdEPiEcWS7N8k6ggrUL2Sz0AnNvqE3PCtzXtwANhpZGHoocjoaAvLMEALw_wcB Zapraszam na odsłuch Pamietaj jedynie, że to cena za sztukę. W podobnym budżecie masz też np. Klipsch ProMedia Heritage 2.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja 22 minuty temu, Q21 napisał: Pamietaj jedynie, że to cena za sztukę. Mógłbyś mi racjonalnie wytłumaczyć dlaczego cena obejmuje "sztukę", skoro zestaw składa się z dwóch kolumn gdzie jedyna z nich jest jednostką sterującą? Rozumiem sytuację gdy ktoś planuje LCR i potrzebuje 3 takich samych kolumn, ale rodzielać aktywną parkę to jakieś kuriozum. Chodzi wyłącznie o pozycjonowanie najtańszego produktu? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja (edytowany) Na początku jak przeglądałem sklepy online, to nabrałem się na to mocno. I też nie mogę zrozumieć, kto kupuje 1 głośnik? ...chyba z przypadku 1 osoba na milion? A w temacie, to mnie "grajbelka" interesuje, żeby sobie "podrasować" TV. Ale jak widzę wasze wpisy, to się odechciewa. Włączam TV, znowu zachciewa. Widzę wpisy, znowu odechciewa ...i tak w kółko Bardzo rzadko oglądam TV, prawie w ogóle, to pewnie dlatego. Edytowano 6 maja przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1507 Napisano 6 maja Autor Udostępnij Napisano 6 maja (edytowany) Czyli rozumiem drodzy koledzy żeby Yamaha ysp 4000 czy Sony XF9000 sobie odpuścić i w tym budżecie kupić coś na czasie żeby ulepszyć audio tv? Ewentualnie zwiększyć nieco budżet 2 minuty temu, Kamil1507 napisał: Czy mimo wieku Yamaha da radę? Edytowano 6 maja przez Kamil1507 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja Przed chwilą, Kamil1507 napisał: Czyli rozumiem drodzy koledzy żeby Yamaha ysp 4000 czy Sony XF9000 sobie odpuścić i w tym budżecie kupić coś na czasie żeby ulepszyć audio tv? Ewentualnie zwiększyć nieco budżet Jeżeli chciałbyś osiągnąć więcej, to zdecydowanie warto zamienić soundbar na kolumny aktywne o których już wcześniej się przewinęło kilka zdań. Najlepiej jakbyś wpadł do nas i porównalibyśmy bezpośrednio, wtedy nabrałbyś przekonania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja smiac mi sie chce jak czytam ten watek do konca 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja Kurcze tylko te stare projektory dzweiku Yamahy potrafiły zrobić pseudo dzwiek kinowy. Na tyle że czasem człowiek był pozytywnie zaskoczony. A z nowego Sony no nijak Atmosa nie będzie. Ciezki orzech. Ciezki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts