killswitch Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 WITAM. POTRZEBUJE NAMIARY NA OSOBĘ KTÓRA PODEJMIE SIĘ TUNINGU ONKYO DX-7111 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Zapraszam do działu FORUM AUDIO > GIEŁDAPolecamy również bardziej rozbudować zapytanie o charakter tuningu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Ze znanych mi firm profesjonalnie zajmuje się tuningiem Audio firma Neel.http://www.neel.com.pl/pl/audio/wyroby/kond_prof.htmMa spore osiągnięcia w tej dziedzinie .Najprostszą formą tuningu którą można samemu zrobić jest wymiana kondensatorów na ich wysokiej klasy odpowiedniki.Wymiana kabla sieciowego na wyższej klasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Chcesz go zlampizowac xD?? To ma daca w srodku? W magazynie audio widzialem ogloszenie profesionalnej firmy tuningujacej wszysko, kazda marke, od kolumn po interconecty;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2009 Moim zdaniem nie warto w ten cd dokladac. Wymiana kondensatorow itp raczej nic nie da bo siedzi w nim kiepski dac i reszta toru. Dlatego jak chcesz cos lepszego to sprzedaj i doloz i osiagniesz lepszy efekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 15 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2009 Tu masz parę wypowiedzi użytkowników tego Onkyo.http://www.audiostereo.pl/Onkyo_DX_7111_od...D-4-1502-3.htmlSzkoda że ten model nie posiada wyjścia cyfrowego.Najprostszą metodą tuningu ,bez użycia lutownicy ,jest zastosowanie zewnętrznego DAC-aI co kontaktowałeś się z firmą Neel? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 16 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2009 Cytat Tu masz parę wypowiedzi użytkowników tego Onkyo.http://www.audiostereo.pl/Onkyo_DX_7111_od...D-4-1502-3.htmlSzkoda że ten model nie posiada wyjścia cyfrowego.Najprostszą metodą tuningu ,bez użycia lutownicy ,jest zastosowanie zewnętrznego DAC-aI co kontaktowałeś się z firmą Neel? Kontaktowałem się,ale odpowiedzi nie otrzymałem. Zdecydowałem sie na daca, ale nie wiem czy onkyo dx-7111 będzie dobrym transportem,posiada tylko wyjscie analogowe[jeżeli się mylę to sory].jeżeli ten cd się nie nadaje to proszę o propozycje jaki cd sprawdzi się jako dobry transport. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Witam. Aby nie zakładać nowego wątku odkopuje istniejący. Szukam informacji od osób, które posiadają/posiadały lub miały styczność z odtwarzaczami cd po tak zwanym tuningu a konkretnie lampizacji. Warto, nie warto ? Jakieś za i przeciw? Mam przeznaczone na Cd 1500 zł. Są dwie możliwości kupić tani cd do 500 zł i 1000 zł wydać na tzw tuning lub po prostu kupić lepsze cd za 1500 zł i nie wracać sobie głowy przeróbkami. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Załóż temat https://www.audiostereo.pl/forum/2-diy/ Lub poczytaj istniejące wątki. Jest trochę tego. Tam jest mnóstwo zaawansowanych użytkowników, którzy takie rzeczy robią lub robili. Ktoś Ci to ogarnie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Nie tyle co szukam osoby, która się tym zajmuje co opinii na temat takiej przeróbki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Tak jak pisałem tu mało osób tym się zajmuje. I jak sądzę (mogę się mylić) mało osób poddawało takim zabiegom CD. Musisz pytać gdzie indziej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 @soberowy rób lampizację. Zdecydowanie warto. Trzeba tylko wybrać odpowiedni CeDek do upgrade'u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Dziękuję za opinie. Odpowiednie są z tego co czytałem cd Denona. Czy może jeszcze jakieś inne marki proponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 Dobra. Zaryzykowalem i kupiłem Denon DCD 1450. Porównam go 1do1 z obecnym Denonem 725 i zdam relację. Następnie będę rozważał lampizację o czym również poinformuje forumowiczów. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 Robi to też nasz forumowy Kolega Audio Autonomy. Właśnie na PW omawiamy sprawę lampizacji odtwarzacza Micromega. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 O proszę, nie wiedziałem. Zorientuję się lepiej w temacie jak już odbiorę cd u porównam. Dzięki za kolejne info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 @soberowyO ile wiem, to Grzesiek (Audio Autonomy) sam używa zlampizowanego przez siebie Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Dziś przyszedł cd, niestety sprzedawca wysłał bez kabla zasilającego więc nie zrobiłem testu obu odtwarzaczy. Minusem jest głośna szuflada. Zapewne do poprawki/naprawy. Laser czyta szybko nowe płyty, starych jeszcze nie miałem czasu sprawdzić a mam taką jedną którą tylko stary technics czytał bez problemu. W porównaniu do dcd725 model dcd 1450 wygląda poważniej i ładniej. Przesłuchałem cała płytę Brothers in Arms i bardzo mi się podobało brzmienie. Może to zachwyt nowym klockiem, nie wiem dopóki nie zrobię testu obu na raz. Wkrótce zdam relację jakie są różnice. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 15 minut temu, soberowy napisał: Brothers in Arms Ta płyta nawet na kaseciaku International brzmiała dobrze 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Wiem, że to płyta, która brzmi świetnie dlatego też na tej płycie łatwiej wychwycić różnicę w brzmieniu. Ale, sprawdzę też na kiepsko brzmiącym Rainbow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Ja mam stary CD po lampizacji, i w takich pieniądzach jak pisałeś 500 CD i 1000 lampy. Gra całkiem przyzwoicie, jak na taką cenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts