Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czy w kwocie do 2000zł znajdę jakiś odtwarzacz czy wzmacniacz stacjonarny godny polecenia do słuchawek? Obecnie słucham na kompie z ifi zen daca ale szukam czegoś bez włączania komputera, najlepiej jakby obsługiwało streamingi żeby nie tracić jeszcze na połączeniu z odtwarzaczem.  

Napisano

@Adam Kloc a rozejrzyj się za HIFiman EF400, posiada dodatkowo wyjście słuchawkowe zbalansowane warto z takiego korzystać przez odpowiedni zbalansowany  przewód słuchawkowy, jak nowy to trochę poza budżetem. Ale może jakiś rabacik salon by uznał.  Trochę droższy jest EF500.

Napisano

Cześć :) Ogółem może być ciężko znaleźć coś z dobrym streamingiem i USB w tym budżecie lub sprzęt all-in-one z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym. Idealną opcją pod to, czego szukasz będzie FiiO R7, ale cena jest niemal 2x ponad zakładany budżet. 

Napisano
Dnia 12.06.2024 o 23:48, DiBatonio napisał:

@Adam Kloc a rozejrzyj się za HIFiman EF400

EF400 ogranicza tylko do urządzeń z wyjściami USB i nie ma odtwarzacza strumieniowego, natomiast u HiFiMANa pojawiła się także nowość EF499 obok droższego EF500, która niedługo powinna też u nas być. Posiadają one wejścia koaksjalne oraz po podłączeniu kable sieciowym z wtykiem RJ45 możliwość streamingu przez Tidal i Spotify Connect (z posiadanych wcześniej informacji wiem że funkcji ta czasami potrafi się przywiesić, ale może już to poprawili, a jeszcze nie mamy urządzeń u siebie więc nie mam jak przetestować.

Na obecną chwilę do Sundar polecę Topping DX3 PRO+ jak lubisz neutralne i bardzo przestrzenne granie lub bardziej dynamiczne i z bardziej wyrazistą górę to FiiO K7  a jako odtwarzacz strumieniowy Wiim Pro po wyjściu koasjalnym. Jeżeli bardziej nasycone, ocieplone to można wykorzystać wyjścia analogowe Wiima i do zestawu z nim połączyć wzmacniacz iFi Zen Can

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 15.06.2024 o 20:26, rms.pl napisał:

EF400 ogranicza tylko do urządzeń z wyjściami USB i nie ma odtwarzacza strumieniowego, natomiast u HiFiMANa pojawiła się także nowość EF499 obok droższego EF500, która niedługo powinna też u nas być. Posiadają one wejścia koaksjalne oraz po podłączeniu kable sieciowym z wtykiem RJ45 możliwość streamingu przez Tidal i Spotify Connect (z posiadanych wcześniej informacji wiem że funkcji ta czasami potrafi się przywiesić, ale może już to poprawili, a jeszcze nie mamy urządzeń u siebie więc nie mam jak przetestować.

Na obecną chwilę do Sundar polecę Topping DX3 PRO+ jak lubisz neutralne i bardzo przestrzenne granie lub bardziej dynamiczne i z bardziej wyrazistą górę to FiiO K7  a jako odtwarzacz strumieniowy Wiim Pro po wyjściu koasjalnym. Jeżeli bardziej nasycone, ocieplone to można wykorzystać wyjścia analogowe Wiima i do zestawu z nim połączyć wzmacniacz iFi Zen Can

Wiim Pro i chyba to jest to czego szukam. Po prostu zastąpi mi kompa do streamingu a jako wzmacniacz podłączę Ifi Zen Can. Tylko rozumiem że tutaj podłączenie będzie tylko poprzez RCA? Muzyka straci jakoś na jakości? Teraz mam bezpośrednio z kompa do Ifi i słuchawki bezpośrednio.