Adam Kloc Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca Czy w kwocie do 2000zł znajdę jakiś odtwarzacz czy wzmacniacz stacjonarny godny polecenia do słuchawek? Obecnie słucham na kompie z ifi zen daca ale szukam czegoś bez włączania komputera, najlepiej jakby obsługiwało streamingi żeby nie tracić jeszcze na połączeniu z odtwarzaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca @Adam Kloc a rozejrzyj się za HIFiman EF400, posiada dodatkowo wyjście słuchawkowe zbalansowane warto z takiego korzystać przez odpowiedni zbalansowany przewód słuchawkowy, jak nowy to trochę poza budżetem. Ale może jakiś rabacik salon by uznał. Trochę droższy jest EF500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 czerwca Udostępnij Napisano 13 czerwca Cześć Ogółem może być ciężko znaleźć coś z dobrym streamingiem i USB w tym budżecie lub sprzęt all-in-one z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym. Idealną opcją pod to, czego szukasz będzie FiiO R7, ale cena jest niemal 2x ponad zakładany budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Dnia 12.06.2024 o 23:48, DiBatonio napisał: @Adam Kloc a rozejrzyj się za HIFiman EF400 EF400 ogranicza tylko do urządzeń z wyjściami USB i nie ma odtwarzacza strumieniowego, natomiast u HiFiMANa pojawiła się także nowość EF499 obok droższego EF500, która niedługo powinna też u nas być. Posiadają one wejścia koaksjalne oraz po podłączeniu kable sieciowym z wtykiem RJ45 możliwość streamingu przez Tidal i Spotify Connect (z posiadanych wcześniej informacji wiem że funkcji ta czasami potrafi się przywiesić, ale może już to poprawili, a jeszcze nie mamy urządzeń u siebie więc nie mam jak przetestować. Na obecną chwilę do Sundar polecę Topping DX3 PRO+ jak lubisz neutralne i bardzo przestrzenne granie lub bardziej dynamiczne i z bardziej wyrazistą górę to FiiO K7 a jako odtwarzacz strumieniowy Wiim Pro po wyjściu koasjalnym. Jeżeli bardziej nasycone, ocieplone to można wykorzystać wyjścia analogowe Wiima i do zestawu z nim połączyć wzmacniacz iFi Zen Can Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Kloc Napisano 28 czerwca Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca Dnia 15.06.2024 o 20:26, rms.pl napisał: EF400 ogranicza tylko do urządzeń z wyjściami USB i nie ma odtwarzacza strumieniowego, natomiast u HiFiMANa pojawiła się także nowość EF499 obok droższego EF500, która niedługo powinna też u nas być. Posiadają one wejścia koaksjalne oraz po podłączeniu kable sieciowym z wtykiem RJ45 możliwość streamingu przez Tidal i Spotify Connect (z posiadanych wcześniej informacji wiem że funkcji ta czasami potrafi się przywiesić, ale może już to poprawili, a jeszcze nie mamy urządzeń u siebie więc nie mam jak przetestować. Na obecną chwilę do Sundar polecę Topping DX3 PRO+ jak lubisz neutralne i bardzo przestrzenne granie lub bardziej dynamiczne i z bardziej wyrazistą górę to FiiO K7 a jako odtwarzacz strumieniowy Wiim Pro po wyjściu koasjalnym. Jeżeli bardziej nasycone, ocieplone to można wykorzystać wyjścia analogowe Wiima i do zestawu z nim połączyć wzmacniacz iFi Zen Can Wiim Pro i chyba to jest to czego szukam. Po prostu zastąpi mi kompa do streamingu a jako wzmacniacz podłączę Ifi Zen Can. Tylko rozumiem że tutaj podłączenie będzie tylko poprzez RCA? Muzyka straci jakoś na jakości? Teraz mam bezpośrednio z kompa do Ifi i słuchawki bezpośrednio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 lipca Udostępnij Napisano 1 lipca Straci, WiiM Pro nie ma zbyt dobrego DACa. Warto rozważyć model Pro Plus lub po prostu dodatkowego DACa do zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca Cześć, Wrzucam coś znanego i cenionego, mianowicie Bluesound Node - odtwarzacz sieciowy, z Tidal, Spotify itd.. plus wyjście słuchawkowe. O tym urządzeniu były już tony informacji, zarzucamy dodatkowo filmik. Warto! https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2021.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts