Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Potrzebuję pomocy. 

Kiedyś dostałem w prezencie gramofon Denon DP-29F. Teraz na promce znalazłem wzmacniacz WiiM Amp z myślą o gramofonie i TV w salonie. Potrzebuję tylko głośniki aby obsłużyć gramofon łącznie z tym telewizorem czy jeszcze jakiś przedwzmacniacz gramofonowy? Ciężko mi się połapać w tym wszystkim. 

Poczytałem też trochę o kolumnach głośnikowych i wielu poleca Polk ES20. 

Będzie to dobry wybór? 

Salon około 20m2 

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi 

Napisano

Cześć :) Opcji na kolumny jest bardzo dużo i jak najbardziej Polk ES20 to jedna z nich. Jeśli nie masz żadnego doświadczenia z audio, to zacząłbym od odsłuchu kilku par (dodatkowo np. Monitor Audio Bronze 100, KEF Q350, Q Acoustics 3030i), tak by mieć szerszy pogląd i znaleźć brzmienie dla siebie :) W razie czego zapraszam do kontaktu i właśnie na odsłuchy. Poniżej dorzucam film, gdzie omawiamy kolumny podstawkowe do 2500 PLN. 

Napisano

W okolicy mam zestaw składający się z 2 głośników z podstawkami plus jeden centralny. 

Wszystko monitor audio bronze 100 

Mógłby ktoś powiedzieć czy jestem w stanie podpiąć wszystkie 3 pod WiiM AMP?

Tutaj chyba jest możliwość podpięcia tylko dwóch. 

Dziękuję za odpowiedź 

Napisano

Pytanie jakiego brzmienia szukasz, bo czy finalnie będą to Polk czy inne kolumny o wyborze powinno decydować brzmienie. Wybierając Polka decydujesz się na konkretne brzmienie, pytanie tylko czy takiego szukasz. Jeżeli nie masz doświadczenia i jest to Twój pierwszy system warto posłuchać kilku opcji i wybrać najpierw charakter jaki by Ci odpowiadał, a później można wybierać kolumny wśród takich, które będą w tym przedziale cenowym i z tą charakterystyką.

Napisano
12 godzin temu, materac napisał:

W okolicy mam zestaw składający się z 2 głośników z podstawkami plus jeden centralny. 

Wszystko monitor audio bronze 100 

Mógłby ktoś powiedzieć czy jestem w stanie podpiąć wszystkie 3 pod WiiM AMP?

Tutaj chyba jest możliwość podpięcia tylko dwóch. 

Dziękuję za odpowiedź 

Ale w stereo to byłoby bez sensu. Wtedy musiałbyś rozejrzeć się za amplitunerem do kina domowego, ale w tym przypadku zapomnij o dobrym stereo....