Lukaszwro Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września Cześć czy Waszym zdaniem jest sens dokupić do amplitunera Denon AVR 2800 jakiś odtwarzacz sieciowy typu Denon DNP-800NE ? Czy raczej nie ma sensu. Chodzi mi poprawę stereo z AirPlay, Spotify. Ewentualnie co można podłączyć do tego amplitunera aby poprawić jakoś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Moim zdaniem nie ma sensu. Żeby poprawić stereo najlepiej dodać wzmacniacz zintegrowany z wejściem na końcówkę mocy. W kinie korzystasz z opcji końcówki dla frontów, a źródła stereo podłączasz pod ów wzmacniacz, np. zewnętrzny streamer. Można też zastosować samą końcówkę, ale to niewiele poprawi stereo bo i tak źródła będą przetwarzane przez przedwzmacniacz X2800. Warunkiem dla powyższych zabiegów jest wyjście PRE dla frontów w X2800. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września 47 minut temu, tomek72 napisał: powyższych zabiegów jest wyjście PRE dla frontów w X2800. Nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września No to w takim razie jak to mówią „po ptakach”. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Cześć Przy podłączeniu analogowym między streamerem, a ampli coś ugrasz, ale nie będzie to gigantyczna różnica. Najlepiej byłoby wypożyczyć, posłuchać i sprawdzić samemu W razie czego zapraszam, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 2 września Autor Udostępnij Napisano 2 września 10 godzin temu, Q21 napisał: Cześć Przy podłączeniu analogowym między streamerem, a ampli coś ugrasz, ale nie będzie to gigantyczna różnica. Najlepiej byłoby wypożyczyć, posłuchać i sprawdzić samemu W razie czego zapraszam, podziałamy A jak U was wygląda wypożyczenie sprzętu ? I jeszcze mam takie pytanie. Denon jest po kalibracji, wszystkie pięknie działa. Ale nurtuje mnie stereo. Czy to z YT czy AirPlay, Tidal. Ustawiam sobie na pilocie music-stereo a w aplikacji na telefonie wyłączam subwoofer, wtedy kolumny grają pełnym pasem ? Czy coś jeszcze należałoby zmienić aby mieć czyste stereo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Ustawić Full Band. Nie wiem w jakiej aplikacji wyłączasz subwoofer ale jeżeli jest to aplikacja do subwoofera np. svs to Denon dalej zachowuje się tak jakby był ten subwoofer włączony Osobiście w tańszych zestawach uważam, że dobrze zgrany sub w kinie dużo pomaga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 2 września Autor Udostępnij Napisano 2 września W aplikacji od denona. Czyli wchodzę w ustawienia amplitunera i tam mam stereo i opcje wyłączenia subwoofera. W filmach 5.1 wszystkie głośniki grają i z automatu się włączają. Zależy mi tylko na stereo żeby grało jak stereo a nie 2.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września (edytowany) 1 godzinę temu, Lukaszwro napisał: Czy coś jeszcze należałoby zmienić aby mieć czyste stereo ? Tryb Pure Direct i będziesz miał tak bezpośredni dźwięk stereo (bez suba) jaki tylko amplituner potrafi z siebie wykrzesać. Edytowano 2 września przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Ale bez żadnej korekcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 2 września Autor Udostępnij Napisano 2 września No właśnie na pure direct, potrafią zagrać 5.1 nawet jak muzyka leci w stereo, rozdziela na wszystkie kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Eee.... Pure Direct wyłącza nawet suba. Jesteś pewien że jednocześnie wyłącza się w tym czasie wyświetlacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września (edytowany) W pure direct jest wylaczone wszystko co zbędne, nawet wyświetlacz. Sub nie ma prawa grać przy poprawnie podłączonym zestawie. Edytowano 2 września przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 września Udostępnij Napisano 3 września 13 godzin temu, Lukaszwro napisał: A jak U was wygląda wypożyczenie sprzętu ? Napisz na PW z dokładnymi modelami, które chcesz pożyczyć, upewnimy się, że mamy demo dostępne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 3 września Autor Udostępnij Napisano 3 września (edytowany) Tak, mam pure direct i dźwięk leci mi też z tylnych głośników. Edytowano 3 września przez Lukaszwro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 3 września Udostępnij Napisano 3 września A co jest na wejsciu? TV Audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 4 września Autor Udostępnij Napisano 4 września Tak TV Audio. Amplituner podłączony kablem HDMI przez eARC. I na TV odpalam Netflixa, normalną telewizję i YT. Myślałem że amplituner saM się będzie przełączać na stereo lub 5.1, zależy jaki sygnał dostanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 września Udostępnij Napisano 4 września (edytowany) No bo tak powinno być że z automatu bedzie sie przelaczać (tryb auto). Jaki TV? Jak masz audio w nim skonfigurowane? Jak odpalasz na YT filmiki 5.1 to prawidłowo przypisuje kanały? Edytowano 4 września przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 września Udostępnij Napisano 4 września (edytowany) 12 minut temu, Lukaszwro napisał: Myślałem że amplituner saM się będzie przełączać na stereo lub 5.1, zależy jaki sygnał dostanie. Z TV może dostawać non stop sygnał wielokanałowy. Kwestia konfiguracji. Puść spotify z telefonu via spotify connect, włącz pure direct i zobacz jakie glosniki grają. Edytowano 4 września przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 4 września Autor Udostępnij Napisano 4 września Telewizor LG C2. Tak kanały dobrze przypisane. przez AirPlay i pure direct tylko dwa kanały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 września Udostępnij Napisano 4 września 38 minut temu, Lukaszwro napisał: przez AirPlay i pure direct tylko dwa kanały. No to masz odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 4 września Autor Udostępnij Napisano 4 września No raczej nie mam Nadal nie mam automatycznego wyboru. Włączam np. TVN lecą mi 5.1 przełączam na Stereo jest OK, później chce włączyć Netflixa i zostaje na stereo, a film z ścieżką 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 4 września Udostępnij Napisano 4 września Denon 2800 ma wirtualizację, więc w trybie Auto będzie z 2.0 na wejściu robił 5.1, 7.1, 5.1.2 w zależności od tego ile kanałów masz skonfigurowanych. Możesz poszukać w ustawieniach czy jest możliwość wyłączenia wirtualizacji (u mnie w SR5013 nie ma, a w wyższych modelach Marantz jest). Natomiast w trybie Direct/Pure direct musi na wyjściu być to co na wejściu. Może być też tak że w ustawieniach TV masz jakiś Up-mix do wielokanałowego skoro z Air play jest dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 września Udostępnij Napisano 4 września 1 godzinę temu, Lukaszwro napisał: Nadal nie mam automatycznego wyboru. Włączam np. TVN lecą mi 5.1 przełączam na Stereo jest OK, później chce włączyć Netflixa i zostaje na stereo, a film z ścieżką 5.1 Bo najwidoczniej masz ustawiony tv na wysyłanie dźwięku wielokanałowego. BTW większość stacji nadaje dźwięk przestrzenny od jakiegoś czasu, na większych imprezach sportowych jest nadawany nawet Atmos. Więc ustawienie Auto działa pewnie dobrze bo dostaje sygnał wielokanałowey i masz 5.1 z TVN. Jak przestawisz ręcznie wyłączasz tryb auto i tyle. Ewentualnie gdzieś jest robiony jakiś upmix tak jak pisze @tomek72. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszwro Napisano 4 września Autor Udostępnij Napisano 4 września No a w TV jak powinno być ustawione PCM, Auto czy passthrough ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts