Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Rozumiem , że posiadasz co najmniej 5.1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września Nie posiadam lecz odsłuchiwałem w 5.1, wolę stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Ale u kogoś? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem ? Czy , dzwiek.5.1 wyslany po rca na wzmacniaczu stereo. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września Tak u kogoś, puszczanie dźwięku wielokanałowego do wzmacniacza stereo nie ma sensu. Po prostu dźwięk ma być przede mną a nie ja w centrum sceny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Dlatego pytam. Najwidoczniej KD nie jest dla każdego. W sumie jeszcze zależy jakie kino 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września KD dobre jest do filmów, wyobrażasz sobie na koncercie bycie na scenie czy lepiej przed ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) Bo KD jest do odtwarzania efektów związanych z akcją danego filmu, a nie do słuchania w stereo. Też kiedyś kombinowałem ze słuchaniem w systemie KD 7.1. Najbardziej odpowiadało mi stereo w MATRIX 6.. Od dawna nie uzywam, a amplituner sprzedałem. Edytowano 26 września przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) 7 minut temu, rajdek napisał: KD dobre jest do filmów, wyobrażasz sobie na koncercie bycie na scenie czy lepiej przed ? Tu nie chodzi o to co ja sobie wyobrażam , jeśli jest dźwięk 5.1 oglądam w 5.1 Ty nie , ale mi to nie przeszkadza , Twój wybór. Prawda? Ps w zwykłych koncertach za dużo z tyłu się nie dzieje , ponorosty tworzy sie efekt dużej przestrzeni dookoła i odczucie obecności publiczności. No chyba że jest to koncert Metallica w formie filmu fabularnego Edytowano 26 września przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września Tak, ja nie oglądam tylko słucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września 7 minut temu, Dedal napisał: Tu nie chodzi o to co ja sobie wyobrażam , jeśli jest dźwięk 5.1 oglądam w 5.1 Ty nie , ale mi to nie przeszkadza , Twój wybór. Prawda? Ps w zwykłych koncertach za dużo z tyłu się nie dzieje , ponorosty tworzy sie efekt dużej przestrzeni dookoła i odczucie obecności publiczności. No chyba że jest to koncert Metallica w formie filmu fabularnego 2 minuty temu, rajdek napisał: Tak, ja nie oglądam tylko słucham. Widzę że.moje jest mojsze 🤷 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września Jeden lubi piwo drugi mleko trzeci wodę, tak to jest w życiu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Ale mowa była o Claptonie na blu ray więc... Co mnie woda 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) Tak wiem mogą się żaby zalegnąć https://tidal.com/track/281909737?u Ciekawe jak by wypadł Jimi Hendrix w 5.1 Albo lepiej Aretha Franklin Edytowano 26 września przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) 8 minut temu, rajdek napisał: Ciekawe jak by wypadł Jimi Hendrix w 5.1 Myślę, że mizernie. Powiem więcej - on lepiej brzmi w mono niż stereo. Edytowano 26 września przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) Nie lubię Hendrixa, tak jak nie którzy nie lubią oglądać 🙅♂️ Mam Iron Maiden w 5.1 rock in Rio i jest ekstra i na tym zakończe. Edytowano 26 września przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września Przed chwilą, Dedal napisał: Nie lubię Hendrixa, tak jak nie którzy nie lubią oglądać 🙅♂️ Rozumiem, to bardzo specyficzny artysta. Nie można mu odebrać talentu gry na gitarze. Dobra, dobra z tym oglądaniem się nie zgrywaj🙃 3 minuty temu, Rega napisał: on lepiej brzmi w mono niż stereo Z tym się nie zgodzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Spoko 😇 Tak,tak miał.talent . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) 5 minut temu, rajdek napisał: Z tym się nie zgodzę. Zależy na czym się słucha. Do odtwarzania muzyki z tamtych lat uzywam sprzetu adekwatnego, a wręcz uzywam kolumn , które były jednymi z używanych na Woodstock. Oczywiście pewnie nie ten konkretny egzemplarz (choć kto wie), ale jednak. I żeby nie było na tych ze zdjęcia 2 i 3 brzmi nieciekawie. Edytowano 26 września przez Rega 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września Ok, Jimi miał wiele przeróżnych realizacji może coś być w tym klimacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Możliwe. Również, jak Kolega @Dedal, nie lubie ani Hendrixa ani też Joplin, którzy byli ikonami tamtych lat. Mam ich płyty, ale słucham rzadko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września 15 minut temu, Rega napisał: Powiem więcej - on lepiej brzmi w mono niż stereo. Masz na myśli tylko Hendrixa, czy ogólnie nagrania rockowe z przełomu lat 60-tych i 70-tych? Bo ja mam słabość do tamtej maniery miksowania stereo. Nagle coś się pojawia na lewo, czy prawo, instrumenty ustawione inaczej niż dziś (współcześnie bębny są zwykle na środku) itd. Miało to swój urok. O przewadze czysto muzycznej nawet nie wspomnę. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września @Regate ostatnie miały ciężki żywot ? 2 minuty temu, Rafał S napisał: Nagle coś się pojawia na lewo, czy prawo, instrumenty ustawione inaczej niż dziś (współcześnie bębny są zwykle na środku) itd. Miało to swój urok. O przewadze czysto muzycznej nawet nie wspomnę. Ojjj TAK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) @Rafał SNie, nie . To nie tak. Po prostu nie lubię Hendrixa. Nie trafia do mnie jego muzyka od zawsze. Może nie dorosłem jeszcze😉. Tak jak do Bacha trudno mi było się przekonać, a teraz mogę słuchać bez przerwy. Ciężki żywot - nie. Po prostu wnuczek pomagał mi w robieniu regału , który widać czasem w tle😉. No i na czymś musiał wypróbować działanie narzędzi. Dobrze że nie trafił w membranę lub zawieszenie, albo, co gorsza w wysokotonowiec. Edytowano 26 września przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Przed chwilą, Rega napisał: nie lubie ani Hendrixa ani też Joplin, którzy byli ikonami tamtych lat. Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wspólnym mianownikiem tego, co lubisz (od The Shadows przez Knopflera i ELO aż po power metal) jest melodia. Może był łagodnie lub ostro, staroświecko lub nowocześnie, ale musisz mieć wyrazistą linię melodyczną (tak odbieram to, co czasem wrzucasz). A w blues rockowej estetyce (Joplin i Hendrix) jest to podawane inaczej. O to chodzi, czy kulą w płot? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) To też nie do końca tak. Tego np słuchałem pod koniec lat 70 ub wieku. Przepraszam że OT i że w tym wątku, ale nie chce mi się skakać. Trudno to porównać do ELO czy Dire Straits. Edytowano 26 września przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts