PiotrB Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Dzień dobry, Składam w domu kino domowe złożone z zestawu dali oberon 5.0 i zastanawiam się nad wyborem amplitunera. Dostałem możliwość kupienia używanego denona avr x2600h od zaufanej osoby w rodzinie i rozważam tą opcję. Słuchałem oberonów z yamaha rx-v4a i grało to średnio. Proszę o pomoc, Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Szukaj jak najwyższych modeli , Dali potrzebują dużo prądu. Podstawowe modele mają słabe zasilanie , moc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października To jesteś w komfortowej w zasadzie sytuacji, ponieważ jeżeli to jest zaufana osoba w rodzinie to poproś może o to, żeby podrzucił Ci go do domu, kupujesz powiedzonkowe "wino i pączki" i słuchasz Jak się podoba to zostawisz go u siebie i sprawa załatwiona - przedłużacie "posiadówkę", a jak się nie podoba to tylko przedłużacie "posiadówkę" Kolega maciek72 też w zasadzie słusznie zauważa, że czasem mocniejsza jednostka może się przysłużyć do lepszego napędzenia kolumn dlatego tak jak m.in. w Oberonach coraz częściej producenci podają zakres rekomendowanych mocy wzmacniaczy. Kolumny oczywiście zagrają zarówno z tym słabszym jak i mocniejszym z rekomendowanych urządzeń, ale efekt czasami może być całkowicie inny. Sam w sobie amplituner jest bardzo fajny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Dali Oberon jak najbardziej OK, natomiast seria Oberon brzmi trochę "kluskowato" i ciemniej niż inne modele tej firmy. Dlatego podobnie brzmiący cenon, szczególnie niższy model o ograniconej dynamice może nie zrobić efekty "wow". Jeśłi cena okazyjna to OK ale docelowo szukałbym właśnie czegoś z Yamahy tylko znów wyższe modele - przynajmniej RX-V6A i w górę lub Marantz np. Cinema 60. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrB Napisano 10 października Autor Udostępnij Napisano 10 października 34 minuty temu, Q21 napisał: Dali Oberon jak najbardziej OK, natomiast seria Oberon brzmi trochę "kluskowato" i ciemniej niż inne modele tej firmy. Dlatego podobnie brzmiący cenon, szczególnie niższy model o ograniconej dynamice może nie zrobić efekty "wow". Jeśłi cena okazyjna to OK ale docelowo szukałbym właśnie czegoś z Yamahy tylko znów wyższe modele - przynajmniej RX-V6A i w górę lub Marantz np. Cinema 60. Cena 1900zł, słuchałem na tym denonie i na yamaha rx v4a. Na moje ucho z denonem brzmiały lepiej ale audiofilem nie jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października (edytowany) 1900 PLN to nie jest okazyjna cena za x2600h. Taniej da się kupić nowego X1800h za ok 2000-2200 pln znajdziesz X2800h na Amazon. Mozesz tez oszukać s970h to taki ciut tańszy odpowiednik x2800h. Edytowano 10 października przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrB Napisano 10 października Autor Udostępnij Napisano 10 października 13 minut temu, PanKlor napisał: 1900 PLN to nie jest okazyjna cena za x2600h. Taniej da się kupić nowego X1800h za ok 2000-2200 pln znajdziesz X2800h na Amazon. Mozesz tez oszukać s970h to taki ciut tańszy odpowiednik x2800h. Tylko po co płacić więcej za x2800h(obecnie amazon 2400zl) skoro poza lepszym hdmi nie dostaje nic więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Bo jest do kupienia za ok 2200 pln i dostajesz za to gwarancję. Dodatkowo troche lepsze standardy wifi i bluetooth.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Miałem kilka lat temu dali zensor 5 w połączeniu z demonem avr x1400h. I rzeczywiście, tak jak pisze doradca z @Q21 grało to dość kluskowato. Biorąc pod uwagę, że oberony są dużo bardziej misiowate niż zensory, połączenie z denonem może nie być najlepszym wyborem. Ja przesiadłem się na marantza i grało to o wiele lepiej wg mnie. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Czemu średnio? Generalnie oberony właśnie kepiej grają z Yamaha niż Denonem. Co Ci nie pasowało? Dnia 10.10.2024 o 16:32, PiotrB napisał: Cena 1900zł, słuchałem na tym denonie i na yamaha rx v4a. Na moje ucho z denonem brzmiały lepiej ale audiofilem nie jestem. To nie jest dobra cena na ten model. Jeśli Tobie brzmienie z Denone mapsuje to idź w to. Tylk model nowy w takim razie. 2800 za 2100 zł Może coś było źle ustawione w tej Yamaszce? bo to serio lepsze połączenie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts