nickanme Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) Witam rozglądam się za używanym zestawem stereo do komputera, słucham głównie rapu i popu. Zestaw byłby w pokoju ~15m2. Czytałem już kilka wpisów na forum i zacząłem szukać czegoś na własną rękę, znalazłem Bowersy 603 s2 (https://www.olx.pl/d/oferta/glosniki-bowers-wilkins-dm-603-s2-CID99-ID123nYI.html?) za 1200zł. Czytałem, żeby Bowersów nie łączyć ze wzmacniaczami od Yamahy i to w sumie na tyle z mojej wiedzy. Patrzyłem na ogłoszenia rotel'i natomiast nie wiem jaki model dobrze by zagrał z tymi kolumnami. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki zestaw stereo by mi pasował? Edytowano 16 października przez nickanme Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 4 minuty temu, nickanme napisał: Witam rozglądam się za używanym zestawem stereo do komputera, słucham głównie rapu i popu. Zestaw byłby w pokoju ~15m2. Czytałem już kilka wpisów na forum i zacząłem szukać czegoś na własną rękę, znalazłem Bowersy 603 s2 (https://www.olx.pl/d/oferta/glosniki-bowers-wilkins-dm-603-s2-CID99-ID123nYI.html?) za 1200zł. Czytałem, żeby Bowersów nie łączyć ze wzmacniaczami od Yamahy i to w sumie na tyle z mojej wiedzy. Patrzyłem na ogłoszenia rotel'i natomiast nie wiem jaki model dobrze by zagrał z tymi kolumnami. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki zestaw stereo by mi pasował? Cześć Za 2000 zł można szukać używanych urządzeń, głośników, Twój wstępny wybór na B&W jest dobry i z pewnością dobra elektronika mogłaby rozwinąć dla nich skrzydła, ale mimo to, co być powiedział na rozwiązanie aktywne? Czyli małych głośników podstawkowych, z wbudowanymi wzmacniaczami i posiadającymi chociażby bluetooth? Zerknij proszę i napisz co o tym sądzisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Nie wiem czy to jest dobra oferta pod Rap. Moim zdaniem ciekawiej zabrzmi Klipsch F2 + Yamaha AX500 i bawic się płynnym loudnessem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października A pod rap to nie powinno być dużo basu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) Dnia 16.10.2024 o 23:41, nickanme napisał: Patrzyłem na ogłoszenia rotel'i natomiast nie wiem jaki model dobrze by zagrał z tymi kolumnami. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki zestaw stereo by mi pasował? A jakiego grania oczekujesz, jesteś w stanie opisać łopatologicznie dźwięk? Do rapu to bym Bowersów w życiu nie kupił. Edytowano 18 października przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 16 godzin temu, KrólKiczu napisał: A pod rap to nie powinno być dużo basu? No dobrze jakby był. Te Bowersy mają go dużo? Tam góra była by mecząca w rapie. Tak mniemam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: No dobrze jakby był. Te Bowersy mają go dużo? Tam góra była by mecząca w rapie. Tak mniemam. Te Bowersy to fajne kolumny i basu mają wystarczająco jeśli tylko są w dobrym stanie, za te pieniądze brać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Pod rap można poszukać starszych KEFów, do tego Primare/Cambridge Audio Nieźle też mogą sprawdzić się używane kolumny od Dynavoice, czasami da się je w bardzo fajnych cenach wyhaczyć na OLXach 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nickanme Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października Przepraszam, że dokładnie nie określiłem, tak potrzebuję aby zestaw miał dobry bass. 5 godzin temu, stach_s napisał: Te Bowersy to fajne kolumny i basu mają wystarczająco jeśli tylko są w dobrym stanie, za te pieniądze brać Jaki wzmacniacz by do niego i do moich potrzeb dobrze przypasował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Szukaj wśród wzmacniaczy z lat 90. Starsze Harmany, Denony, może jakiś Fine Arts od Grundiga, ale musisz liczyć się z dodatkowym wydatkiem na serwis po zakupie takiego pieca, więc budżet 2000 będzie trzeba na pewno nieco naciągnąć Na pewno warto poszukać Denona Pma980r. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nickanme Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października okej dziękuje za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Dnia 18.10.2024 o 10:30, Q21 napisał: Pod rap można poszukać starszych KEFów, Ja też. Albo Klipsch Synergy 21 godzin temu, nickanme napisał: Jaki wzmacniacz by do niego i do moich potrzeb dobrze przypasował? Jeśli Bowersy to ciepły. Z przytepioną górą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts