Skocz do zawartości

Denon PMA-3000NE - nowy wzmacniacz stereo - interesujacy "piecyk" za 15.5k zł

Recommended Posts

Napisano

Muszę przyznać, że mnie zainteresował (nie żebym go kupował ;) )-  fajny piecyk. Pojawiło się trochę recenzji, w tym po polsku.

[ Denon PMA-3000NE | Nowy wzmacniacz stereo | Prezentacja - YouTube ]
-->

[ Denon PMA-3000NE - Jazz Music Test (no copywright music) - YouTube ]
-->

[ What a beauty! Denon PMA-3000NE Amplifier with Quad DAC, phono stage MM/MC, and headphone amp. - YouTube ]
-->

[ Denon PMA-3000NE ⸜ wzmacniacz zintegrowany | High Fidelity NEWS ]
--> https://highfidelitynews.pl/denon-pma-3000ne-wzmacniacz-zintegrowany/

[ Denon PMA-3000NE - Hi-Fi Class ]
--> https://www.hfc.com.pl/news/5909,denon-pma-3000ne.html

Napisano
Dnia 3.11.2024 o 18:55, Tweeter2016 napisał:

Ja nie byłem jakimś wielkim fanem sprzętów z Japonii, do momentu kiedy zrobiłem zwrot o 360 stopni :)  :) Teraz jestem zakochany w mojej Yamaszce.

Chyba o 180 stopni 🤔😁. Ja przeciwnie ...zawsze Made in Japan robiło dla mnie różnicę i dlatego nadal jak wzmak to "skośnooki" 😁

Napisano

Bardzo spoko. Moim zdaniem rożnica w cenie 6500 do 15,5 absolutnie nie poczujesz.

no ale jeden masz uzywany a drugi nowy,

Fajny wzmacniacz. Słuchałem na AVS. Jest tańszy od wersji jubileuszowej no bo nie ma naklejki jubelee za ktora sie sporo płaci.

Dnia 3.11.2024 o 18:51, S!N! napisał:

2500ne jest zajebisty , oby tylko nie był jakiś jasny lub wyprany z basu bo to byłaby ciuloza, na pewno sobie sprawdzę.

Nie jest jaśniejszy.

Na AVS grał a Cantonami ktore sa dość dokładne. Bylo to udane połącznie. Mi się w tym pokoju podobało.

Napisano
49 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Z jakimi kolumnami (jakich marek) Denony najlepiej się zgrywają?

Polk

59 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie jest jaśniejszy.

To na czym polega różnica? Coś wyłapałeś?

1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

Na OLX jest używany za 6500 -

Zależy ilu letni, wolałbym jednak nowego lub jeszcze na gwarancji.

Napisano (edytowany)
12 minut temu, S!N! napisał:

Zależy ilu letni, wolałbym jednak nowego lub jeszcze na gwarancji.

To wszystko kwestia $$$$. Nie ma problemu, ale ten jest za 6.5k zł.

12 minut temu, S!N! napisał:

wolałbym jednak nowego

Here you are (czy jakoś tak ;) ) https://www.ebay.pl/sch/Wzmacniacze-i-przedwzmacniacze/14970/i.html?_nkw=denon+2500&LH_ItemCondition=1000&_sop=15

Edytowano przez Tweeter2016
Napisano
Dnia 6.11.2024 o 20:35, Tweeter2016 napisał:

Z jakimi kolumnami (jakich marek) Denony najlepiej się zgrywają?

Szeroki zakres. Moim zdaniem gra fajnie z Monitor Audio, Acoustic Energy, Polk Audio, QAcoustic, Triangle, Bowersy,

Dnia 6.11.2024 o 21:30, S!N! napisał:

To na czym polega różnica? Coś wyłapałeś?

Szczerze to za krótki odsłuch. No i kolumny z akustyką inne. Trzeba by tam wziąc 110 Anniversary i wtedy sprawdzić.

Moim zdaniem bardzo podobny.

Dnia 6.11.2024 o 21:36, Tweeter2016 napisał:

z Japonii? Problem z transportem, gwarancja żadna i przetwornica potrzebna. Nie szedł bym w to.

Napisano (edytowany)

Udało mi się posłuchać, ciężko było go odróżnić od 2500ne była to nówka sztuka, ale nawet niewygrzany grał super, miałem  go postawionego obok mojego srebrnego i chyba czarna kolorystyka bardziej mi się podoba.

Edytowano przez S!N!
Napisano
Dnia 14.11.2024 o 20:13, S!N! napisał:

@Piotr Sonido Tak na szybko go sprawdziłem przepinając na 3 numerach i ciężko było wychwycić różnice do tego był niewygrzany, grał mega podobnie.

No to ja mam dokładnie takie samo odczucie.

Dnia 14.11.2024 o 21:11, Slawko69 napisał:

Uff. Jak dobrze,  że brzmi jak PMA 2500. Nie będę miał głupich myśli. Na AVS grał z Cantonami i jak dla mnie było zbyt oschle.

Cantony takie są. Ale i tak jak na ten brand zagrało to bez nadmiaru sterylności.

Dnia 14.11.2024 o 21:46, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ciekawe jestem czy Yamaha AS2200 by sobie nie poradziła z konkurentem :)

Na pewno są tacy co wybiora jeden i tacy co drugi.

Pamiętam jeszcze z branży że Denon ma chyba najmocniejszych klientów. W sensie takich stałych. DENON i tyle. Nic innego nie istnieje.

Napisano

@Slawko69 Sprawdziłem większość do 15 koła i mam takie same odczucia, nie ma żadnego konkurenta, aby grało lepiej to stawiam,że już trzeba szukać powyżej 20tysi i też chciałbym posłuchać jakiegoś Macintosha lub coś ze stajni Accuphase.

Napisano
Dnia 16.11.2024 o 11:58, Slawko69 napisał:

To ciekawe co piszesz o klientach Denona. Ja obecnie w tych pieniądzach nie widzę konkurencji dla PMA 2500. Ale chciałbym kiedyś zaznajomić się bliżej z jakimś Macintoshem,  Luxmanem czy Pathosem.

Ale czy to źle? Serio w branzy w zasadzie od początku mojej historii ta marka najwiecej miała takich wielbicieli.

Zdaje się że firma o tym wie wypuszczając modele Jubileuszowe za które płacisz za plakietkę.

W tych ? To znaczy w których? Bo 2500 kosztuje/ kosztował róznie.

Te marki to jednak inny budżet.

Jak Ci odpowiada to przeciez o to chodzi tak? :) Komuś może coś innego bardziej odpowiadać. :)