MASX Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Co byście polecili w rozmiarze sb2000pro ale bardziej pod kino? Brakuje mi jednak kinowego zejścia w sb2000pro. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Łatwo nie bedzie bo masz wymagania które się poniekąd wykluczają. Trochę większy i z zejściem będzie sb3000. Suby z BR będą większe. Możesz jeszcze zobaczyć czy nie zmieścisz pc2000 od svs. To konstrukcja BR ale w innym wydaniu. 1 Odpisz, cytując
MASX Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 Ja już zaczynam się zastanawiać czy mój svs nie jest jakiś wadliwy. Membrana ma już ogromny wychył a ja ledwo ten bas czuję. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 To może być kwestia ustawienia go w pomieszczeniu i kalibracji. Odpisz, cytując
MASX Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 A co myślisz o REL T/9x? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Myślę, że jak bedxie źle ustawiony to bedzie tak samo słaby. Najpierw trzeba sprawdzić czy wszystko jest ok ustawione. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Tylko czarne grają 😀 Żarcik Akustyka pomieszczenia , lokalizacja . Odpisz, cytując
MASX Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 U mnie tylko białe ; ) Kurde może ja mam za duże oczekiwania co do zamkniętej konstrukcji. Muszę na nowo kalibrację zrobić bo dało mi go na -8db. Jak go dam na -2db to trzęsie pokojem ale wiadomo to nie konstrukcja otwarta. Przetestuję tego Rela na dniach i zobaczę. Docelowo i tak pomyślę nad dwoma subami SVS lub Rel jak dobrze wypadnie. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 https://www.xtzsound.eu/store#!/Cinema-SUB-1X12-EDGE-Matte-White/p/476835604 Miał ktoś może styczność z subwooferami xtz? Wygląda ciekawie, cena też wydaje się ok. Może warto spróbować. Odpisz, cytując
77Mariusz77 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, MASX napisał: U mnie tylko białe ; ) Kurde może ja mam za duże oczekiwania co do zamkniętej konstrukcji. Muszę na nowo kalibrację zrobić bo dało mi go na -8db. Jak go dam na -2db to trzęsie pokojem ale wiadomo to nie konstrukcja otwarta. Przetestuję tego Rela na dniach i zobaczę. Docelowo i tak pomyślę nad dwoma subami SVS lub Rel jak dobrze wypadnie. Jak do kina to spoglądaj raczej jak PanKlor napisał SB3000 jak ma być nie za duży. W kinie Rel T9x wiele od niego odbiega. Edytowano 2 listopada 2024 przez 77Mariusz77 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 1 godzinę temu, MASX napisał: Muszę na nowo kalibrację zrobić bo dało mi go na -8db. Jak go dam na -2db to trzęsie pokojem ale wiadomo to nie konstrukcja otwarta. Jak masz jednego to masz jakieś doły i górki w paśmie i stąd ten efekt. Pomyśl o dołożeniu np. sb3000 i wtedy możesz zacząć oczekiwać w miarę równej odpowiedzi..Jak to dobrze zestroisz to nie będzie trzęsienia pokojem tylko usłyszysz mniej więcej to co powinieneś. Odpisz, cytując
MASX Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 To może drugi 2000pro by załatwił sprawę? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Będzie lepiej ale nie będziesz miał raczej tego kinowego umpf skoro teraz go nie ma. Na początek zrób tak abyś czuł bas z tego co masz. Nie przez kręcenie gałki w prawo tylko przez jak najlepsze ustawienie suba w pomieszczeniu i kalibracje. 1 Odpisz, cytując
przemeklbn Napisano 4 listopada 2024 Napisano 4 listopada 2024 Dnia 2.11.2024 o 15:21, MASX napisał: U mnie tylko białe ; ) Kurde może ja mam za duże oczekiwania co do zamkniętej konstrukcji. Arendal subwoofer 1723 1s. W tym przypadku masz nawet do wyboru dwa rodzaje białego - satyna lub błyszczący 🙂 1 Odpisz, cytując
Ststek Napisano 4 listopada 2024 Napisano 4 listopada 2024 Velodyne impact x-12 activ Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 listopada 2024 Napisano 4 listopada 2024 Cześć PC-2000 to fajne rozwiązanie, ale rozważyłbym też Buchardta SUB10. Nowość na naszym rynku, nietypowa budowa, bardzo duże możliwości Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 listopada 2024 Napisano 6 listopada 2024 RET T9x jest super i jest biały ale to nie będzie sub z zejsciem. To model pod stereo nie pod Twoje oczekiwania kinowe. Arendal, Velodyne które były tu wspomniane albo Magnat CS 12 KEF KC 62 Monitor Audio Gold W15 z wyprzedawanej serii 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts