Q21 Napisano 3 listopada Udostępnij Napisano 3 listopada Laiv Harmony DAC już dostępny u nas do odsłuchu! Zbalansowana konstrukcja, przetwornik R2R, zaawansowany przedwzmacniacz, świetna jakość wykonania i niezwykle przyjemne, a jednocześnie detaliczne brzmienie. Zdecydowanie może być on mocnym zawodnikiem w swoim przedziale cenowym. Już dzisiaj zapraszamy do salonu Q21 na odsłuchy, porównania. A już w najbliższych dniach pełna recenzja przetwornika na naszym kanale YouTube. Szczegóły dotyczące przetwornika Laiv Harmony DAC dostępne pod LINKIEM. Salon audio-video Q21 Pabianice, Reymonta 12 Tel. (42) 213 01 66 www.Q21.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 listopada Udostępnij Napisano 3 listopada Brzydkie to i drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 13:34 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 13:34 O Laiv Harmony DAC już trochę pisaliśmy, bo ten przetwornik naprawdę przypadł nam do gustu. W dzisiejszym filmie opowiemy Wam dokładniej, jak ten sprzęt się prezentuje, co oferuje i jak brzmi. Ktoś miał już okazję posłuchać? Jak oceniacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Czwartek o 15:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:49 (edytowany) Misiowaty i jeszcze bardziej misiowaty. Co jest fajnego w misiowatym i jeszcze bardziej misiowatym graniu, żeby aż tyle za nie zapłacić i czemu od razu na źródle "misiować" sobie muzykę. I te chińskie akcenty kolorystyczne to jakiś obowiązek w tego typu produktach, azjatycki rynek tego wymaga? Do misiowatego przetwornika jakie misiowate kolumny i misiowaty wzmacniacz polecacie? I ze złotymi wstawkami. Edytowano Czwartek o 15:49 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin375 Napisano Czwartek o 20:47 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:47 Ponad 13 kilo za to, żeby sobie zepsuć neutralny dźwięk ze źródła? To już lepiej pobawić się jakimś tanim equalizerem, taniej i opcji więcej. Ale nie, dziś najpierw musi być wywalona w kosmos! cena, bo przecież tanie nie ma prawa grać dobrze, a droższe zawsze gra lepiej niż tańsze. Na tych dwóch prawdach wiary audiofilskiej robi się dziś pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Czwartek o 21:17 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:17 Z drugiej strony ten przetwornik brzmieniowo może się niczym nie różnić od np. najtańszego Toppinga czy Chorda Mojo. W sumie to tylko film promocyjny Salonu Audio, marketing 100%. I tylko przetwornik... a nie dajmy głośnik, wiadomo o co chodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Czwartek o 21:18 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:18 Ach te półki, półeczki. A jakby wleźć do audio salonu na rękach? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 22:43 Udostępnij Napisano Czwartek o 22:43 @Q21 Mam uwagę ogólną, nie wiem na ile reprezentatywną (może jestem wyjątkiem). Otóż interesują mnie treści, które przekazujecie w swoich filmach, natomiast sama forma jest nie dla mnie. Skoro film, to trzeba nie tylko oglądać, ale i słuchać. A to się wyklucza ze słuchaniem muzyki w tym samym czasie. A przecież jesteśmy na forum audio. Osobiście wolę jednak poświęcić te kilka minut muzyce. Zbyt rozwlekle. Często na temat samego brzmienia jest raptem kilka zdań. Sporo miejsca zajmuje wstęp, podsumowanie, jakieś ogólniki. Gdybyście mogli oprócz tego dawać opisy (w kilku punktach, na podstawie tego, co mówicie w filmach). Pewnie dałoby się każdy z takich tekstów przeczytać w minutę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Piątek o 09:01 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 09:01 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Z drugiej strony ten przetwornik brzmieniowo może się niczym nie różnić od np. najtańszego Toppinga czy Chorda Mojo. W sumie to tylko film promocyjny Salonu Audio, marketing 100%. Nikt nie zabrania odsłuchać go na własne uszy 12 godzin temu, marcin375 napisał: Ponad 13 kilo za to, żeby sobie zepsuć neutralny dźwięk ze źródła? To już lepiej pobawić się jakimś tanim equalizerem, taniej i opcji więcej. Ale nie, dziś najpierw musi być wywalona w kosmos! cena, bo przecież tanie nie ma prawa grać dobrze, a droższe zawsze gra lepiej niż tańsze. Na tych dwóch prawdach wiary audiofilskiej robi się dziś pieniądze. Nikt nie broni wybrać takiego rozwiązania Dobrze jednak mieć jak najwięcej opcji na rynku. 10 godzin temu, Rafał S napisał: Skoro film, to trzeba nie tylko oglądać, ale i słuchać. A to się wyklucza ze słuchaniem muzyki w tym samym czasie. A przecież jesteśmy na forum audio. Osobiście wolę jednak poświęcić te kilka minut muzyce. Bardzo dużo osób woli właśnie filmy zamiast recenzji pisanych, dlatego skupiamy się na tej formie Mieliśmy podejście do tekstów (Taga HTR-1500CD, Argon SA1), ale nie ucieszyły się aż takim zainteresowaniem. 10 godzin temu, Rafał S napisał: Zbyt rozwlekle. Często na temat samego brzmienia jest raptem kilka zdań. Sporo miejsca zajmuje wstęp, podsumowanie, jakieś ogólniki. Tu też są dwa obozy Dla jednych dalej zbyt długo, dla drugich zbyt krótko. Staramy się wybierać ten złoty środek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Piątek o 10:33 Udostępnij Napisano Piątek o 10:33 @Q21 Dzięki - już rozumiem. Pokornie przyjmuję do wiadomości, że reprezentuję czytającą mniejszość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano Piątek o 13:11 Udostępnij Napisano Piątek o 13:11 Jako bezstronny oglądacz filmiku mogę potwierdzić ,że jego forma była na tyle zachęcająca ,że tylko silna wola mnie powstrzymała przed zakupem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Piątek o 14:49 Udostępnij Napisano Piątek o 14:49 Obejrzyj drugi raz i wtedy się powstrzymaj. Za pierwszym razem każdy daje radę. Ja już wymiękłem i zamówiłem Chciałbym zobaczyć film jak Paweł /Q21/ w ślepym teście rozpoznaje daki z różnych przedziałów cenowych. To byłby hit oglądalności na tubie. Warto przemyśleć. Taka ciekawostka. Ostatnio wyczytałem w naszym magazynie Audio jak testujący przetworniki przyznał otwarcie, iż w ślepym teście transparentnych i równych daków najprawdopodobniej by poległ a opisywanie różnic w brzmieniu daków wymaga wyjątkowej umiejętności posługiwania się słowem pisanym oraz różnice zawarte w testach celowo są mocno wyolbrzymione. Koniec ciekawostki. Faktem jest, że w zachodnich reckach już dawno piszą i mówią, iż nigdy nie ma dużej różnicy w brzmieniu daków a jeżeli są to minimalne, najczęściej na tzw. granicy błędu oraz, że ich cena obecnie nie ma już większego znaczenia. Warto się nad tym zastanowić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Piątek o 14:56 Udostępnij Napisano Piątek o 14:56 Kupić tanio i z gwarancją na 5 lat. Poza są nie do naprawienia/zapłacenia. Zresztą za niedługo w telefonach będą przyzwoite daki i blututem będziemy przesyłać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts