Butler Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Zalecenia dotyczączą kątów w rzucie bocznym (lub z góry przy planowaniu warstwy podstawowej), a nie kątów bezpośrednich. Edytowano 31 stycznia przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) 6 minut temu, Etharr napisał: Problem w tym, że te obliczenia nie uwzględniają faktu, że głośnik jest zamontowany pod kątem w stosunku do ściany, a nie równolegle do niej. I z tego co napisałeś nie ma to żadnego znaczenia bo chcesz mieć x.x.4 a głośniki zamontowałeś jak w jednym z wariantów x.x.6. Clue tego filmu który zalinkowaleś też nie zrozumiałeś. Bo on nic nie mówi o montażu na suficie/ścianie tylko o tym czy kanał warstwy górnej powinien znajdować się bezpośrednio nad korespondującym głośnikiem warstwy dolnej. Panu jak widać bliżej jest do specyfikacji Auro3d niż zaleceń Dolby Atmos - jego prawo. Edytowano 31 stycznia przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Etharr Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Czyli wychodzi na to, że u mnie jest idealnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Ale to x.x.6! Robisz x.x.6? Od początku sprawa się rozchodzi że kąty z x.x.6 chcesz do x.x.4 zastosować nie montując TM nad głową. Edytowano 31 stycznia przez Butler 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia No świetnie się temat rozwinął, czytam wszystko ale nie posunęło mnie to zbytnio do przodu. Jak trochę kurz opadnie to wrócę do moich wątpliwości. I naprawdę mi miło, że tak się ładnie dyskusja rozwinęła (bez sarkazmu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia @Redakcja AUDIO - może by tak przenieść tę dyskusję do nowego wątku pt. Gdzie montować głośniki Atmos. Poszło faktycznie trochę w bok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Focale 100 ICW5 czy Minxy 12 ? Zakładając że kąty z przodu i z tyłu będą w ramach referencji Dolby Atmos ale tak na styku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego W Minx 12 , odpowiada Tobie odcięcie w Hz ? Poszło PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) 22 godziny temu, Etharr napisał: Czyli wychodzi na to, że u mnie jest idealnie. Taaa... idealnie... 🤣Sorry ale powinieneś jednak popracować nad lepszym zrozumieniem dokumentacji. Zasłanianie się filmikami na youtube nie wystarczy. Dlaczego tak sądzę? Dlatego 👇 @Andrzejigor - mój głos na Focala w tym porównaniu ze wzgledu na pasmo przenoszenia. Edytowano 1 lutego przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Dnia 31.01.2025 o 20:36, Andrzejigor napisał: No świetnie się temat rozwinął, czytam wszystko ale nie posunęło mnie to zbytnio do przodu. Jak trochę kurz opadnie to wrócę do moich wątpliwości. I naprawdę mi miło, że tak się ładnie dyskusja rozwinęła (bez sarkazmu). HAHAHAHA przpeoraszam ale fajny komentarz. Daje 🤝 Dnia 1.02.2025 o 11:59, Andrzejigor napisał: Focale 100 ICW5 czy Minxy 12 ? Zakładając że kąty z przodu i z tyłu będą w ramach referencji Dolby Atmos ale tak na styku ? Jedne to inceling a drugie na. Inny typ montażu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 3 lutego Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: HAHAHAHA przpeoraszam ale fajny komentarz. Daje 🤝 Jedne to inceling a drugie na. Inny typ montażu. Oczywiście wiem, że to różne koncepcje. Zdecydowałem się na Focale. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Dnia 3.02.2025 o 16:45, Andrzejigor napisał: Oczywiście wiem, że to różne koncepcje. Zdecydowałem się na Focale. No i bardzo fajnie! Będzie Pan zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Dnia 3.02.2025 o 16:45, Andrzejigor napisał: Oczywiście wiem, że to różne koncepcje. Zdecydowałem się na Focale. Daj znać, czy siadły brzmieniowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 11 lutego Autor Udostępnij Napisano 11 lutego Dnia 10.02.2025 o 10:49, Q21 napisał: Daj znać, czy siadły brzmieniowo Dziś montaż, sprzątanie a jutro kalibracja ... dam znać co z tego wszystkiego bałaganu wyszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Pora na małe podsumowanie. Wyszło znakomicie. Jeśli chodzi o zestaw MA Silver do Denona - to jest to świetne połączenie. Odsłuch w Q21 to zapowiadał, ale tam było stereo, a mi chodziło o kino domowe. Skompletowałem 5.0 z serii Silver. Do tego doszedł sub SVS SB 1000 Pro. I gra naprawdę jak powinien. Bez suba KD nie ma sensu. Łatwo to rozpoznać, jak wyłączę tylko suba. Po prostu od razu słychać potężną różnicę. Na sufit trafiły Focale ICW 100 5W. Udało się kupić naprawdę okazyjnie. Wycena od Q21 była naprawdę dobra, ale jakimś cudem trafiłem na sklep internetowy we Francji (Focale są franuskie). Zrabatowane wyszły za 480 euro za 4 sztuki. Cena taka, że dopóki nie rozpakowałem kartonu, to nie wierzyłem. Ale przyszło wszystko ok, faktura, głośniki nówki sztuki. Niektóre sceny dają niesamowity efekt... W Stranger Things jak to coś ląduje na dachu galerii handlowej i sypie się szkło... to wydawało mi się, że coś leci z sufitu. Zdecydowanie trafiony zakup. Do tego doszedł OLED LG c4 83 cale... Efekt jest taki, że trudno mi się dorwać do sprzętu..., a żona mówi żeby dokupić drugi subwoofer... Dziękuję wszystkim za porady. Warto było ryć w ścianach i suficie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Sprawdź S04E09 (Na gapę) 1:06:40 stwory atakują dach przyczepy. Edytowano 3 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, Butler napisał: Sprawdź S04E09 (Na gapę) 1:06:40 stwory atakują dach przyczepy. Wczoraj to właśnie oglądałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Andrzejigor napisał: Efekt jest taki, że trudno mi się dorwać do sprzętu..., a żona mówi żeby dokupić drugi subwoofer... Mądra żona. Tylko kup większy. Been there, done that. SB1000 Pro to świetny produkt ale można lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts