Skocz do zawartości

Jakie kolumny Denon DRA-900H

DominoDominik

Recommended Posts

• 1 month later...

Cześć. Jestem nowy na tym forum i jestem laikiem w sprawach audio. Mam pytanie i przypuszczam, że od Was otrzymam odpowiedź. Dotyczy ono Denona DRA 900h aczkolwiek jest też bardziej ogólne. Z tego co czytam w internecie to moc wzmacniacza powinna być nieco wyższa od mocy głośników. Często natykam się jednak na sugestię głośników Klipsch R-800F do tego amplitunera. Głośniki te mają moc 160W przy 8ohm a denon 100W przy 8ohm. Czy nie jest on zatem za słaby?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

30 minut temu, antropolog napisał:

jestem laikiem w sprawach audio

A szkoda, bo to interesujący obszar badań w ramach antropologii kulturowej. ;) Wracając do pytania dot. kolumn Klipsch R-800F: zauważ, że ich skuteczność to według producenta 98 dB. Więc te 160 watów byłoby konieczne tylko do nagłaśniania hali garażowej. Ten Denon ma dość mocy, osobna kwestia to jego jakość, na ten temat się nie wypowiem (zawsze można lepiej).

Edytowano przez Rafał S

4 godziny temu, Rafał S napisał:

A szkoda, bo to interesujący obszar badań w ramach antropologii kulturowej. ;) Wracając do pytania dot. kolumn Klipsch R-800F: zauważ, że ich skuteczność to według producenta 98 dB. Więc te 160 watów byłoby konieczne tylko do nagłaśniania hali garażowej. Ten Denon ma dość mocy, osobna kwestia to jego jakość, na ten temat się nie wypowiem (zawsze można lepiej).

Dzięki za odpowiedź. Niestety budżet jest ograniczony stąd ten denon. Dopytam w takim razie jeszcze o Onkyo TX8470 czy byłby wyborem lepszym.