graba_1979 Napisano Poniedziałek o 17:22 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:22 Dzień dobry, Jestem posiadaczem wzmacniacza CA CXA81 i przy nim na pewmo pozostanę. Do kompletu posiadam cxc oraz cxn. Wszystko jest podpięte pod kolumny Elac Reference i niestety nie jestem z nich zadowolony. Dlatego chciałbym je wymienić na coś lepszego i bardziej dopasowanego do CXA81. Słucham wszystkiego po trochu ale najbardziej starszego rocka typu led zeppelin, depeche mode a ponadto metallica i Rammstein. Jak widać zróżnicowanie. Dlatego prosiłbym o pomoc w doborze odpowiednich kolumn. Moje pomieszczenie ma 22mkw a budżet to do 3 tys. za sztukę. Dziękuje i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 17:46 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:46 Witam i gratuluje zestawu. Tez mialem CXA81 a CXC wciaz posiadam. Z mojej strony, polecam sprawdzic kolumny Pylon audio. Mialem Diamond 25 i bardzo sie z CXA81 dogadywaly. Teraz powinny byc tansze, czy to z drugiej reki czy ze sklepu, jesli jakis znajdziesz. Z podstawkowych mialem w domu Monitor Audio Gold 100 5G, tez warto na nie zwrocic uwage. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 11:37 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:37 Cześć Czemu nie jesteś zadowolony z Elaców? Co Ci nie odpowiada w tym połączeniu? Bardzo wstępnie zaproponuję Buchardty P300, obecnie w bdb cenie Sprawdziłbym również Diamondy Monitor 18 MkII, Dynaudio Emit 20 Zapraszam w razie czego do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Wtorek o 12:33 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:33 A masz miejsce na podstawki ? Bo w tej cenie można już dostać Wharfedale Linton z podstawkami. Świetne kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Wtorek o 18:05 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:05 5 godzin temu, Tomasz S. napisał: A masz miejsce na podstawki ? Bo w tej cenie można już dostać Wharfedale Linton z podstawkami. Świetne kolumny Z czym je porównywałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Wtorek o 18:31 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:31 5 godzin temu, Tomasz S. napisał: A masz miejsce na podstawki ? Bo w tej cenie można już dostać Wharfedale Linton z podstawkami. Świetne kolumny Czy aby na pewno świetne? To ktoś musi lubić taki styl grania, raczej ciemnego z małą ilością detali, trochę jak z pod koca. A i wzmaka trzeba do niech mieć raczej jasnego i bardzo mocnego. W żadnym wypadku nie kupować bez wcześniejszego odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graba_1979 Napisano Wtorek o 20:03 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 20:03 8 godzin temu, Q21 napisał: Cześć Czemu nie jesteś zadowolony z Elaców? Co Ci nie odpowiada w tym połączeniu? Bardzo wstępnie zaproponuję Buchardty P300, obecnie w bdb cenie Sprawdziłbym również Diamondy Monitor 18 MkII, Dynaudio Emit 20 Zapraszam w razie czego do kontaktu i na odsłuchy Witam, Co do Elaców to męczą mnie przy dłuższym odsłuchu. A co do tych trzech propozycjii: które, dla mojego ulubionego starszego Rocka i też Rammsteina :-), będą najlepiej zgrywały się z CXA81. Słyszałem dobre opinie dla kolumn Pylon Diamond. Chciałbym na podstawie zebranych opinii, od osób które są w tym temacie i na tym się znają, zakupić kolumny, Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Wtorek o 20:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:34 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Czy aby na pewno świetne? Dla mnie świetne. Nie zgadzam się też z tym, że potrzebują mocnego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 15 godzin temu, graba_1979 napisał: A co do tych trzech propozycjii: które, dla mojego ulubionego starszego Rocka i też Rammsteina :-), będą najlepiej zgrywały się z CXA81. Ludzie lubią bardzo różne brzmienia do rocka i metalu. Osobiście poszedłbym pewnie w Emity, bo są najłagodniejsze, ale każda z tych opcji może się spodobać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dnia 12.11.2024 o 21:03, graba_1979 napisał: Co do Elaców to męczą mnie przy dłuższym odsłuchu. A co do tych trzech propozycjii: które, dla mojego ulubionego starszego Rocka i też Rammsteina :-), będą najlepiej zgrywały się z CXA81. Moim zdaniem z tym wzmacniaczem wszystkie kolumny będą męczące przy dłuższym odsłuchu. Dla mnie cxa81 jest tak jasny że nie mogę go słuchać bo od razu kłuje w uszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts