Skocz do zawartości

Wzmacniacz do Sonus Lumina V

Kaladin

Recommended Posts

Prosiłbym o polecenie wzmacniacza do kolumnSonus Lumina V. Na odsłuchu testowałem je z ze swoim Amplitunerem (Denon 3800h) i brzmiały bardzo dobrze, jednak po podłączeniu integry Naim dzwięk nabrał dużo większej głębi/przestrzeni. Stąd pomysł, żeby dodać coś do Denona przez Pre-Out lub zastosować inną konfigurację tak aby wydobyć jak najwięcej z tych kolumn. Chciałem zaznaczyć, że nie planowałem żadej inwestycji w dodatkowy wzmacniacz czy końcówkę mocy więc mój budżet oscyluje w granicach 3000-4000zł. Mam świadomość, że to nie za dużo biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny i zdecydowanie biorę pod uwagę sprzęt używany. Jestem bardzo ciekawy Waszych propozycji 🙂

5 godzin temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Rzeczywiście od przedwzmacniacza sporo zależy. Nie dziwię się zatem, że integra zagrała sporo lepiej. XS2 z linku powyżej wygląda dobrze. Pewnie mocna końcówka też zrobi robotę. Możesz popatrzeć za Atoll`ami AM100/200. Używasz tam całego systemu kina ?

W stereo tylko fronty i ewentualnie SUB. Czy końcówka podbije tylko niskie tony czy da efekt większej przestrzeni?

Jeśli nowy to Atoll,

Jesli uzywany to idż w tego Naima albo wyższego Denona.

8 godzin temu, Kaladin napisał:

W stereo tylko fronty i ewentualnie SUB. Czy końcówka podbije tylko niskie tony czy da efekt większej przestrzeni?

Końcówka zmieni odbiór całego pasma.

Ale sub masz aktywny wiec on zostaje tak podłączony jak jest.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli nowy to Atoll,

Jesli uzywany to idż w tego Naima albo wyższego Denona.

Końcówka zmieni odbiór całego pasma.

Ale sub masz aktywny wiec on zostaje tak podłączony jak jest.

Dzięki za komentarz. Co z używanych Denonów by się sprawdziło myślisz?