Skocz do zawartości

Zestaw stereo do duzego pomieszczenia do 3000zl

kekeofc

Recommended Posts

Czesc, chcialbym kupic zestaw audio do dosc sporego pomieszczenia. Ciezko mi powiedziec dokladnie jak duze jest pomieszczenie bo ma dosc niestandardowy ksztalt z aneksem kuchennym itd ale liczylbym ok 50m2.

Chcialbym wydac ok 3000zl. Zdaje sobie sprawe, ze za te kwote nie bedzie idealnie. Slucham glownie hip hopu i zalezy mi na basie. Glosniki beda podlaczone do telewizora, ale potrzebuje tez opcji puszczania muzyki z telefonu laczac sie przez bluetooth lub wifi.

Wpadly mi w oko kolumny indiana line dj 310. Czy to dobry wybor, czy mozna znalezc cos lepszego? Co do wzmacniacza, nie mam pojecia co wybrac wiec bede wdzieczny za wskazowki.

Jesli zrobiloby to duza roznice, to moge dodac do budzetu kilkaset zlotych, ale za propozycje znacznie przekraczajace 3000 podziekuje ;).

Z gory dziekuje za pomoc

nie dobry. To taki pseudo produkt dla DJ a jednak nie dla DJ. Nie sa to kolumny wybierane raczej.

Opcje masz dwie.

Uzywany lepszy, trochę siętrzeba naszukac no ale bedzie lepiej.

Nowy. Prosty.

Magnat Tempus 77 albo Monitor supreme 1002 z tej nowej linii i do tego Wiim AMP

To z tych nowych,

Daj znać czy uzywane wchodzą w gre

Wielkie dzieki za odpowiedz.

Z uwagi na zerowa wiedze w temacie zdecydowanie wole kupic nowe.

Widze, ze przy obecnych promkach blackfridayowych jestem w stanie kupic tempusy 77 za 2200 plus 1300 wiim amp. Czy gdybym dolozyl jeszcze powiedzmy 500 zl, to bylbym w stanie kupic lepsze kolumny na moje potrzeby, czy zeby przeskoczyc wyzej musialbym doplacic znacznie wiecej?

Czy jest jeszcze cos na co powinienem zwrocic uwage? Np czy kupujac ten sprzet bede mial w zestawie od razu odpowiednie okablowanie? Jak wspomnialem, moja wiedza jest zerowa wiec jeszcze raz dzieki za odpowiedz.

52 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Witaj,

A czy rozważyłbyś ewentualnie nowe produkty ale na przykład w ofercie ratalnej 10,20,30 x 0%?  Mamy aktualnie dobrą ofertę :)

Wtedy mógłbyś się zainteresować nie co droższym rozwiązaniem, które mogłoby się sprawdzić w tych czterech ścianach :)

Dzieki, ale problemem dla mnie nie jest wydanie kwoty x na raz, tylko po prostu to, ile chcialbym na to przeznaczyc. Moge zwiekszyc te kwote do jakichs 4 tys, no ale wiecej zdecydowanie odpada.

2 godziny temu, kekeofc napisał:

Dzieki, ale problemem dla mnie nie jest wydanie kwoty x na raz, tylko po prostu to, ile chcialbym na to przeznaczyc. Moge zwiekszyc te kwote do jakichs 4 tys, no ale wiecej zdecydowanie odpada.

Ok, to konkretna odpowiedź. Niestety tak duża przestrzeń będzie wymagała powietrza z membran...przez co będzie musiał urosnąć rozmiar kolumn.  Żeby to wszystko połączyć to faktycznie nawet w budżecie 4 tysiecy będzie to bardzo ciężkie (z rynku pierwotnego).

22 godziny temu, kekeofc napisał:

Wielkie dzieki za odpowiedz.

[...]Czy gdybym dolozyl jeszcze powiedzmy 500 zl, to bylbym w stanie kupic lepsze kolumny na moje potrzeby, czy zeby przeskoczyc wyzej musialbym doplacic znacznie wiecej?

Czy jest jeszcze cos na co powinienem zwrocic uwage? Np czy kupujac ten sprzet bede mial w zestawie od razu odpowiednie okablowanie? Jak wspomnialem, moja wiedza jest zerowa wiec jeszcze raz dzieki za odpowiedz.

Nie ma sensu dokładania 500zł do kolumn w cenie 1300zł, to nie wpłynie na jakość. Może będą ładniejsze, albo inaczej brzmieć - inaczej, nie znaczy lepiej.
By odczuć naprawdę zmianę jakościową w praktyce, niestety musisz podwoić cenę. a w przypadku relatywnie taniego sprzętu to nawet potroić. Takie są warunki rynkowe. Nikt Ci nie sprzeda lepszej jakości w cenie gorszej jakości.

Kable musisz kupić sam.
Może tu, na forum, które z założenia jest audiofilskie, zabrzmi to jak herezja, ale w Twoim przypadku nie szalałbym z kablami, w końcu Twój wybór nie zbliża się nawet do audiofilii.
Przecież źródłem pewnie będzie głównie TV, YT, etc., a muzyka to Hip-Hop i tym podobne, więc nie będziesz analizować mikro-dynamiki, głębi / planów sceny, tylko ma być relatywnie czysty dźwięk i "pierdolnięcie". ;)

Żeby, tu nikt nie wieszał na mnie psów, że daję link, do ich zdaniem "badziewia".
Zobacz priv. ;)

Dzieki,

tak jak piszesz nie oczekuje audiofilskiego doswiadczenia za te pieniadze. Chcialbym po prostu posluchac muzyki na czyms lepszym niz glosniki z marketu za 400 zl. Nie znam sie na tym totalnie, dlatego poprosilem o pomoc, zeby mozliwie dobrze ulokowac te kilka tys. Za radami tu obecnych postanowilem zwiekszyc budzet do 4 tys, biore tez jednak pod uwage sprzet uzywany, tylko totalnie nie wiem czego szukac ;).

Dzieki za link do kabli, mam nadzieje, ze sie przyda i bede mial co nimi polaczyc ;)

Jeśli chodzi o głośniki to często można kupić używki(tylko takie które już parę wiosenek mają) już od 1000zł, które grają naprawdę rewelacyjnie jak za te pieniądze.

Wielokrotnie widziałem oferty od 1000 do 2000 zł, za kolumny grające na tyle dobrze że za nowe trzeba by w tej chwili wydać grubo powyżej 10000zł za parę.

Trzeba niestety trochę czasu poświęcić na szukanie.

Dnia 22.11.2024 o 12:04, kekeofc napisał:

Widze, ze przy obecnych promkach blackfridayowych jestem w stanie kupic tempusy 77 za 2200 plus 1300 wiim amp. Czy gdybym dolozyl jeszcze powiedzmy 500 zl, to bylbym w stanie kupic lepsze kolumny na moje potrzeby, czy zeby przeskoczyc wyzej musialbym doplacic znacznie wiecej?

Hmm może Aurora 700 by się udało?

ELAC F6.2?

Dnia 22.11.2024 o 12:04, kekeofc napisał:

Np czy kupujac ten sprzet bede mial w zestawie od razu odpowiednie okablowanie?

Nie. Kabel głośnikowy tani Bitner to koszt do 10 zł za metr.

Dnia 22.11.2024 o 17:45, kekeofc napisał:

No dobra, zaczynam sie rozgladac rowniez po uzywanych..

:)

Ja bym pomyslał o Klipsch F3, Heco Music Style 1000, Metas XT701

Dnia 25.11.2024 o 07:38, Piotr Sonido napisał:

Hmm może Aurora 700 by się udało?

ELAC F6.2?

Nie. Kabel głośnikowy tani Bitner to koszt do 10 zł za metr.

:)

Ja bym pomyslał o Klipsch F3, Heco Music Style 1000, Metas XT701

Okeej, a co powiecie na polk audio elite signature es55 lub klipsch rp 6000f? I do tego wiim amp

Dnia 26.11.2024 o 17:49, kekeofc napisał:

Okeej, a co powiecie na polk audio elite signature es55 lub klipsch rp 6000f? I do tego wiim amp

To sa jasniejsze kolumny od tych które zaproponowałem. Też fajnie chodź dzwiek z Wiim będzie mocno analityczny.

Dnia 26.11.2024 o 18:23, kekeofc napisał:

Pomylilem, r600f nie 6000

No to nie

To jest słaba linia kinowa z mocno eksponowanymi wysokimi.