Grzegorz Synowiec Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Dobry wieczór. Szanowni. Szukam fajnego zestawu do nagłośnienia niedużego biura powiedzmy 15 M2 ale z możliwością ewentualnej rozbudowy. Mój budżet to 3500. Celowałem w coś ze stajni Taufel kombo ultima40 lub Ultima20 lub theater500. Pierwotnie skłaniałem się ku denon ceol n12. Bo Yamaha nie ma niczego ciekawego w tym budżecie? Ps. Dodam że wifi mile widziany. Sprzęt raczej nowy. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Synowiec Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Albo co sądzicie o Marantz Melody MCR612 i jakieś głośniczki typu Elac Debut 2.0 b6.2? Nie jest to trochę przestarzałe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć, celujesz bardzo dobrze. Marantz, który wytypowałeś oraz Denon Ceol to dwa najpopularniejsze urządzenia w tej klasie. Różni je jedynie sygnatura brzmienia. Oba cechuje lekkie ocieplone brzmienie, ale w przypadku Denona będzie to jednak trochę "v" i granie konturowe. Elac`i są fajne, ale trochę ciemnie. Osobiście wybrałbym Pylon Audio Pearl Monitor, które zapewnią Ci po prostu więcej detali i przejrzystości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 34 minuty temu, Grzegorz Synowiec napisał: Albo co sądzicie o Marantz Melody MCR612 i jakieś głośniczki typu Elac Debut 2.0 b6.2? Nie jest to trochę przestarzałe? Cześć . Raczej nie znajdziesz tu na forum fanów firmy Teufel i chyba nie bez przyczyny . Marantz MCR612 i Denon CEOL n12 to budżetowe propozycje swoich marek matek ,używane często właśnie w małych biurach czy sypialniach . Możesz się spodziewać po obu lepszej jakości niż po Teufel,bo jednak stoją za nimi szanowane marki . Ich najsłabszym elementem są seryjne głośniki . Z kolei przywołane przez Ciebie Elace Debut 2.0 b6.2 to bardzo porządna propozycja w swoim budżecie . Osobiście sugerowałbym Denona/jest chyba nowszy jako model od Marantza/, w połączeniu z Elacami masz fajny zestaw w niewielkim budżecie . Ważne ,żeby kolumny /mimo ,że z nazwy półkowe/miały wokół siebie przestrzeń ,wtedy zagrają jak należy . Wciśnięte w jakieś kąty ,lub dosunięte do ściany będą grały przygaszonym dżwękiem i/lub przydudnią basem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Mam w sypialni tego Marantza mcr 612, do którego dokupiłem w okazyjnej cenie kolumienki Wilson EL-4. W nie dużym metrażu około 14m2 gra to bardzo fajnie. Podłączone do tv kablem optycznym włącza się przy włączeniu tv. Do filmów włączam do zestawu starego suba Yamahy. U mnie służy już 612 ponad 7 lat i nigdy nie było z nią problemów. Trochę tylko trzeba się pomęczyć przy początkowych ustawieniach, później już idzie wszystko łatwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Synowiec Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu A głośniki Raptor 3 do takiego Denona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Te EL-4 od Wilsona są wyższej klasy, ale pewnie i te Raptory się sprawdzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Synowiec Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Panowie dziękuję za podpowiedzi. Są bardzo cenne. Elac jest o tyle dobrym rozwiązaniem że otwór bass reflex ma z przodu. Bo jest ryzyko że głośniki będą stać przy ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu elac+YAMAHA AS 301+Wiim pro ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts