Tomasz Napisano wczoraj o 12:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:58 Witajcie! Stoję przed zakupem kolumn podstawkowych (max2.5k) do wzmacniacza Camridge Audio AXR100. Ważnym aspektem jest fakt że nie mam miejsca na odstawienie ich od ściany za dużo więc najlepiej byłoby gdyby były z bass reflexem z przodu (mam wrażenie że zawsze będzie to lepsze w moim przypadku) Myślałem o jakiś klipschach póki co. Muzyka: metale ciężkie i jeszcze cięższe Będę wdzięczny za porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jaki metraż? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 49 minut temu, KrólKiczu napisał: Jaki metraż? Ok 9m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 47 minut temu Udostępnij Napisano 47 minut temu A można jakieś zdjęcie lub szkic pomieszczenia z oznaczeniem gdzie mają stać kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu (edytowany) Szczerze, to pewnie nic nie zagra dobrze, chyba że mówimy o pokroju My Dying Bride i tym podobnym (no może jeszcze klasyczny death metal, gdzie sekcje są dobrze odseparowane). To wszystko jest tak kiepsko wyprodukowane i tak gęste, że nieraz szlag trafia. O ironio, najlepiej mi się ostatnio sprawdził (poza chińskim IEMmami KZ ZAX 7BA) AVR Anthem MRX540 z Dali Ikon ale tam robotę zrobiła chyba korekcja, ale i tak puściałem jakiś BM to kicha. Oczywiście nie ma doświadczenia ze sprzętem z średniej i wyżej półki, ale o taki nie pytasz. Natomiast zauważyłem jedną zależność w przypadku metalu. Zdecydowanie lepiej spisuje się zestaw, gdzie to wzmacniacz jest "ciemny" a kolumny "jasne" niż odwrotnie. Edytowano 30 minut temu przez Krzysiek Nykiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu (edytowany) Dnia 23.11.2024 o 13:58, Tomasz napisał: Muzyka: metale ciężkie i jeszcze cięższe Wiem, że nie tego szukasz tj. nie te pieniądze i już jest wzmacniacz ale gdybyś miał możliwość sprawdzić w swoim pokoju i muzyce zestaw Rega Elex mk4 + ATCscm7 myślę, że byłoby OK. Zawsze można szukać używek, może warto też troszkę dozbierać. Osobiście nie mogę wyjść z podziwu co taki niepozorny systemik wyprawia w małym pokoju na przedmiotowej muzyce. Pozdrawiam. Adam Edytowano 20 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 13 minut temu Udostępnij Napisano 13 minut temu Jasny Cambridge Audio do metalu ? Klipsch do Cambridge Audio ? Chyba nie tędy droga. Nie powinno być , to wszystko bardziej dociążone ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts