maciek72 Napisano 21 listopada Napisano 21 listopada Taki piece polecili jako godne ich napędzenia. Choć grały z dwoma Matrix mini i Amp w klasie D na IC power , 240 / 4 ohm na kanal. Szukałem porady , jak dowieść system . Epicon 2 i 2 suby ? Może trzeba było tego spróbować ? Oczywiście z Matrix mini i Amp. Odpisz, cytując
Gość Napisano 22 listopada Napisano 22 listopada Żeby tak wszystkie kolumny miały godne napędzenie. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Poniedziałek o 21:11 Napisano Poniedziałek o 21:11 Gdzie jest kolega @Rajdek ? Odpisz, cytując
lpomis Napisano Poniedziałek o 21:28 Napisano Poniedziałek o 21:28 @maciek72 wygląda na to, że poprosił o usunięcie konta z forum - jest widoczny jako Gość 😞 Odpisz, cytując
misiekx Napisano Poniedziałek o 22:14 Napisano Poniedziałek o 22:14 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Gdzie jest kolega @Rajdek ? ??? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 04:54 Napisano wczoraj o 04:54 7 godzin temu, lpomis napisał: @maciek72 wygląda na to, że poprosił o usunięcie konta z forum - jest widoczny jako Gość 😞 Szkoda , fajny kolega . Co było powodem tak radykalnego kroku ? 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 13:37 Napisano wczoraj o 13:37 5 godzin temu, misiekx napisał: A gdzie @Rajdek ? Chyba na mnie się obraził. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 15:12 Napisano wczoraj o 15:12 (edytowany) 2 minuty temu, misiekx napisał: 🙈, no szkoda. Myślę, że wróci. Większość wraca. A jak nie wracają, to zakładają blogi. Edytowano wczoraj o 15:13 przez KrólKiczu Odpisz, cytując
RoRo Napisano wczoraj o 15:25 Napisano wczoraj o 15:25 10 godzin temu, maciek72 napisał: Co było powodem tak radykalnego kroku ? Nie podał powodu-poprosił o usunięcie konta... Szkoda - i tyle, bo pisał konkretnie i raczej "nie szedł na wojnę". Pozdrawiam Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 18:42 Napisano wczoraj o 18:42 Kolego @Rajdek , wracaj !!! Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 20:36 Napisano wczoraj o 20:36 Może trochę zmęczony był Wracając do Rubicon - to kolumny które bardzo odwdzięczają się będąc w doborowym towarzystwie. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 20 godzin temu, cymes napisał: Może trochę zmęczony był A proponowałem krótki urlop zamiast radykalnego wyjścia 😉 Pozdrawiam Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dnia 26.11.2024 o 11:15, Gość napisał: Gramy w 24m2 z czego strefa masażu 14m2. Dźwięk jest tak olbrzymie że ledwo mieści się pod sufitem. Menuety to słodziaszki które potrafią łatwo zauroczyć, Rubicony są bardziej dojrzałe, dobitne i surowe. To tak jak porównać krwisty stek z antrykotu do fileta z kurczaka na parze. Potęga, namacalność i spójność, bliższy pierwszy plan... Myślałem że będą bardziej łakome na prąd, nie trudno je napędzić, jestem zadowolony z brzmienia na niskich poziomach głośności. Rozstaw między osiami 1,7m, od tylnej ściany 0,3m, odległość odsłuchu 2,5m. Góra doświetlona, bogata, bez cięć i kłucia, czystość. Średnica świetnie sklejona ze skrajami pasma, nie czaruje nie koloruje nie wybija się, jest trochę mniej nasycona i bardziej neutralna. Doł trochę zaokrąglony, masywny, głęboki, zróżnicowany, nie rozlewa się. Rozdzielczość bardzo wysoka, pojawiły się nowe wybrzmienia, tak jak wszystko detal również nabrał większej wagi. Stereofonia po prostu kapitalna, co tu dużo pisać kolumny w mgnieniu oka znikają. Czystość i prawdziwość przekazu. Perkusja wruciła na scenę z zaplecza względem Menuet, talerze nabrały blasku i ciężaru, całość nabrała wagi, wielkości i pełności. Wszystko brzmi dobrze od jazzu po metal, słabiej zrealizowane nagrania też. Muszę zmienić zdanie na temat zestawu uniwersalnego, wygląda na to że taki znalazłem. Menuety nie kapitulują, coś za coś. Rubicony są pełniejsze, grają większą skalą, są bardziej neutralne. Menuety mają średnicę jak wisienka na torcie, słodziutką i kolorową, bas o ograniczonej masie ale sprężysty barwny i dość głęboki. @Rafał Sjedne i drugie grają spokojnie, Menuety bardziej płynne, zejście basu rzeczywiście nie jest dużo większe, scena dużo większa bardziej namacalna. Pięknie Radku , to wszystko opisałeś . Mogę tylko potwierdzić , że są fantastyczne . Pierwszy raz podłączyłem je ,, niechlujnie ,, na szybko i zostawiłem odsłuchy na kilka tygodni . Gdy ogarnąłem swoje sprawy i kilka tematów , ponownie podłączyłem tak jak powinno być . I szok !!! Banan nie schodził z gęby Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 35 minut temu, maciek72 napisał: Banan nie schodził z gęby Potestuj jak bardzo wrażliwe są na elektronikę. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie wiem o czym mówisz Mam 240 W / 4 ohm Może nie dużo , ale wszystko wybrzmiewa cudnie Odpisz, cytując
Recommended Posts