Skocz do zawartości

Dali Rubicon 2

Recommended Posts

Napisano

Taki piece polecili jako godne ich napędzenia. Choć grały z dwoma Matrix mini i Amp w klasie D na IC power  , 240  / 4 ohm na kanal. Szukałem porady , jak dowieść system .

Epicon 2 i 2 suby ?  Może trzeba było tego spróbować ? Oczywiście z Matrix mini i Amp. 

• 4 weeks later...
Napisano
10 godzin temu, maciek72 napisał:

Co było powodem tak radykalnego kroku ?

Nie podał powodu-poprosił o usunięcie konta...

Szkoda - i tyle, bo pisał konkretnie i raczej "nie szedł na wojnę".

Pozdrawiam 

Napisano
Dnia 26.11.2024 o 11:15, Gość napisał:

Gramy w 24m2 z czego strefa masażu 14m2. Dźwięk jest tak olbrzymie że ledwo mieści się pod sufitem. Menuety to słodziaszki które potrafią łatwo zauroczyć, Rubicony są bardziej dojrzałe, dobitne i surowe. To tak jak porównać krwisty stek z antrykotu do fileta z kurczaka na parze.

Potęga, namacalność i spójność, bliższy pierwszy plan...

Myślałem że będą bardziej łakome na prąd, nie trudno je napędzić, jestem zadowolony z brzmienia na niskich poziomach głośności.

Rozstaw między osiami 1,7m, od tylnej ściany 0,3m, odległość odsłuchu 2,5m.

Góra doświetlona, bogata, bez cięć i kłucia, czystość.

Średnica świetnie sklejona ze skrajami pasma, nie czaruje nie koloruje nie wybija się, jest trochę mniej nasycona i bardziej neutralna.

Doł trochę zaokrąglony, masywny, głęboki, zróżnicowany, nie rozlewa się.

Rozdzielczość bardzo wysoka, pojawiły się nowe wybrzmienia, tak jak wszystko detal również nabrał większej wagi.

Stereofonia po prostu kapitalna, co tu dużo pisać kolumny w mgnieniu oka znikają.

Czystość i prawdziwość przekazu. 

Perkusja wruciła na scenę z zaplecza względem Menuet, talerze nabrały blasku i ciężaru, całość nabrała wagi, wielkości i pełności.

Wszystko brzmi dobrze od jazzu po metal, słabiej zrealizowane nagrania też. Muszę zmienić zdanie na temat zestawu uniwersalnego, wygląda na to że taki znalazłem.

Menuety nie kapitulują, coś za coś. Rubicony są pełniejsze, grają większą skalą, są bardziej neutralne. Menuety mają średnicę jak wisienka na torcie, słodziutką i kolorową, bas o ograniczonej masie ale sprężysty barwny i dość głęboki.

@Rafał Sjedne i drugie grają spokojnie, Menuety bardziej płynne, zejście basu rzeczywiście nie jest dużo większe, scena dużo większa bardziej namacalna.

Pięknie Radku , to wszystko opisałeś .

Mogę tylko potwierdzić , że są fantastyczne . 

Pierwszy raz podłączyłem je ,, niechlujnie ,, na szybko i zostawiłem odsłuchy na kilka tygodni . Gdy ogarnąłem swoje sprawy i kilka tematów , ponownie podłączyłem tak jak powinno być . I szok !!! 

Banan nie schodził z gęby