BlaBla Napisano wczoraj o 19:01 Napisano wczoraj o 19:01 (edytowany) Zdjęć nie mam, trochę byłoby to skomplikowane. Odtwarzacz, pre i wzmak słuchawkowy mam pod ręką, a końcówka mocy jest między kolumnami jak bożek na ołtarzu 😂. Połączone to mam dłuuuugimi xlr-ami. Edytowano wczoraj o 19:02 przez BlaBla Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 19:11 Napisano wczoraj o 19:11 1 godzinę temu, BlaBla napisał: w sferze detalu, precyzji, rozdzielczości został zrekompensowany właśnie odtwarzaczem To co zabierze źródło w tym wypadku odtwarzacz, nie odzyskasz już potem.... ale i w drugą stronę jest tak samo. Lepsze źródło, lepszy odtwarzacz który pokazuje więcej detalu, precyzję czy rozdzielczość to wszystko potem lepiej pokażą głośniki 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano wczoraj o 19:17 Napisano wczoraj o 19:17 14 minut temu, BlaBla napisał: Zdjęć nie mam, trochę byłoby to skomplikowane. Odtwarzacz, pre i wzmak słuchawkowy mam pod ręką, a końcówka mocy jest między kolumnami jak bożek na ołtarzu 😂. Połączone to mam dłuuuugimi xlr-ami. Tak końcówka mocy to teac 701 z wycieczkami? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 19:20 Napisano wczoraj o 19:20 (edytowany) 4 minuty temu, Mprezi napisał: Tak końcówka mocy to teac 701 z wycieczkami? No właśnie ta. Dlatego nie chowa się po szafkach tylko poszła na wystawę 😁. Sam rozumiesz 😍 ona karmi moje oczy i moje ego... Ale tylko dla niej tam jest miejsce, reszta, a to w szafce, a to na biurku.... Ten Denon to taki klamot, że nie moglem go upchnąć Edytowano wczoraj o 19:22 przez BlaBla 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano wczoraj o 19:38 Napisano wczoraj o 19:38 17 minut temu, BlaBla napisał: No właśnie ta. Dlatego nie chowa się po szafkach tylko poszła na wystawę 😁. Sam rozumiesz 😍 ona karmi moje oczy i moje ego... Ale tylko dla niej tam jest miejsce, reszta, a to w szafce, a to na biurku.... Ten Denon to taki klamot, że nie moglem go upchnąć Denon to bardzo wysoki i dostojny drogi model. Pewnie ma własnego doskonałego daca 1 minutę temu, Mprezi napisał: Denon to bardzo wysoki i dostojny drogi model. Pewnie ma własnego doskonałego daca Ciekawe którego dac wybierzesz bo masz ich obecnie sporo Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 20:17 Napisano wczoraj o 20:17 37 minut temu, Mprezi napisał: Denon to bardzo wysoki i dostojny drogi model. Pewnie ma własnego doskonałego daca Ciekawe którego dac wybierzesz bo masz ich obecnie sporo Mam dwa - denon i ud 507. Denon brzmi bardziej. To dobre słowo. Po prostu bardziej. Poza tym nie wypuszcza po koaksie sacd, więc akurat tych płyt nie da sie inaczej słuchać tylko przez pokladowego daca. Odpisz, cytując
cymes Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Następny krok preamp bardziej ? Odpisz, cytując
cymes Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Teraz to najsłabszy element, po wymianie będzie killer zestaw Pre potrafi zmienić więcej niż transport i dac. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 20 godzin temu, BlaBla napisał: Tak, wiem, że w strimingu wszystkie repertuary pokrywają się wszystkim To akurat nie streaming. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 14 godzin temu, BlaBla napisał: Ten mały brak Rubikonów w sferze detalu, precyzji, rozdzielczości został zrekompensowany właśnie odtwarzaczem. Przeca od lat pisze , że jest kolosalna różnica między streamingiem, a normalnym CD puszczonym po Bożemu z odtwarzacza. Gratuluje CD-ka. 3 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Przeca od lat pisze , że jest kolosalna różnica między streamingiem, a normalnym CD puszczonym po Bożemu z odtwarzacza. Gratuluje CD-ka. Powiem więcej. Jest bardzo duza różnica między plikiem, a streamingiem :). Testowane w locie. 4 Odpisz, cytując
gienas Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dnia 2.01.2026 o 07:39, pairtick napisał: I, jak już wspomniałem w innym wątku, po zmianie TV z 55" na 75", poprawiła mi się separacja kanałów. Jak? Co ma wizja do fonii? 🤔 Chyba że sarkazmu nie złapałem... Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 10 godzin temu, BlaBla napisał: Następny krok pre lampowy Życzę, żeby się udało. Zapomniałem wcześniej napisać: Twoja relacja i wnioski z kolejnych odsłuchów Rubikonów były dla mnie jednymi z najciekawszych tekstów na forum w minionym roku. Przy odrobinie szczęścia może się okazać, że z lampowym pre zyskają właśnie te płyty, które z samym Teakiem wypadały gorzej. W razie czego można się bawić słuchając przez pół roku części kolekcji na jednej konfiguracji, a przez drugie pół reszty z drugim pre. Fajny patent. Taniej i praktyczniej niż chomikować 2 piece czy 2 pary paczek. Edytowano 10 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 50 minut temu, Wing0 napisał: Powiem więcej. Jest bardzo duza różnica między plikiem, a streamingiem A wiesz Michał , że ja do tych plików nie mogę się zmusić. Skąd Ty je tak w ogóle bierzesz ? 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 24 minuty temu, tomek4446 napisał: Skąd Ty je tak w ogóle bierzesz ? Cześć kupuje, część przegrywam od znajomych, część ściągam specjalnymi metodami, ale tylko do własnego użytku zgodnie z prawem 26 minut temu, tomek4446 napisał: A wiesz Michał , że ja do tych plików nie mogę się zmusić Mnie szlag trafiał jak były problemy z pracą aplikacji, obecnie z NUCa z wgranym Volumio jest oki. Jakość brzmienia nie ustępuje CD 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Życzę, żeby się udało. Zapomniałem wcześniej napisać: Twoja relacja i wnioski z kolejnych odsłuchów Rubikonów były dla mnie jednymi z najciekawszych tekstów na forum w minionym roku. Przy odrobinie szczęścia może się okazać, że z lampowym pre zyskają właśnie te płyty, które z samym Teakiem wypadały gorzej. W razie czego można się bawić słuchając przez pół roku części kolekcji na jednej konfiguracji, a przez drugie pół reszty z drugim pre. Fajny patent. Taniej i praktyczniej niż chomikować 2 piece czy 2 pary paczek. Dzięki. Denon ma niestety jedno poważne ograniczenie, ilość wyjść. Już pal licho brak xlr ale dwie pary rca by się przydały. Mogli przewidzieć, że jak ktoś już odda nerkę za coś co "tylko" odtwarza plyty, to wielce prawdopodobne, że ten ktoś może mieć więcej konfiguracji niż firmowy wzmak serii 3000.... Wyjscie analog do pre lampowego to jedyna opcja. Wtedy do teaca pozostaje tylko koaks/optyk. To rodzi dwa problemy. Mniejszy, że omijam dac denona (ale ten w teacu jakoś wiele mu nie ustepuje, po prostu jest ciut inny, przy czym zastrzegam - ja dace słabo słyszę😅), problem większy - denon nie wypuszcza cyfrowo sygnału z płyt sacd. Po prostu zew dac zostaje odciety i koniec. Nawet nie dostaje przetworzonego sygnału na pcm. Po prostu odcięcie sygnału i po dyskusji. No ale dla mnie plyty zawsze były absoutnym priorytetem, więc ten Denon to mi się śnił po nocach. 🤣. Siedziałem dziś z nim do późnej nocy... 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Wyjscie analog do pre lampowego to jedyna opcja. Wtedy do teaca pozostaje tylko koaks/optyk ? CD wychodzisz RCA do PRE dalej RCA/XLR do końcówki. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Przeca od lat pisze , że jest kolosalna różnica między streamingiem, a normalnym CD puszczonym po Bożemu z odtwarzacza. Gratuluje CD-ka. Tomek, a skąd bierze się ta różnicw? Bo chyba nie z samego faktu słuchania z odtwarzacza CD bądź ze streamingu 🙂. Jeśli jest taka różnica (a ze skromnego doświadczenia wiem, że jest) to wynika ona wg mnie: po pierwsze i najważniejsze - z masteru albumu a po drugie z rodzaju zastosowanego DACa (o ile ktoś je słyszy 😉). Pewnie wchodzi też w grę wiele pomniejszych czynników, ale na pewno nie jest po prostu tak, że każdy odtwarzacz gra lepiej niż streaming 🙂. Edytowano 7 godzin temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, KrólKiczu napisał: ale na pewno nie jest po prostu tak, że każdy odtwarzacz gra lepiej niż streaming Pełna zgoda. Stream jest wygodny , ale realizatorsko to loteria. Włączam sobie jakiegoś wykonawcę i już za chwilę mnie wpienia choćby to , że nagrania mają różną dynamikę . Jest głośniej , ciszej , głośniej .... co nagranie to inny poziom. W CD tego nie ma. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, Wing0 napisał: Powiem więcej. Jest bardzo duza różnica między plikiem, a streamingiem :). Testowane w locie. Jeśli dane są takie same, to skąd ta różnica? Osobiście testowałem i nie słyszę różnicy jeśli jest jednakowe wydanie. 2 minuty temu, tomek4446 napisał: co nagranie to inny poziom. W CD tego nie ma. Jeśli uruchomisz playliste lub jakiś mix to normalne, że różne albumy będą grały z inną głośnością, ten sam efekt wystąpiłby w odtwarzaczu CD. 1 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 16 minut temu, cymes napisał: ? CD wychodzisz RCA do PRE dalej RCA/XLR do końcówki. Wszystko się zgadza. Problem gdy masz 2 preampy. Dlatego przydałaby się drugą para wyjść analogowych w cedeku. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, BlaBla napisał: Wszystko się zgadza. Problem gdy masz 2 preampy. Dlatego przydałaby się drugą para wyjść analogowych w cedeku. W poprzedniej wersji DCD 3000 są dwie pary wyjść RCA, jedno stałe, drugie zmienne 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, soberowy napisał: W poprzedniej wersji DCD 3000 są dwie pary wyjść RCA, jedno stałe, drugie zmienne No i po co grzebali...? Było dobrze. 2 minuty temu, BlaBla napisał: No i po co grzebali...? Było dobrze. Ale tak jak w nowym 3000 było już chyba w 1600ne i 1700ne. Oni zakładają że pożenisz to z dedykowanym wzmakiem a jak nie to Twój problem. Nie można odmówić im logiki. Edytowano 7 godzin temu przez BlaBla 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Zgadza się. Z tego co kojarzę Denon DCD2020 miał również digital IN, w następnej generacji zrezygnowali z tej funkcji. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts