szala18 Napisano 29 listopada 2024 Napisano 29 listopada 2024 Hej wszystkim, wkońcu przyszedł czas by do mojego zestawu yamaha v6a + heco aurora 700 + 300 + center dołożyć subwoofer. Sub 100% do kina. Chciałem zapytać Was o opinie nt. Klipsch RP-1000 SW lub Klipsch SPL - 120, ewentualnie Heco Aurora Sub 30A (tylko widzę ma mniejszą moc). Salon mam ok. 40m2 - wiem duża powierzchnia a subiki chyba malutkie jak na taki metraż ? (no ale budżet ;/) lub coś innego sensownego do kina ? SVS 1000 PB niestety za drogi. ps. liczę również na jakieś dobre wyceny sklepów które tu zaglądają q21 (od Was mam cały zestaw heco i yamahe :)), HiFi, S4 Home, RMS i inni Odpisz, cytując
Q21 Napisano 29 listopada 2024 Napisano 29 listopada 2024 Zdecydowanie szedłbym w RP-1000SW lub RP-1200SW Napisz do nas na PW, przygotujemy fajną wycenę Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 29 listopada 2024 Napisano 29 listopada 2024 (edytowany) 6 godzin temu, Q21 napisał: RP-1200SW ❤️❤️❤️ Edytowano 29 listopada 2024 przez modelarz01 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 grudnia 2024 Napisano 2 grudnia 2024 Jeśli 100% kina to wez 1000 albo 1200. Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 2 grudnia 2024 Napisano 2 grudnia 2024 Jeśli będziesz w stanie udźwignąć budżet na 1200 to nie ma się nad czym zastanawiać. Gdybyś chciał porównać oferty to jesteśmy do dyspozycji Odpisz, cytując
szala18 Napisano 5 grudnia 2024 Autor Napisano 5 grudnia 2024 Kupiony klipsch rp 1000 sw, patrzę teraz tylko jak to podlaczyc, sub opisane jako line in i są dwa wejścia, a na amplitunerze yamaha V6A też są dwa wyjścia oznaczone jako pre out subwoofer. To kupic taki kabel 2 Rca na 2 Rca? Bo te podwójne chyba do łączenia dwóch subów .... Czy do amplitunera wpiąć jedna wtyczkę RCA a do suba 2? Bo też widzę takie kable są .... Melodika purple rain RCA bedzie dobry? Ma ktos te kable i moze polecic? Doradzi ktoś? Dziękuję z góry. Odpisz, cytując
emigrant Napisano 5 grudnia 2024 Napisano 5 grudnia 2024 (edytowany) Jedno gniazdo w subie masz opisane jako LFE. Do niego wpinasz pojedynczy przewód i w amplitunerze do gniazda opisanego subwoofer 1. Nic więcej nie trzeba. np. taki https://allegro.pl/oferta/melodika-mdsw20-kabel-rca-do-subwoofera-2-0m-15048675872 1 godzinę temu, szala18 napisał: Melodika purple rain RCA bedzie dobry? Ma ktos te kable i moze polecic? Ja mam. Polecam. Edytowano 5 grudnia 2024 przez emigrant 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 grudnia 2024 Napisano 6 grudnia 2024 Jeden RCA wystarczy. https://sklep-albatros.pl/pl/p/Wireworld-Luna-8-MONO-kabel-do-subwoofera/5627 Ja miałem ten i też spoko. Wcześniej Oehlbach. Odpisz, cytując
szala18 Napisano 7 grudnia 2024 Autor Napisano 7 grudnia 2024 (edytowany) Ok sub podłączony tylko teraz myślę jak go dobrze skonfigurować. Napewno kalibracja YPAO w yamaha, tj ustawiam fronty, sourrundy i center na small, a te crossovery ustawic najlepiej na 80 hz dla wszystkiego? Tak gdzieś wyczytałem na forum. Na samym subie dwa pokrętła jedno LowPass to też pewnie w Hz ustawic na 80 i Gain to mam na 8 czyli pewnie głośność. Jest też przełącznik Phase albo na 0 albo 180 hmmmm. Tryb power ustawiony na Auto czyli wykrywa automatycznie treści pod subwoofer zależne od ścieżki dźwiękowej i albo będzie włączony lub wyłączony, dobrze rozumiem? Proszę o podpowiedź jeśli się mylę.... to mój pierwszy subik. Narazie w dolby Digital, oglądając Canal plus prawie żadnej różnicy nie widzę między subem a bez suba Edytowano 7 grudnia 2024 przez szala18 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Low pass do końca w prawo. Głośność/gain gdzieś w połowie. Potem dopiero kalibracja w YPAO. Nie spodziewałbym się słuchania suba w ramach repertuaru Canal+. Poszukaj sobie jakiegoś dema Dolby/DTS albo muzyki gdzie troche tego basu jest. Odpisz, cytując
szala18 Napisano 7 grudnia 2024 Autor Napisano 7 grudnia 2024 To to low pass tylko na czas kalibracja ustawić na maxa a później wrócić do 80 Hz ... Odpisz, cytując
emigrant Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 3 godziny temu, szala18 napisał: Narazie w dolby Digital, oglądając Canal plus prawie żadnej różnicy nie widzę między subem a bez suba Odpal John Wick 4. Pierwsze minuty jak Wick uderza pięścią w stojak treningowy. Tutaj ładnie pracuje subwoofer. 3 godziny temu, szala18 napisał: Jest też przełącznik Phase albo na 0 albo 180 hmmmm. O ile dobrze pamiętam fazę ustawiasz na 0 jak subwoofer stoi na równo z kolumnami. Odpisz, cytując
Recommended Posts