T Z6 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Dzis uslyszalem dosc glosna prace transformatorów.Ale slychac to tylko bez muzyki.Nawet z ponad metra slychac.W glosnikach tez slychac lekki brum w wysokotonowych.Bez wzgledu na to czy jest sciszony na maxa czy np na godz 12.Ale mam nadzieje ze to normalne i nie oznacza jakiejs wady. Oj chyba cos jest nie tak.Jednak miedzy utworami slychac nawet z ponad 2 metrow pisk z kolumn.Wczoraj tego nie bylo.Dzis niestety jest. Ok juz wiem.Powoduje to zasilacz liniowy creative do bluesounda node.Jest podpiety pod inna listwe ale powoduje zaklócenia wzmacniacza.Zasilacz stoi blisko wzmacniacza.To moze byc powodem zaklocen? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Przelozylem wtyczke zasilacza creative do gniazda dc blocker i pomoglo.Mam nadzieje ze ta dosc glosna praca transformatorow to jednak rzecz normalna....Slychac tylko z bliska gdy nie ma muzyki w glosnikach. Edytowano 20 marca przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Znalazlem przyczyne.I teraz pytanie czy ten typ tak ma czy tylko mój egzemplarz.Zadne zakłócenia zasilaczy jak wczesniej myslalem itd.Pliki powyzej 48 khz daja pisk w wysokotonowcach.Jest na tyle silny ze slychac go nawet z okolo 3 metrów.W trakcie trwania utworu nie slychac ale miedzy utworami wyrażnie slychac.Pliki 44,1 do 48 khz wszystko ok.Czyzby przetwornik miał usterke? Jeszcze dodam ze slychac to tylko przez coax i opt.Przez usb nie slychac.Sprawdzalem kilka przewodów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Jesli ktos posiada Rome i korzysta z daca w wersji DC+ to trzeba w urzadzeniach typu Bluesound Node i podobnych wylaczyc wbudowane jittery.Ich dzialanie powoduje slyszalny pisk w glosnikach wysokotonowych.Wylaczenie rozwiazuje ten problem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Czy node masz włączony w listwę filtrujacą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca 14 minut temu, audiowit napisał: Czy node masz włączony w listwę filtrujacą? Tak.Ale próbowalem bezposrednio do gniazdka w scianie i bylo to samo.To samo z maliny.Wylaczenie jittera w node i po klopocie.Zreszta tam pisze nawet ze korzystajac z zewnetrznego daca jitter w node powinien byc wylaczony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Ok. Myslałem, ze zlapał jakąś harmoniczna z sieci. Gratuluję nowego wzmacniacza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca 7 minut temu, audiowit napisał: Ok. Myslałem, ze zlapał jakąś harmoniczna z sieci. Gratuluję nowego wzmacniacza. Dzieki.Jestem tak samo zadowolony jak autor tego tematu. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts