Skocz do zawartości

Czy da się realnie zbudować dobry system?

slawas2001

Recommended Posts

@Nowy75 W Akustoniku nie ma problemów ze zwrotem (początkowo wziąłem wersję 5 cm). Wyjątkiem jest zamawianie ustrojów o rozmiarach lub wykończeniu spoza standardowej oferty sklepu. Wtedy zwrot odpada, ale to chyba oczywiste. Wydaje mi się, że w Mega Acoustic jest podobnie. Być może da się też wypożyczyć na próbę ustroje w najpopularniejszym kolorze (takie, które mają akurat na stanie). W Akustoniku kolorem domyślnym był bodaj jasny beż.

Warto pamiętać, że na dużej powierzchni każdy kolor wydaje się ciemniejszy niż w próbniku.

Czyli da się . Wstępnie przeglądałem oferty Mega Acoustic i Addictive Sound . Addictive punktuje ustawnymi ustrojami,pytanie jak ze stroną techniczną . Za Mega stoi nasz forumowy ekspert Bartek ,i tu o technikalia się nie boję,natomiast większość asortymentu jest nie do stawiania ,a do montowania . Zobaczę co ma do zaoferowania Akustonik

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości

Tam są na stronie współczynniki pochłaniania więc spoko. Pytanie kto na to sobie może pozwolić. Sama cena 700 zł to jedno do przełknięcia ale jej wygląd to już widze jak piekna połowa pozwlaa na takie wynalazki w momencie keidy sama przeglądała rok w poszukiwaniu idealnej harmonii układnaia firanek do nóg od krzesła.

Co nie zmienia faktu że jesli ja to widze u kogoś to od razu SZTOSIK BRO

🤛

10 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Tam są na stronie współczynniki pochłaniania więc spoko. Pytanie kto na to sobie może pozwolić. Sama cena 700 zł to jedno do przełknięcia ale jej wygląd to już widze jak piekna połowa pozwlaa na takie wynalazki w momencie keidy sama przeglądała rok w poszukiwaniu idealnej harmonii układnaia firanek do nóg od krzesła.

Co nie zmienia faktu że jesli ja to widze u kogoś to od razu SZTOSIK BRO

🤛

4 takie w 15 m2 i może to najgorsze 50 hz ograniczysz, trzeba sporo miejsca, te pułapki możesz schować za zasłoną jeśli nie ma tam drzwi na balkon i kaloryfera lub zrobić półkę na drinki na przyjęciu ;) mi sie podobają, ale czy są skuteczne to inna sprawa, podejrzewam że inżynieria to nie wszystko i przydałoby się je dostroić pod słuch i pomieszczenie, a to kasa... ciągle powtarzam że inżynier artysta to już coś więcej niż akustyk choć Ci ostatni też już sobie liczą.. ;) z drugiej strony wiedza kosztuje więc chyba sobie zasłużyli  😛

jak to kiedyś czytałem i w pełni się z tym zgadzam każdy klocek audio to Twór inźyniryjno-artystyczny i w pełni rozumie co autor chciał przez to powiedzieć...

Dnia 12.12.2024 o 06:39, slawas2001 napisał:

4 takie w 15 m2 i może to najgorsze 50 hz ograniczysz, trzeba sporo miejsca, te pułapki możesz schować za zasłoną jeśli nie ma tam drzwi na balkon i kaloryfera lub zrobić półkę na drinki na przyjęciu ;) mi sie podobają, ale czy są skuteczne to inna sprawa, podejrzewam że inżynieria to nie wszystko i przydałoby się je dostroić pod słuch i pomieszczenie, a to kasa... ciągle powtarzam że inżynier artysta to już coś więcej niż akustyk choć Ci ostatni też już sobie liczą.. ;) z drugiej strony wiedza kosztuje więc chyba sobie zasłużyli  😛

jak to kiedyś czytałem i w pełni się z tym zgadzam każdy klocek audio to Twór inźyniryjno-artystyczny i w pełni rozumie co autor chciał przez to powiedzieć...

Mnie nie oceniać kwestie ceny. Czy to dobra zła czy warta cena.

Ale już kwestie wizualną mogę ocenić :)