Carmion Napisano Piątek o 15:42 Udostępnij Napisano Piątek o 15:42 Witam, z racji tego że chciałbym kolekcjonować płyty to szukam jakiegoś dobrego napędu (bez dac) ponieważ podłącze do nuprime dac 10. Poproszę o jakieś fajne propozycje. Raczej będę szukał używek. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 16:45 Udostępnij Napisano Piątek o 16:45 Witam. To ja juz spiesze z przykladem. CXC V2 od Cambridge. Powinno ich troche juz byc na rynku uzywek. Zauwazylem teraz to SACD. To moze mnie oswiecisz troche. Jesli kupisz SACD transport, nie bedziesz potrzebowal przypadkiem wzmacniaca/daca ktory ta wieksza ilosc informacji bedzie mogl przetwozyc? CD to nie to samo co SACD, wiec zwykly DAC nie da rady tych danych na dzwiek zamienic, czy jak to jest? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Piątek o 17:19 Udostępnij Napisano Piątek o 17:19 Przy SACD raczej będziesz musiał używać wbudowanego DACa, bo mało który działa jako transport, a te dedykowane są bardzo drogie. Jeśli to jest dla Ciebie ok, to z nówek sprawdziłbym Shanlinga SCD1.3, Denona DCD-1700NE Z używanych starsze Denony, może Arcam CDS50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 17:30 Udostępnij Napisano Piątek o 17:30 Podobno ten Denon DCD 1600 ne tez jest calkiem niezly. @Q21 pytanie w zwiazku z tymi transportami SACD, co trzeba miec we wzmacniaczu , by potrafil ta pule danych z SACD dysku przetworzyc, we wlasciwy sposob? Ja mam np. wzmacniacz sluchawkowy z dakiem, Singxer SDA2. Czy on sie nadaje do transportu SACD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano Piątek o 19:37 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:37 2 godziny temu, Q21 napisał: Przy SACD raczej będziesz musiał używać wbudowanego DACa, bo mało który działa jako transport, a te dedykowane są bardzo drogie. Jeśli to jest dla Ciebie ok, to z nówek sprawdziłbym Shanlinga SCD1.3, Denona DCD-1700NE Z używanych starsze Denony, może Arcam CDS50 No to sobię daruję. Bo zależy mi na wykorzystaniu mojego daca. Czyli musi mi wystarczyć sam napęd do płyt cd. Bo tą kwotę bym wolał wykorzystać do wymiany chociażby na używkę NuPrime Evolution DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Piątek o 20:04 Udostępnij Napisano Piątek o 20:04 Oppo 105 , 203 , 205 XLR , Coaxial , optyk , RCA , HDMI . Robisz , co chcesz i jak chcesz 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 20:07 Udostępnij Napisano Piątek o 20:07 (edytowany) 3 godziny temu, Artur Brol napisał: Jesli kupisz SACD transport, nie bedziesz potrzebowal przypadkiem wzmacniaca/daca ktory ta wieksza ilosc informacji bedzie mogl przetwozyc? CD to nie to samo co SACD, wiec zwykly DAC nie da rady tych danych na dzwiek zamienic, czy jak to jest? 2 godziny temu, Artur Brol napisał: Ja mam np. wzmacniacz sluchawkowy z dakiem, Singxer SDA2. Czy on sie nadaje do transportu SACD? Artur, ty tak serio? Uwielbiasz dawać rady na tym forum, a tutaj wkolejnej materii audio wykazujesz kompletny brak wiedzy. To nie tak działa jak Tobie łopatollgicznie się wydaje. Poszukaj w necie co to warstwa SACD, HDCD i tym podobne, jak odtwarzacze z dekodowaniem tych warstw sobie radzą i czy na pewno potrzebujesz "specjalnego" wzmacniacza lub DACa. 🤦♂️ Edytowano Piątek o 20:08 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 20:53 Udostępnij Napisano Piątek o 20:53 (edytowany) Dibatonio, ty tak powaznie? To wytlumacz mi po co jest forum? Jesli daje rady to na temat czegos z czym sie sam zetknalem. Jesli nie wiesz, to powiedz nie wiem i juz. Poczekam na kogos kto wie i nie bedzie mial problemu sie z ta wiedza podzielic. Milego wieczoru Edytowano Piątek o 20:54 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts