DiBatonio Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 6 godzin temu, Artur Brol napisał: DiBatonioShanling ktory podales to nie jest odtwarzacz SACD. Nie napisalem, że jest, czytałeś? 16 godzin temu, DiBatonio napisał: Shanling ET3, czy odtwarza SACD nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) Chodzi mi o to ze nie powinien byc nawet wymieniony. Edytowano 16 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) 7 godzin temu, Artur Brol napisał: Gdzie jest toslink i coax? SPDiF Nawet w dwóch wersjach, rozpoznajesz ? 6 minut temu, Artur Brol napisał: Chodzi mi o to ze nie powinien byc nawet wymieniony. Bo nie czyta SACD? Jest w stanie czytać pliki w formacie DSD, podobnie jak warstwa SACD która jest zapis w tej postaci, zatem cały czas poruszamy się wokół DSD. Edytowano 16 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) Tak. Tlumaczenie ze strony DCS 2 x interfejs SPDIF na złączach 1 x RCA Phono i 1 x BNC. Każdy z nich wysyła dane w formacie 16/44,1, niezależnie od tego, czy odtwarzana jest płyta CD, czy SACD Nastepny, ktory nie przesyla DSD z plyt SACD po tego rodzaju wyjsciach cyfrowych. Dokladnie jak narazie, co w internecie mozna przeczytac. Sprawdza sie na stronach producentow tez. Wiec, nie, nie mozna wyslac danych z plyt SACD po toslink i coax. Tak, nie powinien byc ten Shanling wymeniony bo nie jest odtwarzaczem ani transportem SACD. Co przesyla jest nie istotne. Rozmowa jest na temat transportu SACD. Edytowano 16 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 10 minut temu, Artur Brol napisał: Rozmowa jest na temat transportu SACD. A tytul wątku "Porządny odtwarzacz (napęd) SACD/CD" 🤭 14 minut temu, Artur Brol napisał: Tak, nie powinien byc ten Shanling wymeniony bo nie jest odtwarzaczem ani transportem SACD. Co przesyla jest nie istotne. Rozmowa jest na temat transportu SACD. Nie jest istotne? A SACD to jaki sposób zapisu sygnału audio, jak jest kodowany w jakiej technologii? A no DSD, zatem cal6 czas mówimy o przesyłaniu DSD,,czy to z plytySACD,,czy innego pliku . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu My rozmawiamy, w zwiazku z pytaniem , ktore zadalem, na temat transportow SACD. Ktore ty wysmiales, a ktore sie okazuje wcale nie glupim pytaniem. Bo okazuje sie ze nie da sie przeslac tych danych przez Toslink lub coax. Zauwaz tez, ze tytul watku jest ... napęd SACD /CD. Nie napęd cd ewentualnie SACD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 5 minut temu, Artur Brol napisał: My rozmawiamy, w zwiazku z pytaniem , ktore zadalem, na temat transportow SACD. Ktore ty wysmiales, a ktore sie okazuje wcale nie glupim pytaniem. A znalazłeś w końcu odpowiedź, bo pytałeś, czy do odtwarzania płyt SACD jest potrzebny "specjalny" wzmacniacz i głównie o to pytałeś, a kodowanie SACD i sposób transmisji tego sygnału wyszedł później. Zatem zapytam, znalazłeś już ten "specjalny" wzmacniacz? Patrzyłeś, czy czasem nie są potrzebne "specjalne" kolumny? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Dnia 25.12.2024 o 23:54, Artur Brol napisał: I chyba dobrze zrobisz, dajac sobie z SACD spokoj. Sa drogie i - moge sie tutaj mylic - chyba plyt cd jest wiecej. Wielkie uproszczenie. Wypowiadasz się w temacie, w którym nie za bardzo masz wiedzę i doświadczenie. Przykładowy odtwarzacz DENON DCD-1700NE kupuje się dla płyt CD, które odtwarza tak, że brzmią prawie jak SACD, a to, że można jeszcze z SACD więcej wycisnąć, jest wartością dodaną. Zabierasz głos, dając kategoryczne stwierdzenia, które mogą kogoś wyprowadzić na manowce. Dnia 26.12.2024 o 00:05, 77Mariusz77 napisał: Też tak uważam, że posiadanie odtwarzacza SACD to takie posiadanie czegoś na siłę. W gatunkach muzycznych które lubię jest tego jak na lekarstwo. Lepszy dobry tor do streemingu ( o ile to się odmienia 😁 ) Mocni zawodnicy widzę w wątku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, Marlin napisał: Mocni zawodnicy widzę w wątku. Z czym się nie zgadzasz , że zaczepiasz ? Jedyne co nie do końca trafnie napisałem to to , że powinienem słowa " w moim przypadku" odnieść do całej wypowiedzi. W gatunkach które lubię i słucham nie ma zwyczajnie wydań SACD stąd mój wniosek , że " w moim przypadku " to był zakup na siłę. Takie przypadki są z pewnością większością sądząc po dostępnych tytułach. Nie twierdzę, że CD to zły pomysł bo bardzo lubię ale opcję odczytu SACD większość z pewnością może sobie darować bo i tak nie będzie korzystać. Wiesz ile posiadam płyt SACD z muzyką którą lubię? Jedną i jest dwupłytowe wydanie grupy Nine Inch Nails. Przeszukiwałem rynki tego świata żeby zwyczajnie sobie kupić lepsze wydania tego co naprawdę lubię i nie ma zwyczajnie takich wydań. Jeżeli komuś odpowiada dostępna płytoteka w tym formacie nie uważam, że wtedy zakup odtwarza SACD mija się z celem ale w moim przypadku to nie miało najmniejszego sensu. Jest to dla mnie bezużyteczna opcja dodana mojego CD. Pewnie , że można kupować to co jest dostępne a nie to co się lubi i słuchać realizacji ale ja wolę słuchać muzyki którą jednak lubię a nie tę wydaną na SACD która poprostu nie jest w moim guście. Reasumując uważam, że przed zakupem odtwarzacza SACD warto najpierw spojrzeć na dostępne tytuły czy my w tej ofercie znajdziemy cokolwiek dla siebie. Edytowano 4 godziny temu przez 77Mariusz77 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu @DiBatonio @Artur Brol Ukryłem wczoraj kilka postów w temacie. Jacek powinieneś wylecieć z forum za epitety kierowane do innych, ale decyzję o banie odkładam dając Ci ostatnią szansę na normalne, merytoryczne dyskusje i pisanie . Twoje obraźliwe teksty są nieakceptowalne i godne potępienia bez względu na kontekst w dyskusji. Mam nadzieję, że potraktujesz moje ostrzeżenie poważnie. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu 7 godzin temu, Marlin napisał: Wielkie uproszczenie. Wypowiadasz się w temacie, w którym nie za bardzo masz wiedzę i doświadczenie. Przykładowy odtwarzacz DENON DCD-1700NE kupuje się dla płyt CD, które odtwarza tak, że brzmią prawie jak SACD, a to, że można jeszcze z SACD więcej wycisnąć, jest wartością dodaną. Zabierasz głos, dając kategoryczne stwierdzenia, które mogą kogoś wyprowadzić na manowce. Mocni zawodnicy widzę w wątku. To sie trzeba teraz znac na czyms, by sie z czyjas decyzja zgodzic? Twierdzisz ze SACD odtwarzacze kupuje sie do dotwarzania plyt CD, a SACD sa dodatkiem. To juz nie mam wiecej pytan. Kategoryczne? Kilka pierwszych slow z tego co wkleiles - I CHYBA DOBRZE ZROBISZ - to jest kategoryczne? 18 minut temu, MariuszZ napisał: @DiBatonio @Artur Brol Ukryłem wczoraj kilka postów w temacie. Jacek powinieneś wylecieć z forum za epitety kierowane do innych, ale decyzję o banie odkładam dając Ci ostatnią szansę na normalne, merytoryczne dyskusje i pisanie . Twoje obraźliwe teksty są nieakceptowalne i godne potępienia bez względu na kontekst w dyskusji. Mam nadzieję, że potraktujesz moje ostrzeżenie poważnie. Pozdrawiam. M Mnie szanse dajesz? Moze raz jeszcze poczytaj. Gdzie bym sie nie pojawil, pojawia sie on, i wysmiewa; Pytam co potrzeba we wzmacniaczu , by SACD odtworzyl z transportu. Jaka powinna byc reakcja, obojetnie kogo? No potrzeba HDMI , bo przez zwykle cyfry nie pojdzie. Na normalnym forum taka odpowioedz powinna pasc, i bysmy dwie strony zaoszczedzili. Jaka byla widziales. Moje wypowiedzi nie sa merytoryczne? Wklejam tlumaczenia ze stron producentow, cytuje wypowiedzi osob z netu, normalnego jezyka uzywam. Co robi druga strona ? Nie zwraca uwage na to co wpisuje czy umieszczam. Nie ma to zadnej wartosci. Jak juz mu brakuje argumentow, to zaczyna kluczyc, wklejac moje wypowiedzi bez komentarza a w koncu jak juz nie wie co pisac, zaczynaja sie wyzwiska. Moje wypowiedzis a obrazliwe? Ktore? Te, gdzie stawiam diagnoze, na temat kim ta osoba jest? No, to jestem winny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts