DiBatonio Napisano Piątek o 18:07 Udostępnij Napisano Piątek o 18:07 6 godzin temu, Artur Brol napisał: DiBatonioShanling ktory podales to nie jest odtwarzacz SACD. Nie napisalem, że jest, czytałeś? 16 godzin temu, DiBatonio napisał: Shanling ET3, czy odtwarza SACD nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 18:10 Udostępnij Napisano Piątek o 18:10 (edytowany) Chodzi mi o to ze nie powinien byc nawet wymieniony. Edytowano Piątek o 18:11 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 18:11 Udostępnij Napisano Piątek o 18:11 (edytowany) 7 godzin temu, Artur Brol napisał: Gdzie jest toslink i coax? SPDiF Nawet w dwóch wersjach, rozpoznajesz ? 6 minut temu, Artur Brol napisał: Chodzi mi o to ze nie powinien byc nawet wymieniony. Bo nie czyta SACD? Jest w stanie czytać pliki w formacie DSD, podobnie jak warstwa SACD która jest zapis w tej postaci, zatem cały czas poruszamy się wokół DSD. Edytowano Piątek o 18:16 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 18:22 Udostępnij Napisano Piątek o 18:22 (edytowany) Tak. Tlumaczenie ze strony DCS 2 x interfejs SPDIF na złączach 1 x RCA Phono i 1 x BNC. Każdy z nich wysyła dane w formacie 16/44,1, niezależnie od tego, czy odtwarzana jest płyta CD, czy SACD Nastepny, ktory nie przesyla DSD z plyt SACD po tego rodzaju wyjsciach cyfrowych. Dokladnie jak narazie, co w internecie mozna przeczytac. Sprawdza sie na stronach producentow tez. Wiec, nie, nie mozna wyslac danych z plyt SACD po toslink i coax. Tak, nie powinien byc ten Shanling wymeniony bo nie jest odtwarzaczem ani transportem SACD. Co przesyla jest nie istotne. Rozmowa jest na temat transportu SACD. Edytowano Piątek o 18:25 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 18:34 Udostępnij Napisano Piątek o 18:34 10 minut temu, Artur Brol napisał: Rozmowa jest na temat transportu SACD. A tytul wątku "Porządny odtwarzacz (napęd) SACD/CD" 🤭 14 minut temu, Artur Brol napisał: Tak, nie powinien byc ten Shanling wymeniony bo nie jest odtwarzaczem ani transportem SACD. Co przesyla jest nie istotne. Rozmowa jest na temat transportu SACD. Nie jest istotne? A SACD to jaki sposób zapisu sygnału audio, jak jest kodowany w jakiej technologii? A no DSD, zatem cal6 czas mówimy o przesyłaniu DSD,,czy to z plytySACD,,czy innego pliku . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 18:40 Udostępnij Napisano Piątek o 18:40 My rozmawiamy, w zwiazku z pytaniem , ktore zadalem, na temat transportow SACD. Ktore ty wysmiales, a ktore sie okazuje wcale nie glupim pytaniem. Bo okazuje sie ze nie da sie przeslac tych danych przez Toslink lub coax. Zauwaz tez, ze tytul watku jest ... napęd SACD /CD. Nie napęd cd ewentualnie SACD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 18:51 Udostępnij Napisano Piątek o 18:51 5 minut temu, Artur Brol napisał: My rozmawiamy, w zwiazku z pytaniem , ktore zadalem, na temat transportow SACD. Ktore ty wysmiales, a ktore sie okazuje wcale nie glupim pytaniem. A znalazłeś w końcu odpowiedź, bo pytałeś, czy do odtwarzania płyt SACD jest potrzebny "specjalny" wzmacniacz i głównie o to pytałeś, a kodowanie SACD i sposób transmisji tego sygnału wyszedł później. Zatem zapytam, znalazłeś już ten "specjalny" wzmacniacz? Patrzyłeś, czy czasem nie są potrzebne "specjalne" kolumny? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Dnia 25.12.2024 o 23:54, Artur Brol napisał: I chyba dobrze zrobisz, dajac sobie z SACD spokoj. Sa drogie i - moge sie tutaj mylic - chyba plyt cd jest wiecej. Wielkie uproszczenie. Wypowiadasz się w temacie, w którym nie za bardzo masz wiedzę i doświadczenie. Przykładowy odtwarzacz DENON DCD-1700NE kupuje się dla płyt CD, które odtwarza tak, że brzmią prawie jak SACD, a to, że można jeszcze z SACD więcej wycisnąć, jest wartością dodaną. Zabierasz głos, dając kategoryczne stwierdzenia, które mogą kogoś wyprowadzić na manowce. Dnia 26.12.2024 o 00:05, 77Mariusz77 napisał: Też tak uważam, że posiadanie odtwarzacza SACD to takie posiadanie czegoś na siłę. W gatunkach muzycznych które lubię jest tego jak na lekarstwo. Lepszy dobry tor do streemingu ( o ile to się odmienia 😁 ) Mocni zawodnicy widzę w wątku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, Marlin napisał: Mocni zawodnicy widzę w wątku. Z czym się nie zgadzasz , że zaczepiasz ? Jedyne co nie do końca trafnie napisałem to to , że powinienem słowa " w moim przypadku" odnieść do całej wypowiedzi. W gatunkach które lubię i słucham nie ma zwyczajnie wydań SACD stąd mój wniosek , że " w moim przypadku " to był zakup na siłę. Takie przypadki są z pewnością większością sądząc po dostępnych tytułach. Nie twierdzę, że CD to zły pomysł bo bardzo lubię ale opcję odczytu SACD większość z pewnością może sobie darować bo i tak nie będzie korzystać. Wiesz ile posiadam płyt SACD z muzyką którą lubię? Jedną i jest dwupłytowe wydanie grupy Nine Inch Nails. Przeszukiwałem rynki tego świata żeby zwyczajnie sobie kupić lepsze wydania tego co naprawdę lubię i nie ma zwyczajnie takich wydań. Jeżeli komuś odpowiada dostępna płytoteka w tym formacie nie uważam, że wtedy zakup odtwarza SACD mija się z celem ale w moim przypadku to nie miało najmniejszego sensu. Jest to dla mnie bezużyteczna opcja dodana mojego CD. Pewnie , że można kupować to co jest dostępne a nie to co się lubi i słuchać realizacji ale ja wolę słuchać muzyki którą jednak lubię a nie tę wydaną na SACD która poprostu nie jest w moim guście. Reasumując uważam, że przed zakupem odtwarzacza SACD warto najpierw spojrzeć na dostępne tytuły czy my w tej ofercie znajdziemy cokolwiek dla siebie. Edytowano 20 godzin temu przez 77Mariusz77 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu @DiBatonio @Artur Brol Ukryłem wczoraj kilka postów w temacie. Jacek powinieneś wylecieć z forum za epitety kierowane do innych, ale decyzję o banie odkładam dając Ci ostatnią szansę na normalne, merytoryczne dyskusje i pisanie . Twoje obraźliwe teksty są nieakceptowalne i godne potępienia bez względu na kontekst w dyskusji. Mam nadzieję, że potraktujesz moje ostrzeżenie poważnie. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, Marlin napisał: Wielkie uproszczenie. Wypowiadasz się w temacie, w którym nie za bardzo masz wiedzę i doświadczenie. Przykładowy odtwarzacz DENON DCD-1700NE kupuje się dla płyt CD, które odtwarza tak, że brzmią prawie jak SACD, a to, że można jeszcze z SACD więcej wycisnąć, jest wartością dodaną. Zabierasz głos, dając kategoryczne stwierdzenia, które mogą kogoś wyprowadzić na manowce. Mocni zawodnicy widzę w wątku. To sie trzeba teraz znac na czyms, by sie z czyjas decyzja zgodzic? Twierdzisz ze SACD odtwarzacze kupuje sie do dotwarzania plyt CD, a SACD sa dodatkiem. To juz nie mam wiecej pytan. Kategoryczne? Kilka pierwszych slow z tego co wkleiles - I CHYBA DOBRZE ZROBISZ - to jest kategoryczne? 18 minut temu, MariuszZ napisał: @DiBatonio @Artur Brol Ukryłem wczoraj kilka postów w temacie. Jacek powinieneś wylecieć z forum za epitety kierowane do innych, ale decyzję o banie odkładam dając Ci ostatnią szansę na normalne, merytoryczne dyskusje i pisanie . Twoje obraźliwe teksty są nieakceptowalne i godne potępienia bez względu na kontekst w dyskusji. Mam nadzieję, że potraktujesz moje ostrzeżenie poważnie. Pozdrawiam. M Mnie szanse dajesz? Moze raz jeszcze poczytaj. Gdzie bym sie nie pojawil, pojawia sie on, i wysmiewa; Pytam co potrzeba we wzmacniaczu , by SACD odtworzyl z transportu. Jaka powinna byc reakcja, obojetnie kogo? No potrzeba HDMI , bo przez zwykle cyfry nie pojdzie. Na normalnym forum taka odpowioedz powinna pasc, i bysmy dwie strony zaoszczedzili. Jaka byla widziales. Moje wypowiedzi nie sa merytoryczne? Wklejam tlumaczenia ze stron producentow, cytuje wypowiedzi osob z netu, normalnego jezyka uzywam. Co robi druga strona ? Nie zwraca uwage na to co wpisuje czy umieszczam. Nie ma to zadnej wartosci. Jak juz mu brakuje argumentow, to zaczyna kluczyc, wklejac moje wypowiedzi bez komentarza a w koncu jak juz nie wie co pisac, zaczynaja sie wyzwiska. Moje wypowiedzis a obrazliwe? Ktore? Te, gdzie stawiam diagnoze, na temat kim ta osoba jest? No, to jestem winny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Pytam co potrzeba we wzmacniaczu , by SACD odtworzyl z transportu. Jaka powinna byc reakcja, obojetnie kogo? No potrzeba HDMI , bo przez zwykle cyfry nie pojdzie Wiele razy pisałem, niczego we wzmacniaczu nie potrzeba. Czego nie rozumiesz ? Do transportu potrzebujesz DACa i dalej z DACa do wzmacniacza po RCA. Ale zamiast rozkminiać co i czym łączyć, wystarczy kupić odtwarzacz SACD i wpiąć do wzmacniacza po RCA. O tym też już kilka razy pisałem, ale .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) Jak bys taki zaslepiony swoja wyzszoscia nie byl, to bys zauwazyl ze pytalem o SACD TRANSPORT. A jak widac nie da sie tego to kazdego DAC wpiac. To ze mozna po RCA, to kazdy wie. NIe rozkminiam tylko pytam, czy zapytalem, jak podlaczyc transport SACD do wzmacniacza. Tak jak ty proponujesz, po toslink czy coax sie nie da( nie tracac jakosci SACD) Przynajmniej tych transportow ktore sprawdzilem, nawet najnowszych konstrukcji od Shanling, wiec chyba jednak cos jest z tym zabezpieczeniem przed piractwem. Jakbys o tym wiedzial, to bys napisal - albo analogowo(jesli to odtwarzacz) przez RCA albo przez HDMI. Inaczej sie nie da przez prawa autorskie. Nie wiedziales. Edytowano 14 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 24 minuty temu, Artur Brol napisał: Tak jak ty proponujesz, po toslink czy coax sie nie da( nie tracac jakosci SACD) 🤔 Ja proponuję wpiąć po toslink i spdif do wzmaka? Ciekawe, no ciekawe.😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) Upierasz sie przy swoim. Czyli krotko - to co pisza producenci to bzdury? Wlasnie sprawdzilem 2 SACD odtwarzacze od Denon - w manualu obu jest napisane ze przesyl danych z HD warstwy plyty SACD przy uzyciu tych cyfrowych wyjsc sie wylacza. Tlumaczenie: Cyfrowe wyjście audio zatrzymuje się podczas odtwarzania warstwy HD płyt Super Audio CD, plików DSD i plików o częstotliwości próbkowania 32 kHz. Moze w angielskim tez: Digital audio output stops during playback of the HD layer of Super Audio CDs, DSD files, and 32 kHz sampling rate files. Edytowano 13 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Artur nie puścisz sygnału z warstwy SACD cyfrowo. Tylko analogowo do wzmacniacza. Kropka i koniec 🙂 Może są jakieś wyjątki jak chyba od kazdej reguły ale ja nie znam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) No przeciez o tym pisze i o to pytalem. W koncu musialem sam poszukac odpowiedzi. Chyba nawet wyjatki sie nie znajda, skoro nawet Shanling trzyma sie tych zasad, czy wymogow ktore zostaly na poczatku SACD narzucone. Chyba ze za wyjatki przyjmiesz cyfrowe polaczenia pomiedzy produktami tej samej firmy. Ale to juz nie jest wtedy poprzez coax czy toslink. Edytowano 13 godzin temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, 77Mariusz77 napisał: Artur nie puścisz sygnału z warstwy SACD cyfrowo. Tylko analogowo do wzmacniacza. Kropka i koniec 🙂 Może są jakieś wyjątki jak chyba od kazdej reguły ale ja nie znam. Mariusz, większość z nas to wie, o czym od początku próbowałem wyłuszczyć, że najprostszy sposób to odtwarzacz, a nie dzielony transport SACD. Zresztą nie pamiętam już jak jest z tą warstwą stereo w SACD i czy tam faktycznie nie wystarczy w przypadku transportu wyj. spdif. Ale nie będę drążyć i szukać na siłę Warstwa multichanel to co innego i tu na pewno i2s/hdmi, ale w stereo multichanel psu na budę. Pzdr. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Przepraszam , a gdzie jest kolega @Carmion ? Okładacie się sztachetami , a kolega olał dyskusje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu Jestem i pisałem, ale była taka kłótnia że usunął moderator posta. Nie mam żadnych płyt, pomysł pojawił się jak byłem z bratem kupować dla niego kolumny. Pewien pan zbierał płyty od dziecka. Miał półkę zapełnioną płytami. Trochę poszperałem w Internecie A więc udało mi się zdobyć kilka płyt w wersji cyfrowej ISO oczywiście w DSD. Testowałem póki co na słuchawkach na pc i odczułem różnicę w porównaniu do tidal. Różnica nie jest duża. Ale jest. W tym że na tidal jest już coraz więcej utworów w 24/192. A często jest już 24/44. Tak więc odpuszczam zakup odtwarzacza CD/SACD czeka mnie zakup notebooka co i tak chciałem zrobić żeby na podróżach służbowych mieć na czym filmy oglądać. Będę kolekcjonował płyty cyfrowo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 37 minut temu, Carmion napisał: W tym że na tidal jest już coraz więcej utworów w 24/192. A często jest już 24/44. Tak więc odpuszczam zakup odtwarzacza CD/SACD czeka mnie zakup notebooka co i tak chciałem zrobić żeby na podróżach służbowych mieć na czym filmy oglądać. Będę kolekcjonował płyty cyfrowo. Żeby ten Tidal, czy inny Qobuz zagrał na naprawdę fajnym poziomie, to tu też trzeba troszkę się pochylić nad torem streamingowym i raczej LAN niż WiFi. Chociaż zdania są podzielone, jak we wszystkim. Notebook czyli Apple, dobry wybór nie trzeba wydziwiać, jak z Windowsem, żeby grało. Zaś jeśli chodzi o pliki w jakości 24bity HiRes, to masz HDTracks, wystarczy założyć konto i można kupować płyty w plikach wysokiej rozdzielczości. Mnie się trochę nazbierało takich płyt, chociaż rzadko sięgam po lapka do audio na którym mam te płyty, kilka jest wpiętych na pewnie do routera i lecę po LANie te kilka płyt HiRes. Jest od groma dróg i możliwości. Ja po tej całej dyskusji z Arturem zacząłem się przyglądać temu Shanling ET3, małe to, dużo możliwości, a jeszcze z 200 płyt leży na półce z dobrych wytwórni. DSD mnie nie interesuje, chociaż jakąs tam płytę w plikach mam, może nawet dwie. Przez chwilę nawet myślałem nad taniutkim Shanlig CR60 zripowalbym sobie na nośnik płyty i byłaby zabawa. Tyle płyt ripować w dbPoweramp w laptopie, to trochę czasu, a tak coś na bieżąco na pena i pyk. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 8 minut temu, DiBatonio napisał: Żeby ten Tidal, czy inny Qobuz zagrał na naprawdę fajnym poziomie, to tu też trzeba troszkę się pochylić nad torem streamingowym i raczej LAN niż WiFi. Chociaż zdania są podzielone, jak we wszystkim. Notebook czyli Apple, dobry wybór nie trzeba wydziwiać, jak z Windowsem, żeby grało. Zaś jeśli chodzi o pliki w jakości 24bity HiRes, to masz HDTracks, wystarczy założyć konto i można kupować płyty w plikach wysokiej rozdzielczości. Mnie się trochę nazbierało takich płyt, chociaż rzadko sięgam po lapka do audio na którym mam te płyty, kilka jest wpiętych na pewnie do routera i lecę po LANie te kilka płyt HiRes. Jest od groma dróg i możliwości. Ja po tej całej dyskusji z Arturem zacząłem się przyglądać temu Shanling ET3, małe to, dużo możliwości, a jeszcze z 200 płyt leży na półce z dobrych wytwórni. DSD mnie nie interesuje, chociaż jakąs tam płytę w plikach mam, może nawet dwie. Przez chwilę nawet myślałem nad taniutkim Shanlig CR60 zripowalbym sobie na nośnik płyty i byłaby zabawa. Tyle płyt ripować w dbPoweramp w laptopie, to trochę czasu, a tak coś na bieżąco na pena i pyk. Ja nie czuję zbytnio różnicy pomiędzy laptop Tidal, a na wiim Tidal. Na Tidal jest sporo fajnych wydań ale też są buble. Wygoda mimo wszystko fajna. Cieszę się że nie ma już tego badziewia mqa. Osobiście mam połączone po kablu internet, wszędzie gdzie się da. Pc również . Ale pc głównie dlatego że limit jest po wifi 100mb/s a ja mam stały internet 600mb/s. Nawet w grach nie odczułem różnicy pingu pomiędzy lan a wifi. Ale w audio nie wierzę w straty z wifi. Ani tymbardziej w kable lan. Bez przesady. Dla mnie takie kabelki czy podstawki na kable to już audiovoodoo. Ale też kiedyś widziałem test kabelków HDMI i zachwytem jak to ostrość się zmieniała 🤭 myślałem że ktoś pod wpływem pigułek pisał recenzję. Dla mnie notebook tylko z Windows. Nie lubię Apple. Program aimp odtwarza praktycznie każdy kodek. A płyty SACD są zgrane w ISO a w ISO zazwyczaj jest DSD. Tak przynajmniej informuję mnie program "aimp" dla mnie nie ma problemów z ustawieniem w Windows. Jest trochę zabawy ale jestem przyzwyczajony do tego systemu. No właśnie o to chodzi że w Internecie jest wiele sklepów, a moim zdaniem wygodniej jest posiadać muzykę na dysku bo nie trzeba zmieniać płyt. Co prawda fajnie to wygląda jak ma się fizycznie płyty. Ale odpuściłem to już. Wolę z czasem pozbierać i kupić jakiś jeszcze lepszy DAC. Chociaż uważam że ciężko będzie przebić obecny i przeznaczyć pewnie będzie trzeba drugie tyle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Carmion napisał: Dla mnie notebook tylko z Windows. Nie lubię Apple. Program aimp odtwarza praktycznie każdy kodek. A płyty SACD są zgrane w ISO a w ISO zazwyczaj jest DSD. Tak przynajmniej informuję mnie program "aimp" dla mnie nie ma problemów z ustawieniem w Windows. Jest trochę zabawy ale jestem przyzwyczajony do tego systemu. Kiedyś był temat PC Audio. Warto zoptymalizowac Windowsa, warto też przed odsłuchem użyć softu do takiej optymalizacji fidelizer do tego znaczenie ma odtwarzacz, ja używam jak już włączam lapka JRiver, kiedyś był darmowy Foobar2000 poległ z JRiverem. Można jeszcze użyć innych poprawiaczy pod pliki z kompa, ale to kolejny temat gównoburza by się wykluł, nie ma sensu o tym pisać na tym forum. 6 minut temu, Carmion napisał: Ja nie czuję zbytnio różnicy pomiędzy laptop Tidal, a na wiim Tidal Tu się nie dziwię, wszystko na tym samym poziomie.😉 Ale zostawmy to, jest jak jest. 8 minut temu, Carmion napisał: Wolę z czasem pozbierać i kupić jakiś jeszcze lepszy DAC. Chociaż uważam że ciężko będzie przebić obecny i przeznaczyć pewnie będzie trzeba drugie tyle. To może lepszy streamer, bo ten z początku twojej stopki 😉 strasznie odbiega od reszty. Wcześniej sugerowałem jak pamiętasz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Kiedyś był temat PC Audio. Warto zoptymalizowac Windowsa, warto też przed odsłuchem użyć softu do takiej optymalizacji fidelizer do tego znaczenie ma odtwarzacz, ja używam jak już włączam lapka JRiver, kiedyś był darmowy Foobar2000 poległ z JRiverem. Można jeszcze użyć innych poprawiaczy pod pliki z kompa, ale to kolejny temat gównoburza by się wykluł, nie ma sensu o tym pisać na tym forum. Na Windows są duże możliwości. Co prawda trzeba się trochę pobawić i to lubić. Ja akurat z tym nie mam problemu 😃 5 minut temu, DiBatonio napisał: Tu się nie dziwię, wszystko na tym samym poziomie.😉 Ale zostawmy to, jest jak jest. Dokładnie, dla większości wystarczy skompresowane Spotify. Nie ma co aż tak wnikać 😃 6 minut temu, DiBatonio napisał: To może lepszy streamer, bo ten z początku twojej stopki 😉 strasznie odbiega od reszty. Wcześniej sugerowałem jak pamiętasz. To jakie propozycję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 15 minut temu, Carmion napisał: To jakie propozycję? Pierwszy z brzegu w podobnej cenie Node z liniowym zasilaczem. Dalej, myślę, że od iFi Audio też coś z liniowym zasilaczem, Eversolo, później to już masz z niedrogich Cambridge Audio, Denafripsa, Silent Angel. Zresztą masz też do kompletu swojego systemu streamery od Nuprime, od Roksana i tylko mnie dziwi, że w to nie poszedłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts