Turar Napisano 28 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2024 Witam.Posiadam kimo domowe zlozone z amplitunera yamaha rx-v685 ,glosniki przednie indiana line diva 3 ,glosnik centralny indiana line diva 7 , subwoofer yamaha ns-sw200,glosniki sorround yamaha musicast 20. O ile w kinie domowym dzwiek mnie satysfakcjonuje o tyle w trybie stereo dzwiek wydaje mi zbyt plaski.Chcialbym dokupic wzmacniacz stereo z mozliwoscia przelaczania z pozycji pilota albo ewentualnie manualnie we wzmacniaczu trybu pracy stereo- kino domowe.Budzet to max 3500 zl. Dodatkowo dobrze by bylo gdyby wzmacniacz posiadal funkcje sieciowe. Moje typy audiolab 6000a ,Musical fidelity m2si,Cyrus one,Rotel jakis ,ktory spelnialby moje wymagania.. Czekam na jakies sugestie Zaznaczam ,ze nie jestem audiofilem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Model 685 ma pre out na fronty możesz go podłączyć do istniejącego systemu. W przypadku wzmacniacza musiał byś także przełączać źrodło. Dnia 28.12.2024 o 22:17, Turar napisał: Dodatkowo dobrze by bylo gdyby wzmacniacz posiadal funkcje sieciowe. a no właśnie źrodło. Dnia 28.12.2024 o 22:17, Turar napisał: Moje typy audiolab 6000a ,Musical fidelity m2si,Cyrus one,Rotel jakis ,ktory spelnialby moje wymagania.. Żadne tego nie ma Bo nie ten budżet. Mój głos na Audiolaba albo Cyrus. Do listy dopisał bym Cambridge CXA81 z tym że on nie ma wejscia Main IN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 30 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Zalezy mi na we wzmacniaczu na wejsciu main in.Rozumiem,ze ani wskazany przeze mnie Audiolab czy Cyrus one tego nie posiada.Idac dalej ,jak wtedy technicznie to rozwiazac,podlaczajac fronty pod wzmacniacz musze pamietac za kazdym razem o regulacji glosnosci sluchajac w stereo. A Pioneer a40 ae? On ma wejscie main in jako nieliczny albo jedyny w podanym budzecie.Czy poprawie w odczuwalny sposob poprawe odtwarzanej muzyki np.z todala w stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Audiolab jak najbardziej posiada takie wejście, opisane jako "POWER" To moim zdaniem bardzo dobry wybór przy Twoich oczekiwaniach i warto go sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Piotrkowi coś się musiało pokiełbasić. Tutaj masz listę wzmacniaczy z wejściem na końcówkę mocy. https://audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 1 godzinę temu, PanKlor napisał: Piotrkowi coś się musiało pokiełbasić. Tutaj masz listę wzmacniaczy z wejściem na końcówkę mocy. https://audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input Na liscie jest Kambodża 740a - Bardzo bym był wdzieczny , o wskazanie mi wejscia na końcowke mocy bo za chiny ludowe nie moge go znaleźć . jest tylko para rca 'pre out''. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 30 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Zauwazylem ,ze audiolab 6000a nie ma wi- fi dopiero wersja audiolab6000 play ma mozliwosc strumieniowania muzyki z tidala po wi fi ,po podlaczeniu np.wiim streamer.Jest drozszy o kilkaset zlotych a nie chce przekraczac zalozonego budzetu,tym bardziej ,ze mam nowe glosniki podstawkowe indiana line diva 3 i nie zamierzam ich wymieniac.Czy kupno,ktoregos z wyzej wymienionych wzmacniaczy nie bedzie przerosta formy nad trescia? Ponawiam pytanie co do Pionier a40 ae ,bo nikt nie odpowiedzial w tej kwestii...Czy poprawi odczuwalnie jakosc muzyki stereo biorac pod uwage zestaw ,ktory posiadam? Cyrus one miesci sie w budzecie ale bardzo srednio wyglada a nie ukrywam ,ze na wygladzie tez mi zalezy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 1 godzinę temu, desmodronik napisał: Na liscie jest Kambodża 740a - Bardzo bym był wdzieczny , o wskazanie mi wejscia na końcowke mocy bo za chiny ludowe nie moge go znaleźć . jest tylko para rca 'pre out''. Poszukaj sobie w instrukcji. Arcamy też nie mają osobnego wejścia na końcówkę mocy a jest to konfigurowane w menu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 3 godziny temu, PanKlor napisał: Piotrkowi coś się musiało pokiełbasić. Tutaj masz listę wzmacniaczy z wejściem na końcówkę mocy. https://audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input Piotrkowi chodziło o funkcje sieciowe. 55 minut temu, Turar napisał: Zauwazylem ,ze audiolab 6000a nie ma wi- fi dopiero wersja audiolab6000 play ma mozliwosc strumieniowania muzyki z tidala po wi fi ,po podlaczeniu np.wiim streamer.Jest drozszy o kilkaset zlotych a nie chce przekraczac zalozonego budzetu,tym bardziej ,ze mam nowe glosniki podstawkowe indiana line diva 3 i nie zamierzam ich wymieniac.Czy kupno,ktoregos z wyzej wymienionych wzmacniaczy nie bedzie przerosta formy nad trescia? Ponawiam pytanie co do Pionier a40 ae ,bo nikt nie odpowiedzial w tej kwestii...Czy poprawi odczuwalnie jakosc muzyki stereo biorac pod uwage zestaw ,ktory posiadam? Cyrus one miesci sie w budzecie ale bardzo srednio wyglada a nie ukrywam ,ze na wygladzie tez mi zalezy. Kup sobie porządny wzmak typu Atoll IN100 SE/Signature z drugiej ręki i do tego jakiś tani streamer. On rozbuja Ci Divy aż miło. W tym budżecie nie ma wzmacniaczy sieciowych z opcją pracy jako końcówka mocy. Pioneer A40 AE niewiele tu zmieni. Cyrus One Cast posiada funkcje sieciowe i może pracować jako końcówka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 34 minuty temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Piotrkowi chodziło o funkcje sieciowe. No to faktycznie tylko 6000A Play się łapie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 30 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Zauwazylem ,ze audiolab 6000a nie ma wi- fi dopiero wersja audiolab6000 play ma mozliwosc strumieniowania muzyki z tidala po wi fi ,po podlaczeniu np.wiim streamer.Jest drozszy o kilkaset zlotych a nie chce przekraczac zalozonego budzetu,tym bardziej ,ze mam nowe glosniki podstawkowe indiana line diva 3 i nie zamierzam ich wymieniac.Czy kupno,ktoregos z wyzej wymienionych wzmacniaczy nie bedzie przerosta formy nad trescia? Ponawiam pytanie co do Pionier a40 ae ,bo nikt nie odpowiedzial w tej kwestii...Czy poprawi odczuwalnie jakosc muzyki stereo biorac pod uwage zestaw ,ktory posiadam? Cyrus one miesci sie w budzecie ale bardzo srednio wyglada a nie ukrywam ,ze na wygladzie tez mi zalezy. Uzywane sprzety odpadaja.Ma byc nowe. Skoro Pioneer a40 ae niewiele wniesie i nadciagnalbym budzet troche, to w swietle Waszych sugestii w gre wchodzi Audiolab 6000 play i Cyrus one cast.Domyslam sie,ze przed podjeciem decyzji najlepszy bylby odsluch.Pytanie ...ktory lepiej "zgra" sie z diva 3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 (edytowany) 32 minuty temu, Turar napisał: dopiero wersja audiolab6000 play ma mozliwosc strumieniowania muzyki z tidala po wi fi ,po podlaczeniu np.wiim streamer Audiolab 6000A Play nie potrzebuje zewnętrznego streamera jak wskazany przez Ciebie Wiim (to połączenie 6000a i 6000n), mieści się też w Twoim budżecie 3500 bo jego cena to około 3200 złotych https://www.q21.pl/audiolab-6000a-play-czarny.html Jak zgra się z Twoimi głośnikami? najlepiej umów się na odsłuch i porównaj z Cyrusem każdy z nas ma inne odczucia i wrażenia, a jak masz możliwość to wypożycz do domu - akustyka pomieszczenia może sporo zmienić Edytowano 30 grudnia 2024 przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 30 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Czy ktos mial do czynienia z malo.popularnym a podobno bardzo dobrym:Emotiva BasX A2? Miesci sie rowniez w zalozonym budzecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Ale BassX A2 to sama końcówka mocy, to nie jest wzmacniacz zintegrowany z wejściem na końcówkę. U siebie korzystam z BassX A-100 (to integra ale kupiłem ją za śmieszną kwotę, potencjometr odkręcony w stałą pozycję i robi za końcówkę 😀) dla surround back trudno powiedzieć jak gra w stereo bo nie robiłem takiego testu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 6000A Play jak najbardziej mieści się w budżecie Obecnie kosztuje u nas tyle samo, co zwykłe 6000A. Z oferty B-Stock nawet mniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 30 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 W takim razie Emotive BasX A2 odpada. Najbardziej przekonywujacym typem na te chwile zostal nr1.Audiolab 6000play.. Teraz pytanie czysto techniczne.Rozumiem ,ze pod wejscie pre out w amplitunerze podpinam Audiolaba....pod ktore wejscie? Glosniki przednie pod wzmacniacz.Gdy slucham muzyki w stereo wlaczam jedynie wzmacniacz Audiolab..Gdy natomiast chce odtwarzac dzwiek w kd wlaczam amplituner av. Co z ustawiona glosnoscia w amplitunerze i w we wzmacniaczu.Czy za kazdym razem po wylaczeniu musze to jakos kalibrowac,ustawiac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 (edytowany) 15 minut temu, Turar napisał: Co z ustawiona glosnoscia w amplitunerze i w we wzmacniaczu.Czy za kazdym razem po wylaczeniu musze to jakos kalibrowac,ustawiac? Jeśli będziesz miał wzmaczniacz majacy opcje grania jako końcówka mocy, wówczas w tym trybie wyłączają się jego wszelkie ustawienia dźwięku, włącznie z VOL. Za regulacje odpowiada wtedy wyłącznie ampli. https://www.audiolabpolska.pl/images/instrukcje/6000A.pdf Tu masz instrukcje, jest opisany tryb końcówki mocy (funkcja pre-power), wejście RCA input-power Edytowano 30 grudnia 2024 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 15 minut temu, Turar napisał: Glosniki przednie pod wzmacniacz.Gdy slucham muzyki w stereo wlaczam jedynie wzmacniacz Audiolab..Gdy natomiast chce odtwarzac dzwiek w kd wlaczam amplituner av. Kup sobie kabelek trigger in-out (jack-jack) i podlacz out do avr z trigger in we wzmacniaczu stereo. Jak będziesz odpalał kino to wzmacniacz wlaczy się sam. Jak będziesz chciał posłuchać muzyki to wtedy włączasz tylko wzmacniacz stereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 (edytowany) 52 minuty temu, PanKlor napisał: Kup sobie kabelek trigger in-out (jack-jack) i podlacz out do avr z trigger in we wzmacniaczu stereo. Jeżeli kolega zdecyduje się na Audiolab-a kabelek powinien być na wyposażeniu- ja do 8300 mam nawet dwa. Gdyby nie było i trzeba by dokupić to kabelek mini jack mono, nie stereo. Edytowano 30 grudnia 2024 przez tomek72 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 31 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Dzieki za wszystkie podpowiedzi.Najrozsadniejszym wyborem bedzie odsluch Audiolaba 6000 play po podpieciu pod amplituner.Ciekaw jestem rezultatu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Zapraszamy po Audiolaba w razie czego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turar Napisano 31 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Dzieki.Juz u Was kupowalem ,nie wykluczam ,ze przy dobrej cenie znow skorzystam:) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dnia 30.12.2024 o 11:45, Turar napisał: Zalezy mi na we wzmacniaczu na wejsciu main in.Rozumiem,ze ani wskazany przeze mnie Audiolab czy Cyrus one tego nie posiada posiada Dnia 30.12.2024 o 12:14, PanKlor napisał: Piotrkowi coś się musiało pokiełbasić. Tutaj masz listę wzmacniaczy z wejściem na końcówkę mocy. https://audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input Poniżej. Swoją drogą one mają. Tylko nie podpisane jako Main in. W cyrus to jest wejscie AV Dnia 30.12.2024 o 15:27, Salon Planeta Dźwięku napisał: Piotrkowi chodziło o funkcje sieciowe. Tak jest Daj znać po odsłuchu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts