Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, norbertss napisał:

oraz NAIM - zakładam, że jeden wystarczy :) jak oceniacie powyższe na tle Devialet Mania? 

Naim Mu So stal u ojca przez rok i do dzis ciezko mi uwierzyc jaka muzyka z takiego urzadzenia leciala, ciezko mi uwierzyc ze z Devialeta poleci lepsza jakos, patrzac na to ze Naim Mu So jest dosc spory w rozmiarach.

Ja bym szedl w Naim Mu So, ojciec mial starego w ksztalcie kostki, nowy ponic jeszcze sporo lepszy, aczkolwiek nic nie pobije prawdziwe stereo wiec zastanowilbym sie mocno nad propozycjs @Q21, gdyz te male KEFy moga naprawde dobrze zagrac.

Napisano (edytowany)
Dnia 30.12.2024 o 14:55, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Nic dodać nic ująć. Rewelacyjne systemy, poza tym, że na Evo One czekamy z utęsknieniem to Naim i Ruark są świetne.

A mieliscie go już czy to pierwsza dostawa będzie?

Dnia 30.12.2024 o 21:26, norbertss napisał:

:) a jest szansa na odsłuch w Warszawie? Który ze wskazanych sprzętów?

Devialet w Top HiFi tylko Naima odsłuchasz w Waszawie bez wiekszych problemów

Edytowano przez Piotr Sonido
Napisano
Dnia 11.01.2025 o 18:14, norbertss napisał:

Mam kilka pytań 1) czy Naim muso 2 brzmi dużo lepiej od qb2?

Tak :) Dźwięku jest więcej, mimo wszystko gra dużo szerzej, przyjemniej. 

Dnia 11.01.2025 o 18:14, norbertss napisał:

2) jak oceniacie Naim qb2 w stosunku do dwóch homepodów 2nd lub dwóch Yamaha wx20?

Osobiście jak kocham Naima, tak wybrałbym dwa głośniki ze względu na scenę. 

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

nie wiem czy możemy mówić o scenie w przypadku dwóch Musicast 20. Namiastka stereo.

Jak najbardziej, ale i tak grają z dwóch miejsc. 

Napisano
13 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

nie wiem czy możemy mówić o scenie w przypadku dwóch Musicast 20. Namiastka stereo.

To są tyły do kina albo strefowe głośniczki multiroom. Słuchać na odzień na tym stereo? No nie.

MusicCast 20-ki nie grały za dobrze za to sterowanie było całkiem przyjemne. HomePod’u grają lepiej ale sterowanie pomimo posiadanie przeze mnie kilku rzeczy z Appla jest marne. Dlatego chciałem  kupić coś naprawdę małego z dobrym brzmieniem i sterowaniem. Coś lepszego niż HomePod’y.

Napisano

To może, jeśli masz możliwość, posłuchaj np. Blusounda Pulse M? Przyznam, że sam go nie słyszałem, ale na co dzień korzystam Node'a 2i i bardzo sobie chwalę aplikację BluOS. Dwa Pulse M można sparować, podobnie jak Yamahy, tworząc stereo.

Napisano
11 godzin temu, maxredaktor napisał:

To może, jeśli masz możliwość, posłuchaj np. Blusounda Pulse M? Przyznam, że sam go nie słyszałem, ale na co dzień korzystam Node'a 2i i bardzo sobie chwalę aplikację BluOS. Dwa Pulse M można sparować, podobnie jak Yamahy, tworząc stereo.

Dzięki, Wyglądają podobnie do Yamah’y ciekawe, czy lepiej grają? 

Napisano
Dnia 14.01.2025 o 11:16, Q21 napisał:

Jak najbardziej, ale i tak grają z dwóch miejsc. 

ok, może inaczej to rozumiemy :) nie sprzeczam się.

Dnia 14.01.2025 o 21:52, norbertss napisał:

MusicCast 20-ki nie grały za dobrze za to sterowanie było całkiem przyjemne. HomePod’u grają lepiej ale sterowanie pomimo posiadanie przeze mnie kilku rzeczy z Appla jest marne. Dlatego chciałem  kupić coś naprawdę małego z dobrym brzmieniem i sterowaniem. Coś lepszego niż HomePod’y.

No i tu się zgadzam.

A Sonos albo Cabasse?