PanKlor Napisano Sobota o 10:35 Udostępnij Napisano Sobota o 10:35 1 minutę temu, Daniel Ps napisał: Co prawda jeszcze się lekko waham nad avr5 tylko za ok 8 tys avr5 a te onkyo w okolicach 6 więc 2 tys różnicy do tego trzeba dokupić dirac więc wyjdzie ok 2,5 tys różnicy Predzej 3.5 tysiąca różnicy. Dirac to 349 USD. Nie wiem też czy do Avr5 dostajesz jakis mikrofon który jest kompatybilny. Jak nie to doliczyć kolejne 500 pln. Osobiście nie bawiłbym się w avr5 tylko jeżeli już to avr11 ponegocjowac dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano Sobota o 11:27 Udostępnij Napisano Sobota o 11:27 Tu macie OUTLET onkyo rz50 za "piatke z haczykiem" bo widze ze nadal jestescie monotematyczni 🤣 Jak nie onkyo to arcam i tak w kolo macieju... Czas wydoroslec panowie https://csmusiksysteme.net/Home-Cinema/AV-Receiver/Onkyo-TX-RZ50-B-Ware.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano Niedziela o 09:00 Udostępnij Napisano Niedziela o 09:00 Miałem Aurory z 686 (czyli półka Twojej yamahy) i zmieniłem na RZ840 (poprzednik RZ50) to byłem bardzo zadowolony. Z RZ840 przesiadłem się na AVR10 mając już MA Silver i tutaj różnica dla mnie też była ogromna. Dzisiaj stojąc przed wyborem Onkyo Arcam bez wahania biorę Arcama. Co do użytkowania na co dzień nie ma z nim problemów. Kalibracja Dirac jest skomplikowana ale spokojnie sobie poradzisz.. Sam teraz zmieniłem kolumny i musiałem ponownie przeczytać jakiś poradnik bo się pogubiłem ale do ogarnięcia spokojnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano Niedziela o 18:20 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 18:20 9 godzin temu, MASX napisał: Dzisiaj stojąc przed wyborem Onkyo Arcam bez wahania biorę Arcama. InPost Twoim poście mam znowu mętlik w głowie może poczekam na jakąś używkę arcama 11 chyba że ktoś ma jakieś dobre zaufane źródło co chce sprzedać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 08:10 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:10 13 godzin temu, Daniel Ps napisał: InPost Twoim poście mam znowu mętlik w głowie może poczekam na jakąś używkę arcama 11 chyba że ktoś ma jakieś dobre zaufane źródło co chce sprzedać Zapraszamy do kontaktu Zobaczymy, co się uda zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano Poniedziałek o 10:46 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:46 2 godziny temu, Q21 napisał: Zapraszamy do kontaktu Zobaczymy, co się uda zrobić Już ustaliłem i u was przekracza moj założony budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 07:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:18 Dnia 11.01.2025 o 10:52, Butler napisał: Ale ja też lubię. Tzn nie na 5 tylko na 14 Ale wybaczyłeś mi, pleasek. No na 14 to tez bym posłuchał. Dnia 11.01.2025 o 11:31, Daniel Ps napisał: ak faktycznie nie słucham na 5 więc nie powinienem się martwić jakoś nie pomyślałem o tym Dnia 11.01.2025 o 11:31, Daniel Ps napisał: avr5 tylko za ok 8 tys avr5 ile salony teraz robią na niego cenę? Pytałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano wczoraj o 07:27 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 07:27 6 minut temu, Piotr Sonido napisał: ile salony teraz robią na niego cenę? Pytałeś? Oczywiście avr5 7800 avr11 -13 chociaż wydaje mi się że za ok 11 może bym miał z innego źródła. Natomiast rz50 6000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 07:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:36 Wydaje mi się że na 11 dostaniesz lepiej. Na 5 właśnie nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano wczoraj o 07:48 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 07:48 No najlepszą opcją w przypadku avr 11 to ok 11 tys (powystawowa) większość sklepów wola w okolicach 13 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano wczoraj o 08:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:50 (edytowany) tego avr11 to chyba lepiej z csm ściągnąć za 1745euro b-ware (czytałem, że potrafią też dziewicze wersje wysyłać) a za 1163euro wchodzi w koszyk RZ50 (też bware) Edytowano wczoraj o 08:52 przez lion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Możesz mi wyjaśnić czym jest Csm i b-ware ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu csmusiksysteme to niemiecka stronka, a b-ware to taki sprzęt po zwrocie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Dobrze kończąc ten wątek zdecydowałem może troszkę niestety że biorę onkyo rz 50’z uwagi na w miarę dobrą cenę odczuwalny przeskok względem yamahy rxv6a w stereo jakiego doświadczyłem po wypożyczeniu. Z trudnością szczerze nie wybrałem arcama z uwagi iż cena by wzrosła o minimum 3 tys przy zakupie avr5 z diract. Wydaje mi się że przy moich kolumnach heco mógłbym nie zauważyć różnicy (chociaż pewności nie mam) używki na dzień dzisiejszy w dobrych cenach nie ma, podobnie jak za avr11 a ceny jakie otrzymałem w kwocie najczęściej w okolicach 12 tyś to dla zwykłego zjadacza chleba jest troszkę abstrakcja (mając na uwadze że onkyo to koszt 2x mniejszy). Do tego naczytałem się o problemach z ustawianiem z softem i odniosłem wrażenie że mogło by to przekroczyć moje zdolności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 21 godzin temu, lion napisał: t (czytałem, że potrafią też dziewicze wersje wysyłać) prosze sie tym nie sugerowac bo "dziewicza" wersja opisana jest jako "wie neu" i kosztuje odpowiednio drozej niz B ware czy open box tam nie ma idiotow co wysylaja nowki z konkretnym rabatem !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Nie musisz krzyczeć z rana. Była już osoba z PL, która otrzymała nówkę, a nie "jak nowy" / open box itp. Zresztą na tym forum też o tym było pisane (wcale nie musi chodzić o "idiotów co wysylaja nowki"). 1 godzinę temu, Daniel Ps napisał: Dobrze kończąc ten wątek zdecydowałem może troszkę niestety że biorę onkyo rz 50’z uwagi na w miarę dobrą cenę odczuwalny przeskok względem yamahy rxv6a w stereo jakiego doświadczyłem po wypożyczeniu. Z trudnością szczerze nie wybrałem arcama z uwagi iż cena by wzrosła o minimum 3 tys przy zakupie avr5 z diract. Wydaje mi się że przy moich kolumnach heco mógłbym nie zauważyć różnicy (chociaż pewności nie mam) używki na dzień dzisiejszy w dobrych cenach nie ma, podobnie jak za avr11 a ceny jakie otrzymałem w kwocie najczęściej w okolicach 12 tyś to dla zwykłego zjadacza chleba jest troszkę abstrakcja (mając na uwadze że onkyo to koszt 2x mniejszy). Do tego naczytałem się o problemach z ustawianiem z softem i odniosłem wrażenie że mogło by to przekroczyć moje zdolności gratuluję zakupu; a jak funkcjonalnie? musiccasta nie brakuje ? ps. mając arcama zacząłbyś się pewnie rozglądać za nowymi kolumnami, bo ta studnia praktycznie nie ma dna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, lion napisał: Nie musisz krzyczeć z rana. Była już osoba z PL, która otrzymała nówkę, a nie "jak nowy" / open box itp. Zresztą na tym forum też o tym było pisane To moglo sie zdarzyc tylko przy tanim modelu a nie gdy dochodzi do wysylki drogiego onkyo czy arcam Przypadek mozliwy ale malo prawdopodobny w przyszlosci wiec nie wpuszczaj w maliny tlumu Edytowano 4 godziny temu przez bora902 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu no to wyobraź sobie, że właśnie z arcamem tak się wydarzyło, ile razy? nie wiem - chcesz drążyć to napisz do csm napisałem: "(czytałem, że potrafią też dziewicze wersje wysyłać)" - to nie oznacza, że każdy kto zamówi b-ware dostanie nówkę - rozumiesz teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, lion napisał: gratuluję zakupu; a jak funkcjonalnie? musiccasta nie brakuje ? ps. mając arcama zacząłbyś się pewnie rozglądać za nowymi kolumnami, bo ta studnia praktycznie nie ma dna Nowe kolumny podejrzewam że jest to kwestia 2-3 lat. Co do samego onkyo nie wypowiem się jeszcze ponieważ jeszcze go nie kupiłem tylko pisałem ze jestem już zdecydowany na niego. Żeby niepotrzebnie nie rozwijać wątku głównego czy też pobocznych. I jak na złość dostałem ofertę 10 tys za avr11 właśnie Music cast było super wszystko z poziomu aplikacji bardzo wygodne ale onkyo ma swój jakiś chyba też system a najważniejsze dla mnie tidal radio AirPlay jest więc powinno być wszystko ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts