Skocz do zawartości

Proszę o polecenie mi nowych frontów

Daniel Ps

Recommended Posts

1 minutę temu, Daniel Ps napisał:

Co prawda jeszcze się lekko waham nad avr5 tylko za ok 8 tys avr5 a te onkyo w okolicach 6 więc 2 tys różnicy do tego trzeba dokupić dirac więc wyjdzie ok 2,5 tys różnicy

Predzej 3.5 tysiąca różnicy. Dirac to 349 USD. Nie wiem też czy do Avr5 dostajesz jakis mikrofon który jest kompatybilny. Jak nie to doliczyć kolejne 500 pln. 

Osobiście nie bawiłbym się w avr5 tylko jeżeli już to avr11 ponegocjowac dobrze.

Miałem Aurory z 686 (czyli półka Twojej yamahy) i zmieniłem na RZ840 (poprzednik RZ50) to byłem bardzo zadowolony.
Z RZ840 przesiadłem się na AVR10 mając już MA Silver i tutaj różnica dla mnie też była ogromna. 
Dzisiaj stojąc przed wyborem Onkyo Arcam bez wahania biorę Arcama.
Co do użytkowania na co dzień nie ma z nim problemów. Kalibracja Dirac jest skomplikowana ale spokojnie sobie poradzisz..
Sam teraz zmieniłem kolumny i musiałem ponownie przeczytać jakiś poradnik bo się pogubiłem ale do ogarnięcia spokojnie.

Dnia 11.01.2025 o 10:52, Butler napisał:

Ale ja też lubię. Tzn nie na 5 tylko na 14 ;)

Ale wybaczyłeś mi, pleasek. No na 14 to tez bym posłuchał.

Dnia 11.01.2025 o 11:31, Daniel Ps napisał:

ak faktycznie nie słucham na 5 więc nie powinienem się martwić jakoś nie pomyślałem o tym

yess-yes.gif.c1a662b3f5d36648b1acf8cc17dfd7d5.gif

Dnia 11.01.2025 o 11:31, Daniel Ps napisał:

avr5 tylko za ok 8 tys avr5

ile salony teraz robią na niego cenę? Pytałeś?

Dobrze kończąc ten wątek zdecydowałem może troszkę niestety że biorę onkyo rz 50’z uwagi na w miarę dobrą cenę odczuwalny przeskok względem yamahy rxv6a w stereo jakiego doświadczyłem po wypożyczeniu. Z trudnością szczerze nie wybrałem arcama z uwagi iż cena by wzrosła o minimum 3 tys przy zakupie avr5 z diract. Wydaje mi się że przy moich kolumnach heco mógłbym nie zauważyć różnicy (chociaż pewności nie mam) używki na dzień dzisiejszy w dobrych cenach nie ma, podobnie jak za avr11 a ceny jakie otrzymałem w kwocie najczęściej w okolicach 12 tyś to dla zwykłego zjadacza chleba jest troszkę abstrakcja (mając na uwadze że onkyo to koszt 2x mniejszy). Do tego naczytałem się o problemach z ustawianiem z softem i odniosłem wrażenie że mogło by to przekroczyć moje zdolności 

Nie musisz krzyczeć z rana. Była już osoba z PL, która otrzymała nówkę, a nie "jak nowy" / open box itp. Zresztą na tym forum też o tym było pisane (wcale nie musi chodzić o "idiotów co wysylaja nowki").

1 godzinę temu, Daniel Ps napisał:

Dobrze kończąc ten wątek zdecydowałem może troszkę niestety że biorę onkyo rz 50’z uwagi na w miarę dobrą cenę odczuwalny przeskok względem yamahy rxv6a w stereo jakiego doświadczyłem po wypożyczeniu. Z trudnością szczerze nie wybrałem arcama z uwagi iż cena by wzrosła o minimum 3 tys przy zakupie avr5 z diract. Wydaje mi się że przy moich kolumnach heco mógłbym nie zauważyć różnicy (chociaż pewności nie mam) używki na dzień dzisiejszy w dobrych cenach nie ma, podobnie jak za avr11 a ceny jakie otrzymałem w kwocie najczęściej w okolicach 12 tyś to dla zwykłego zjadacza chleba jest troszkę abstrakcja (mając na uwadze że onkyo to koszt 2x mniejszy). Do tego naczytałem się o problemach z ustawianiem z softem i odniosłem wrażenie że mogło by to przekroczyć moje zdolności 

gratuluję zakupu; a jak funkcjonalnie? musiccasta nie brakuje ?

ps. mając arcama zacząłbyś się pewnie rozglądać za nowymi kolumnami, bo ta studnia praktycznie nie ma dna ;)

1 godzinę temu, lion napisał:

Nie musisz krzyczeć z rana. Była już osoba z PL, która otrzymała nówkę, a nie "jak nowy" / open box itp. Zresztą na tym forum też o tym było pisane

To moglo sie zdarzyc tylko przy tanim modelu a nie gdy dochodzi do wysylki drogiego onkyo czy arcam 

Przypadek mozliwy ale malo prawdopodobny w przyszlosci wiec nie wpuszczaj w maliny  tlumu

Edytowano przez bora902

2 godziny temu, lion napisał:

gratuluję zakupu; a jak funkcjonalnie? musiccasta nie brakuje ?

ps. mając arcama zacząłbyś się pewnie rozglądać za nowymi kolumnami, bo ta studnia praktycznie nie ma dna ;)

Nowe kolumny podejrzewam że jest to kwestia 2-3 lat. Co do samego onkyo nie wypowiem się jeszcze ponieważ jeszcze go nie kupiłem tylko pisałem ze jestem już zdecydowany na niego. Żeby niepotrzebnie nie rozwijać wątku głównego czy też pobocznych. I jak na złość dostałem ofertę 10 tys za avr11 właśnie 

Music cast było super wszystko z poziomu aplikacji bardzo wygodne ale onkyo ma swój jakiś chyba też system a najważniejsze dla mnie tidal radio AirPlay jest więc powinno być wszystko ok