darkk Napisano Niedziela o 21:16 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:16 Osobiście wybrałbym Marantz PM7000N nad WiiM Amp, chyba że masz mniejszy budżet, czy mniejsze pomieszczenie, czy mało miejsca na ulokowanie wzmacniacza. Wiim Amp jest bardziej funkcjonalny, mniejszy, ma lepszą aplikację, HDMI. Marantz mniej funkcjonalny, większy, realnie ma więcej mocy, gra innym dźwiękiem, który bardziej mi się podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 08:52 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:52 Cześć Pomińmy wcześniejszą dyskusję Jak rozumiem, szukasz całego zestawu, nie samego wzmacniacza? Czy miałeś okazję już czegoś posłuchać? Jak duże pomieszczenie chcesz nagłośnić, jakie brzmienie lubisz? Ile chcesz przeznaczyć na nowe stereo? Daj znać, to będzie można coś konkretniej doradzić 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldi88 Napisano Wtorek o 11:12 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 11:12 2 godziny temu, Q21 napisał: Cześć Pomińmy wcześniejszą dyskusję Jak rozumiem, szukasz całego zestawu, nie samego wzmacniacza? Czy miałeś okazję już czegoś posłuchać? Jak duże pomieszczenie chcesz nagłośnić, jakie brzmienie lubisz? Ile chcesz przeznaczyć na nowe stereo? Daj znać, to będzie można coś konkretniej doradzić Witam . Nie mam nic z nagłośnienie chciałbym nagłośnić salon z kuchnią który ma kształt prostokąta który może odrobinę zachodzi w literę L Powierzchnia będzie około 27m2 Nie miałem okazji jeszcze słuchać sprzętu lepszej klasy jedynie z starych wieży pokroju Technics . Chciałbym przeznaczyć 7 tyś max . Z tym że zależy mi na funkcjonalności tego zestawu tak abym z źródeł glownie cyfrowych korzystał zestaw byłby podpięty pod tv i konsole sporadycznie jakieś seanse filmowe ale zależy głównie mi na stereo . Muzyka typowo popularna youtubowa hip hop dance . Najbardziej zależy mi aby kolumny zaspokoiły mnie pod względem grania i żebym w przyszłości nie musiał dorzucać subwoofera chociaż patrząc na średnicę kolumn zastanawiam się czy takie kolumny dwu lub trzy drożne zejdą fajnie nisko no ale to się okaże . Również nie jestem zwolennikiem wyrzucania kasy w błoto w postaci jeżeli do takich podstawowych czynności nie odczuje różnicy między takim najtańszym wiim amp a droższym kilka razy ampli to wolę to zachować jak mi tego suba będzie brakować . Zwłaszcza że podkresle nie jestem audiofilem i nie będę tam na okrągło słuchał wymagających tytułów . Czyli coś dla typowego Kowalskiego z którego będzie zadowolony że fajnie mu zagra uniwersalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano Środa o 10:22 Udostępnij Napisano Środa o 10:22 @DiBatonio @Artur Brol Panowie Wy naprawdę macie problem z wzajemną komunikacją. Zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy, a nie jak dorośli, poważni Panowie. "Nie zapomnij o gumce", "o gumce to zapomniał kto inny", "czekam na odpowiedź kto", "nie masz jaj" itd. Nie macie litości dla Administracji? Przecież te dziecinne słowne przepychanki i późniejsze wywoływanie nas do tablicy lub pisanie wiadomości żeby "coś z tym zrobić" jest jakimś dywersyjnym działaniem. Psujecie atmosferę i dostarczacie niepotrzebnej pracy bo trzeba czytać te pyskówki, ukrywać, tłumaczyć, a to kosztuje bo zabiera czas, który moglibyśmy poświęcić na coś bardziej pożytecznego. Apeluję do Was Koledzy o dobieranie i ważenie słów, bo dla jednego są tylko wyznacznikiem aktualnych emocji, a dla drugiego śmiertelną obrazą. Artur sam zacząłeś o tej gumce i na co liczyłeś? Na oklaski ze strony Administracji? Na poklask kolegów? Jacek odpłacił Ci wulgarnym żartem, za mocnym nawet jak na standardy forum audio, ale przecież nie zrobił tego bo masz inny pogląd na wykorzystanie wzmacniaczy, tylko po tym jak go sprowokowałeś. Co ta gumka wniosła do tematu prócz kolejnej przepychanki, oskarżeń i roszczeń o zadośćuczynienie? Nic. Sugeruję dodanie się do ignorowanych i unikanie wzajemnej komunikacji, bo nie wychodzi. Nadajecie na różnych częstotliwościach, a ja nic na to nie poradzę poza tym, ze kolejny raz przestrzegam. Granicę łatwo przekroczyć i może nie być powrotu. Jeżeli będą obraźliwe epitety to będą wykluczenia. Gumowe dodatki zaraz poukrywam, a Was proszę o nie offtopowanie tematu. Pozdrawiam. M 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 11:12 Udostępnij Napisano Środa o 11:12 23 godziny temu, aldi88 napisał: Również nie jestem zwolennikiem wyrzucania kasy w błoto w postaci jeżeli do takich podstawowych czynności nie odczuje różnicy między takim najtańszym wiim amp a droższym kilka razy ampli to wolę to zachować jak mi tego suba będzie brakować . Zwłaszcza że podkresle nie jestem audiofilem i nie będę tam na okrągło słuchał wymagających tytułów . Czyli coś dla typowego Kowalskiego z którego będzie zadowolony że fajnie mu zagra uniwersalnie W takim razie przyda się nawet podstawowy odsłuch na start Sprawdzisz kilka opcji i szybko będziesz wiedział, co Ci się podoba w brzmieniu. Sprawdziłbym na pewno WiiM Ampa, Onkyo TX-8470. Do tego np. kolumny z poniższego filmu i będzie fajny punkt wyjściowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Środa o 12:02 Udostępnij Napisano Środa o 12:02 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: @DiBatonio @Artur Brol Panowie Wy naprawdę macie problem z wzajemną komunikacją. Zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy, a nie jak dorośli, poważni Panowie. "Nie zapomnij o gumce", "o gumce to zapomniał kto inny", "czekam na odpowiedź kto", "nie masz jaj" itd. Nie macie litości dla Administracji? Przecież te dziecinne słowne przepychanki i późniejsze wywoływanie nas do tablicy lub pisanie wiadomości żeby "coś z tym zrobić" jest jakimś dywersyjnym działaniem. Psujecie atmosferę i dostarczacie niepotrzebnej pracy bo trzeba czytać te pyskówki, ukrywać, tłumaczyć, a to kosztuje bo zabiera czas, który moglibyśmy poświęcić na coś bardziej pożytecznego. Apeluję do Was Koledzy o dobieranie i ważenie słów, bo dla jednego są tylko wyznacznikiem aktualnych emocji, a dla drugiego śmiertelną obrazą. Artur sam zacząłeś o tej gumce i na co liczyłeś? Na oklaski ze strony Administracji? Na poklask kolegów? Jacek odpłacił Ci wulgarnym żartem, za mocnym nawet jak na standardy forum audio, ale przecież nie zrobił tego bo masz inny pogląd na wykorzystanie wzmacniaczy, tylko po tym jak go sprowokowałeś. Co ta gumka wniosła do tematu prócz kolejnej przepychanki, oskarżeń i roszczeń o zadośćuczynienie? Nic. Sugeruję dodanie się do ignorowanych i unikanie wzajemnej komunikacji, bo nie wychodzi. Nadajecie na różnych częstotliwościach, a ja nic na to nie poradzę poza tym, ze kolejny raz przestrzegam. Granicę łatwo przekroczyć i może nie być powrotu. Jeżeli będą obraźliwe epitety to będą wykluczenia. Gumowe dodatki zaraz poukrywam, a Was proszę o nie offtopowanie tematu. Pozdrawiam. M Juz to widze. Epitety juz byly nie raz, ostrzeżenia też, on wciąż się panoszy. Już nawet nie trzeba czekać kilku stron, od razu atakuje. Nawet pisze wprost żeby ze mną nie rozmawiać bo to szkoda czasu, sugeruje ze moj ojciec zapomnial gumki, cała swoją twórczością mnie obraża, wyśmiewa i, czekaj ja go mam zablokować? I jak mam spokojnie tutaj sobie porozmawiać jeśli on się za każdym włącza , i nawet nie odpowiada do założyciela wątku ale od razu do mnie pije. Więc chyba mogę nie wytrzymać. W takim przypadku powinien być usunięty z forum bo się nie nadaje do niego. Takie zachowanie nie powinno być tolerowane. Jakimś jednak cudem Wy go wciąż utrzymujecie. Ciekawe czemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 7k to nie najgorszy budżet. Można złożyć już ciekawy zestaw. Spokojnie możesz rozważać połączenie Monitor Audio Bronze 500 czy Dali Oberon 7 z jednym z popularniejszych amplitunerów czy wzmacniaczy sieciowych - Denon PMA-900HNE czy DRA-900H. Spieranie się o specyfikację tych urządzeń moim zdaniem nie ma sensu. Nie wierzę, że ktoś wybierze urządzenie, które mniej podoba mu się brzmieniowo ponieważ przeczytał, że coś tam... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ja nie wiem czy przy 7 tys za nowy sprzęt nie zdecydowałbym się na na Fyne Audio F502 ( że sklepu na temat audio ) + Wiim Amp Pro. Jednak im lepsze kolumny tym lepiej a wzmacniacz możesz zmienić z czasem jeżeli przestanie wystarczać. Ewentualnie jeżeli OLX Ci nie straszny to jest mnóstwo opcji jak np Polk Audio R600 z ostatniej mega promocji https://www.olx.pl/d/oferta/polk-audio-reserve-r600-CID99-ID13zC1s.html i inny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts