Sundin997 Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Czy to następca zwykłych aurora? Nie mogę nic znaleźć w sieci,słuchał je ktoś? Wersja xt 700 posiada 2x8 calowy głośnik bassowy według danych technicznych,czyli takiej samej wielkości co wersja 1000.Czy to są prawidłowe dane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia 13 godzin temu, Sundin997 napisał: Czy to następca zwykłych aurora? Tak jest 13 godzin temu, Sundin997 napisał: Wersja xt 700 posiada 2x8 calowy głośnik bassowy według danych technicznych,czyli takiej samej wielkości co wersja 1000.Czy to są prawidłowe dane? Też się zgadza. XT 1000 ma jednak większą obudowę pod kątem litrażowo. Brzmieniowo nie miałem okazji posłuchać, ale już dopytuję resztę chłopaków, czy któryś miał szansę I przekażę info, gdy się dowiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia (edytowany) 31 minut temu, Q21 napisał: Też się zgadza. No nie zgadza się. W 700 są mniejsze głośniki 6,5". Wystarczy popatrzeć na zdjęcie. Poprawcie opis na swojej stronie. Edytowano 8 stycznia przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia Producent nie ma jeszcze na swojej stronie pełnej specyfikacji, a źródła online się spierają. Postaramy się potwierdzić, jak jest faktycznie 22 godziny temu, Sundin997 napisał: Nie mogę nic znaleźć w sieci,słuchał je ktoś? I wiem nieco więcej w tej kwestii. Przeskok na XT nie jest duży, podobny charakter brzmienia, poprawa w zakresie detali, przestrzenności i bas prezentuje się ciekawiej, jest bardziej zróżnicowany i dokładniejszy bez utraty rozmiaru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia Dnia 8.01.2025 o 19:34, Q21 napisał: Producent nie ma jeszcze na swojej stronie pełnej specyfikacji, Już coś tam uzupełnili - https://heco-audio.de/en/Aurora-XT-700-Floorstanding-speaker/SW10004 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia I jest 2 x 8" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia W tej karcie produktu maja blad, nie ma innej opcji. Na stronie produktu maja juz tak: Przeciez na zdjeciu calej tej nowej serii, widac 700 przy 1000, no bez jaj 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Na zdjęciu nie widzę różnicy w rozmiarze wooferów i midrange. Wygląda na to, że @no_i_fajnie ma tu rację. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Tak musi być, podsyłam do poprawy u nas na stronie przepraszam za wprowadzenie w błąd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 15 stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia Więc co zmienili,dopisali XT i chcą więcej kasy?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 07:01 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:01 (edytowany) Dnia 7.01.2025 o 21:25, Sundin997 napisał: Wersja xt 700 posiada 2x8 calowy głośnik bassowy według danych technicznych Dnia 8.01.2025 o 11:29, Q21 napisał: Też się zgadza. XT 1000 ma jednak większą obudowę pod kątem litrażowo. To jest błąd. Mają 6,5 https://heco-audio.de/en/Aurora-XT-700-Floorstanding-speaker/SW10004 Dnia 14.01.2025 o 18:21, Q21 napisał: I jest 2 x 8" Panowie to ewidentnie błąd. Na zdjęciu widać że przetwornik średniotonowy jest taki sam jak basowy. To nie pierwszy raz kiedy materiały mówia coś inne niż fakty. Ale doświadczony salon powinien to wyłapywać. 14 godzin temu, Q21 napisał: Tak musi być, podsyłam do poprawy u nas na stronie przepraszam za wprowadzenie w błąd ok, wolniej a dokładniej będzie wtedy dobrze, trzymam kciuki. 13 godzin temu, Sundin997 napisał: Więc co zmienili,dopisali XT i chcą więcej kasy?:) Nie do końca. XT to naturalny ruch Heco. Wiele osób nie będzie tego pamiętać ale Celan tez przez to przechodził, druga edycja była XT potem GT Metasy to samo. Ja bym się spodziewał zmian. nie słuchałem bo ich nie ma ale spodziewał bym się nieco twardszego basu i bardziej otwartej góry. Tak z doświadczenia. Czy się potiwerdzi? No to zobaczymy Edytowano Czwartek o 07:02 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Czwartek o 09:09 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:09 @Piotr Sonido Może być jeszcze tak, że specyfikacja jest ok tylko zamieścili zdjęcie zwykłych Auror. Takie kwiatki czasem bywają 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano Czwartek o 09:59 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:59 45 minut temu, Artur Charicki napisał: @Piotr Sonido Może być jeszcze tak, że specyfikacja jest ok tylko zamieścili zdjęcie zwykłych Auror. Takie kwiatki czasem bywają 😊 Tutaj widać dokładnie, że nie może tak być 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Czwartek o 10:16 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:16 Z tego zdjęcia wygląda że 700xt mają 3x6,5’’ a 1000xt 2x8’’ i 1x6,5’’ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano Czwartek o 10:31 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:31 13 minut temu, Artur Charicki napisał: Z tego zdjęcia wygląda że 700xt mają 3x6,5’’ a 1000xt 2x8’’ i 1x6,5’’ No i zgadza się, tak jak było. Tylko to nowy kolor, więc nie ma pomyłki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:43 Udostępnij Napisano Piątek o 06:43 21 godzin temu, Artur Charicki napisał: @Piotr Sonido Może być jeszcze tak, że specyfikacja jest ok tylko zamieścili zdjęcie zwykłych Auror. Takie kwiatki czasem bywają 😊 Zgadzam się. Bywają też takie pomyłki. Znajać Heco od lat. Nie zrobią 20cm membran w mniejszym modelu. 20 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Tutaj widać dokładnie, że nie może tak być Dokładnie tak 20 godzin temu, Artur Charicki napisał: Z tego zdjęcia wygląda że 700xt mają 3x6,5’’ a 1000xt 2x8’’ i 1x6,5’’ Tak jest Ciekawe czy w tej serii będa 200tki ktore do Auror trafiły później. No i dalej nie rozumiem dlaczego nie przywrócili modelu 500. Faktycznie sprzedawał się mniej niż 900. Ale teraz miałby spore szanse w niższym budzecie i pomieszczeniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano Sobota o 21:15 Udostępnij Napisano Sobota o 21:15 Dnia 16.01.2025 o 08:01, Piotr Sonido napisał: Ja bym się spodziewał zmian. nie słuchałem bo ich nie ma ale spodziewał bym się nieco twardszego basu i bardziej otwartej góry. Tak z doświadczenia. Czy się potiwerdzi? No to zobaczymy Mialem okazje dzisiaj posluchac XT, moze nie 700, o ktore tyle krzyku, ale 1000. Wrzucam fotki, dla porownania wygladu (nowe xt 1000 vs stare 700). Nowa seria - ciemniejszy front i gora, ciemniejsza okleina na bokach - wzgledem poprzedniej serii. Obok stoi 1000, stara i biala. Poza wygladem, niczym sie nie rozni. Przy odsluchu zmiana jest tylko taka, ze stoja parenascie cm od siebie i to juz daje marginalna roznice. Taka sama, jakby podlaczyc dwie kolumny, z jednego kompletu, kazda zagra inaczej, bo jedna blizej sciany, Ty dalej od drugiej itd. Jesli ktos chce doplacic 1000pl za ciemniejsze wybarwienie, to spoko. Jesli ktos szuka Auror, to polecam szukac poprzedniej wersji 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:32 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:32 Czyli brak różnicy? O to ciekawe to do tej pory jednak Heco w serii XT symboliczne zmiany robiło. Ale mowie nie upieram się bo ja jeszcze nie słuchałem. Jeśli różnica jedynie w wybarwieniu no to średnio. Bo to dało się zrobić w ramach tej samej linii. Głosniki identyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano Poniedziałek o 08:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:08 Dla mnie brak roznicy, moze ktos jednak jakies zauwazy, ciezko powiedziec 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts