Skocz do zawartości

Wiim ultra + pre amp

Sundin997

Recommended Posts

43 minuty temu, Sundin997 napisał:

Po prostu myślałem,że ktoś wyjaśni mi kwestie przedwzmacniacza i napisze coś w stylu" nie podłączaj wiim bezpośrednio do końcówki,bo będzie słabo.Tylko najpierw kup dobry pre amp i on sprawi że dzwięk z wiima ożyje,bo...(coś tam technicznego).

Bo to pitu pitu jakieś są.

59 minut temu, Sundin997 napisał:

Mój wybór prawdopodobnie padnie na cary slp 90 clone.

Trochę ten wątek zabrnął nie w te stronę co oczekiwałem.

Po prostu myślałem,że ktoś wyjaśni mi kwestie przedwzmacniacza i napisze coś w stylu" nie podłączaj wiim bezpośrednio do końcówki,bo będzie słabo.Tylko najpierw kup dobry pre amp i on sprawi że dzwięk z wiima ożyje,bo...(coś tam technicznego).

A widzę że wszystko dalej na łapu capu.

WiiM ma cyfrową regulację głośności jako feature kości DAC. Super mega fajne rozwiązanie, ale tylko dla tego co sprzedaje taki streamer. Zalety to rewelacyjne parametry techniczne, prosty/gotowy układ z półki, mało miejsca zajmuje, nie trzeba ekstra układów podzespołów, potencjometrów/drabinek, jest po prostu tańszy, itd. Jest tylko jeden problem: nie brzmi to za dobrze - każdy  rasowy preamp nadaje charakter brzmieniu, tego nie zmierzysz. Wzmacniacze/preampy lampowe mają fatalne parametry techniczne, ale dźwięk ma to coś co sprawia, że są przyjemne dla ucha. Poszukaj może gdzieś na alli jakiegoś klona Conrad Johnson PV12. 
Generalnie od streamera w takiej cenie nie można wymagać wiele i tak ten WiiM to niezły deal. Jak kupisz ten preamp to w WiMM trzeba przełączyć tą cyfrową regulację w tryb Fixed.

Pozdrawiam 

Edytowano przez gizmo

32 minuty temu, DiBatonio napisał:

A ja to bym tę końcówkę sprzedał dołożył te 2 tys. i kupił lepszą integrę.

Ale znalazłem coś takiego 😉

Cyt.

"Najnowszy wzmacniacz (w 2014r.)  z serii Azur nie jest integrą i nie ma mocy 651 W, jak sugeruje symbol. Jest to natomiast interesująca alternatywa z punktu widzenia posiadaczy odtwarzacza strumieniowego StreamMagic 6 (którego następca pojawi się już wkrótce) lub przetwornika c/a DacMagic Plus – urządzeń wyposażonych w cyfrową regulację poziomu głośności."

Dziękuję DiBatonio za zaangażowanie ,ale CA posłużył mi tylko jako przykład(kombinuje coś z chin i jest wątek o tym,oczkolwiek olany).

Witaj przygodo:)

Jestem z pomorskiego jakby co:)

9 godzin temu, gizmo napisał:

WiiM ma cyfrową regulację głośności jako feature kości DAC. Super mega fajne rozwiązanie, ale tylko dla tego co sprzedaje taki streamer. Zalety to rewelacyjne parametry techniczne, prosty/gotowy układ z półki, mało miejsca zajmuje, nie trzeba ekstra układów podzespołów, potencjometrów/drabinek, jest po prostu tańszy, itd. Jest tylko jeden problem: nie brzmi to za dobrze - każdy  rasowy preamp nadaje charakter brzmieniu, tego nie zmierzysz. Wzmacniacze/preampy lampowe mają fatalne parametry techniczne, ale dźwięk ma to coś co sprawia, że są przyjemne dla ucha. Poszukaj może gdzieś na alli jakiegoś klona Conrad Johnson PV12. 
Generalnie od streamera w takiej cenie nie można wymagać wiele i tak ten WiiM to niezły deal. Jak kupisz ten preamp to w WiMM trzeba przełączyć tą cyfrową regulację w tryb Fixed.

Pozdrawiam 

No i o taką odpowiedź mi właśnie chodziło.

Conrad Johnson pv12 ma bardzo pochlebne opinie ale ja bardziej się skłaniam ku Cary Slp 90.Zobaczymy,najpierw niech dotrze do mnie ten zachwalany D5pro.