tomek4446 Napisano 10 stycznia Autor Napisano 10 stycznia 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Mnie nie potrzeba takich projektów Coś mi nie pasował odczyt na multimetrze na poprzednim zdjęciu , ale jest ok. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 10 stycznia Napisano 10 stycznia 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Coś mi nie pasował odczyt na multimetrze na poprzednim zdjęciu , ale jest ok. No właśnie 😁 A dlaczemu wychodzi Tobie 106V ? ten co ja rzeźbiłem była równiutka stówa. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 stycznia Autor Napisano 10 stycznia 10 minut temu, DiBatonio napisał: A dlaczemu wychodzi Tobie 106V ? Nie mam pojęcia. Odpisz, cytując
Rega Napisano 11 stycznia Napisano 11 stycznia (edytowany) Odwiń 4-5 zwojów na uzwojeniu wtórnym i będziesz miał 100V. To żaden problem. A poza tym 106V nie stanowi problemu dla wzmaków tranzystorowych, gdzie tolerancja wynosi + - 15%. Mogłoby to być szkodliwe dla wzmaka lampowego. Edytowano 11 stycznia przez Rega Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 11 stycznia Napisano 11 stycznia A ja bym takiego trafa nie ruszał, trudno będzie blachy rdzenia z powrotem złożyć, tak jak są fabrycznie złożone. Trzeba by znów lakierować etc. żeby nie "brzęczało". Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 stycznia Autor Napisano 11 stycznia 45 minut temu, DiBatonio napisał: Trzeba by znów lakierować etc. żeby nie "brzęczało". A to mnie właśnie zdziwiło. W kontekście różnych wpisów o buczących trafach w różnych klockach , to milczy jak grób. Co prawda przykręciłem je do obudowy , ale jak stało " luzem" w widoczny sposób nie było żadnych drgań. Waga trafa 11 kg. , może to jest przyczyną ? Odpisz, cytując
Recommended Posts