Skocz do zawartości

Wybór wzmacniacza

malma777

Recommended Posts

Witam, potrzebuję porady odnośnie wzmacniacza. Ostatnimi czasy wymieniłem Ma silver 500 na Ma gold 300 5G. Obecnie posiadam Marantz pm8006 który w kinie domowym jest jako końcówka mocy w parze z denon 3700. Jako inny wzmacniacz polecacie żeby wyciągnąć jak najwięcej z tych kolumn. Najlepiej jak by All in one ale to nie jest konieczność. Myślałem o Arcam Sa30 albo np marantz model 30. Jak coś to  posiadam streame Marantz na8005 i do niego jako źródło WiiM pro podpięty coaxialem. Kwota jaką myślę przeznaczyć to ok 12tys

Nie jest to all-in-one, ale brzmi świetnie, pasuje do MA Goldów, może działać jako końcówka mocy - Rega Elicit MK5 :) Gęstsze granie niż obecny Marantz, bardzo nasycone, ze świetnym detalem, równie dobrym pre gramofonowym. Może się spodobać ;) 

Marantz Model 30 to też bardzo fajny kierunek, podobne granie do tego, które już znasz, ale bardziej neutralne i otwarte. 

Posłuchałbym też Audiolaba 9000A, Fezza Titani EVO (do wersji z HT-in trzeba odrobinę dopłacić), Vincenta SV-737 :) W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, coś się podziała ;) 

Nie. Nie brakowało mi niczego. Czyste, pelne, swobodne granie.Tylko jak pisałem, jak dla mnie troszeczkę za ciemno to brzmialo.

Każdy to pewnie inaczej odbierze, więc warto sprawdzic. A nóż, widelec się spodoba. Kto wie.

Pewnie, gdybym Pylonow nie miał, zamówiłbym sobie te Goldy.

Edytowano przez Artur Brol