Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 27.03.2025 o 07:37, Piotr Sonido napisał:

A gdybys spróbował kable pod gramofon z uziemieniem?

Podłączył jeden z elementów przez UPSa?

O i to jest dobry pomysł kabelek z uziemieniem od gramofonu ,upsa niestety nie mam.

Najlepsze było by rozłączyć masę sygnałową od masy zasilającej, niektóre pro klocki mają przełącznik ,niestety w mojej integrze nie ma...

Napisano
23 godziny temu, Fonn napisał:

O i to jest dobry pomysł kabelek z uziemieniem od gramofonu ,upsa niestety niemam

No to sprawdź kabel, to nie wyjdzie drogo. W Euro i Media Expert mozna wypozyczyć UPS w sensie kupić z opcją zwrotu i zobaczyć czy to ogolnie pomogło.

Napisano
11 godzin temu, tomek72 napisał:

A próbowałeś podłączyć końcówkę do gniazdka "bez bolca" uziemiającego? Przynajmniej żeby sprawdzić czy tu jest przyczyna.

Tak próbowałem 

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Kabel z uziemieniem też nie?

Bez szans z tym przydźwiękiem ,gram na samym avr i też nie jest żle,o dziwo bardzo dobrze steruje te moje 4ohmowe Ariesy,jestem tym zaskoczony.

Jaki by zastosować tani statyw do mikrofonu i diraca,Anthem to ma w zestawie chyba z papieru ale jest

Napisano
28 minut temu, Fonn napisał:

Jaki by zastosować tani statyw do mikrofonu i diraca,Anthem to ma w zestawie chyba z papieru ale jest

Te papierowe (jak z Denona) są trochę bez sensu. Ja kupiłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/statyw-do-mikrofonu-ka-line-stand-ms102-17322501202

Idealny nie jest ale jakby to powiedzieć - dostajesz to za co płacisz. Do kalibracji raz na kilka miesięcy w zupełności wystarczy. Jak będziesz wybierał zwróć uwagę na gwint. 

Napisano (edytowany)

No ciekawy ,o co z tym gwintem chodzi

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
Dnia 31.03.2025 o 12:08, Fonn napisał:

Najlepszy mikrofonowy, ale od biedy może też być fotograficzny, wtedy dwie nogi stawiasz przed sofą a jedną na sofie i dobierasz miejsce regulując nogami , potem głowicą poziomujesz. Fotograficzne częściej spotykane w domach, możesz pożyczyć jak nie chcesz kupować.

Napisano (edytowany)

Czy waszym zdaniem lepsza będzie integra z możliwością pracy w końcówce mocy np Arcam sa 30 czy sama końcówka pa 240 do avr11,co da lepszy dźwięk?

Edytowano przez Fonn
Napisano
Dnia 8.04.2025 o 16:48, Q21 napisał:

W kinie raczej końcówka, w stereo na pewno wzmak :) 

Więcej używam jednak w kinie,ale faktycznie może lepsza integra sa30 ma ,końcówkę w klasie G 120wat 8ohm ,to mało nie jest,zapewne ma lepsze pre niż avr11. 

A czy nowe sa 35,45 mogą pracować jako końcówka bo nie znalazłem nigdzie takich danych?

Napisano
Dnia 8.04.2025 o 13:52, Fonn napisał:

Czy waszym zdaniem lepsza będzie integra z możliwością pracy w końcówce mocy np Arcam sa 30 czy sama końcówka pa 240 do avr11,co da lepszy dźwięk?

końcówka. w SA30 płacisz za Dirac, funkcje sieciowe ktorych nie wykorzystasz.

Końcówka gra czyściej.

Dnia 10.04.2025 o 09:55, Fonn napisał:

A czy nowe sa 35,45 mogą pracować jako końcówka bo nie znalazłem nigdzie takich danych?

nie ma takiej opcji.

Napisano
Dnia 10.04.2025 o 09:55, Fonn napisał:

Więcej używam jednak w kinie,ale faktycznie może lepsza integra sa30 ma ,końcówkę w klasie G 120wat 8ohm ,to mało nie jest,zapewne ma lepsze pre niż avr11. 

Jakieś zakupy poczynione? Sam zastanawiam się nad końcówką/integrą do AVR10. Albo wymianą na AVR30.

Napisano
Dnia 20.04.2025 o 07:28, MASX napisał:

Jakieś zakupy poczynione? Sam zastanawiam się nad końcówką/integrą do AVR10. Albo wymianą na AVR30.

Nic jeszcze nie kupowałem,zostawiłbym swoją integrę ale brumi z avr11 dopiero jak ją sprzedam. 

Napisano
Dnia 24.04.2025 o 07:44, Piotr Sonido napisał:

Po ile masz tego AVR 11?

Sprzedać integrę nie avr :)

Nie mogę sparować z avr słuchawek px8  B&W,w ogóle ich nie widzi,chciałbym przesyłać dźwięk z avr tidala bo arcam ma aptx hd a smartfon samsung s23 tylko aptx,czy to jest możliwe?

Napisano

Mam problem z uruchomieniem Dirac live.

Czy muszę zarejestrować avr11 na stronie Arcama aby pobrać ze strony Diraca oprogramowanie? 

Wchodzę zalogowany na stronę Dirac i pobieram Dirac live dla systemu Windows pobieram i nie mogę otworzyć bo wali błąd ,że dla tego systemu Windows 10 ta aplikacja nie będzie działać...

Napisano

Nie zdążyłem z edycją

akurat mam laptopa z czystym (po instalacji) W10, pobrałem teraz DL, zainstalował się i uruchomił bez problemu - nawet bez logowania na moje konto, połączenie z amplitunerem (RZ50) też działa. Wygląda na to że coś masz z systemem.