MikoMission Napisano wczoraj o 17:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:41 Witajcie 🙂 Oczywiście te dwa sprzęty różnią się mocą , funkcjonalnością, wyglądem itd. Pewnie mam trochę "skrzywione" ucho 😉 ale lubię jak mi coś tam w muzyce śmiało i wyraźnie cyka. Testuję u siebie pma-600ne i wyraźnie w brzmieniu brakuje mi tych górnych pasm. Reszta jest ok. Niskie, środek naprawdę fajnie dźwięczą. Nurtujące mnie pytanie czy te oba wzmacniacze mają podobne możliwości jeśli chodzi o zakres tonów wysokich. Czy z pma-900hne można " wyciągnąć" więcej tonów wysokich? Czy ma podobnie jak jego mniejszy brat? Waldek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 19:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:40 1 godzinę temu, MikoMission napisał: Witajcie 🙂 Oczywiście te dwa sprzęty różnią się mocą , funkcjonalnością, wyglądem itd. Pewnie mam trochę "skrzywione" ucho 😉 ale lubię jak mi coś tam w muzyce śmiało i wyraźnie cyka. Testuję u siebie pma-600ne i wyraźnie w brzmieniu brakuje mi tych górnych pasm. Reszta jest ok. Niskie, środek naprawdę fajnie dźwięczą. Nurtujące mnie pytanie czy te oba wzmacniacze mają podobne możliwości jeśli chodzi o zakres tonów wysokich. Czy z pma-900hne można " wyciągnąć" więcej tonów wysokich? Czy ma podobnie jak jego mniejszy brat? Waldek Witaj, Czy nie chciałbyś rozważyć konkurencyjnej Yamahy RN600 albo RN800? https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n600a.html https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html Zerknij proszę. Obydwa mocno wyposażone, obydwa z DAC na pokładzie, funkcje sieciowe Tidal, Spotify i tak dalej... Zapraszamy na testy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano wczoraj o 19:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:49 7 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zerknij proszę. Obydwa mocno wyposażone, obydwa z DAC na pokładzie, funkcje sieciowe Tidal, Spotify i tak dalej... Zapraszamy na testy! Moze cos na temat? Taki sredni wjazd w temat. Ja bym szukal zmiany w kolumnach, moze daj znac w ogole, jakie masz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 19:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:55 6 minut temu, no_i_fajnie napisał: Moze cos na temat? Taki sredni wjazd w temat. Ja bym szukal zmiany w kolumnach, moze daj znac w ogole, jakie masz Skupiliśmy się na alternatywie dla elektroniki Denona do głośników dalej dojdziemy ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano wczoraj o 19:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:58 Aha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikoMission Napisano 1 minutę temu Autor Udostępnij Napisano 1 minutę temu Dnia 22.02.2025 o 20:49, no_i_fajnie napisał: Moze cos na temat? Taki sredni wjazd w temat. Ja bym szukal zmiany w kolumnach, moze daj znac w ogole, jakie masz Od tego powinienem zacząć 🙂 Moje kolumny to historia krajowego przemysłu fonograficznego Diora ZgB 60-8-901. Nie ukrywam, że ten Denonek wpadł mi w oko, ale nie tak całkiem do końca w ucho. Jako, że się kompletnie na współczesnych kolumnach nie znam, zapytam wprost - czy można tu coś dopasować tak, żeby trafiło w mój "skrzywiony" lekko gust ? Czyli, żeby mi tych wysokich nie brakowało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts