Skocz do zawartości

Denon pma-600ne vs. Denon pma-900hne

MikoMission

Recommended Posts

Witajcie 🙂 

Oczywiście te dwa sprzęty różnią się mocą , funkcjonalnością, wyglądem itd. 

Pewnie mam trochę "skrzywione" ucho 😉 ale lubię jak mi coś tam w muzyce śmiało i wyraźnie cyka. 

Testuję u siebie pma-600ne i wyraźnie w brzmieniu brakuje mi tych górnych pasm. Reszta jest ok. Niskie, środek naprawdę fajnie dźwięczą.

Nurtujące mnie pytanie  czy te  oba wzmacniacze mają podobne możliwości jeśli chodzi o  zakres tonów wysokich.

Czy  z pma-900hne można " wyciągnąć" więcej tonów wysokich?  Czy ma podobnie jak jego mniejszy brat?

Waldek

1 godzinę temu, MikoMission napisał:

Witajcie 🙂 

Oczywiście te dwa sprzęty różnią się mocą , funkcjonalnością, wyglądem itd. 

Pewnie mam trochę "skrzywione" ucho 😉 ale lubię jak mi coś tam w muzyce śmiało i wyraźnie cyka. 

Testuję u siebie pma-600ne i wyraźnie w brzmieniu brakuje mi tych górnych pasm. Reszta jest ok. Niskie, środek naprawdę fajnie dźwięczą.

Nurtujące mnie pytanie  czy te  oba wzmacniacze mają podobne możliwości jeśli chodzi o  zakres tonów wysokich.

Czy  z pma-900hne można " wyciągnąć" więcej tonów wysokich?  Czy ma podobnie jak jego mniejszy brat?

Waldek

Witaj,

Czy nie chciałbyś rozważyć konkurencyjnej Yamahy RN600 albo RN800?

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n600a.html

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html

Zerknij proszę. Obydwa mocno wyposażone, obydwa z DAC na pokładzie, funkcje sieciowe Tidal,  Spotify i tak dalej...

Zapraszamy na testy!