Nie wszystko wiedzący Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Z racji że nie mam możliwości na razie jak przejść na system wielokanałowy chce zacząć budowanie kina od zakupu subwoofera. Ostatnio oglądam dużo filmów i chciałbym rozszerzyć całość o kałan lfe z dedykowanym subiekim. Nie siedzę zupełnie w temacie subwooferów kinowych stąd prośba o polecenie czegoś na odsłuch gdyż nie mam czasu na błądzenie. Budżet jest nie istotny bo jeżeli będzie wart to sięgnę głęboko do kieszeni. Ważne jest to by sub był mocniejszy, schodził nisko i był głośniejszy niż moje BMS 18 N862. Nie chcę subwoofera który będzie słabszy niż frontowe kolumny. Najmocniejsze co miałem to svs pb 16 ultra i grał gorzej basem jak moja jedna kolumna więc oczekuje czegoś mocniejszego. Prośba o polecenie od osób, które słuchały bądź użytkowały taki sprzęt. Nie potrzebuję linków największych subwooferów tylko realnej rekomendacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 12 godzin temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Z racji że nie mam możliwości na razie jak przejść na system wielokanałowy chce zacząć budowanie kina od zakupu subwoofera. Ostatnio oglądam dużo filmów i chciałbym rozszerzyć całość o kałan lfe z dedykowanym subiekim. Obecny system 2.0 napędzasz amplitunerem kina czy wzmacniaczem stereo. Jeżeli to drugie to nie zdekodujesz ścieżki LFE. Jedyne co to subwoofer ustawisz na filtrze, jeżeli ustawisz na 80Hz to wszystko (L i R w tym domieszany przez downmix zakres kanału LFE) poniżej trafi do subwoofera, ale pasmo 80-120Hz z kanału LFE trafi do frontów. Musiałbyś ustawić 120Hz wtedy cała ścieżka LFE trafi do subwoofera, ale jednocześnie subwoofer zagra zakres do 120Hz z kanałów L i R. Edytowano 6 godzin temu przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu Posiadam jednostkę centralną która ma dwa niezależne lfe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu A no jeżeli tak to będzie dekodować ścieżki do 2.1 i ewentualne odcięcie tam ustawisz, równie dobrze fronty mogą być na full band a subwoofer tylko do LFE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dzięki za odpowiedź tylko jak to wiem. Potrzebuję porady na inny temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Hej @Nie wszystko wiedzący Chciałbyś suba na odsłuch. Potrzebujesz rekomendacji. Zrozumiałem. Gdyby żaden sub do kina z oferty na rynku nie spełnił 100% potrzeb. Rozczarowanie nie pozwalało żyć a potrzeba wrażeń podczas oglądania filmów nie umarła, to proszę napisz na pw. Zawsze jest rozwiązanie. A teraz powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Uprzejmie dziękuje. Jeżeli rynek nie odpowie na moje potrzeby to się odezwę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts